Najava i analiza: La Liga, 27. kolo: Runda prepuna derbija i napetosti! Realu teško na Mestalji, Barsi još teže u Baskiji!

Pred nama je novo 27. kolo popularne La Lige, a u ovoj rundi ćemo gledati dosta derbi mečeva i utakmica u kojima je nemoguće prognozirati pobjednika, čak ni u slučaju Reala i Barse. Kraljevski klub će gostovati na Mestalji kod ekipe Valensije, dok će trećeplasirana Barselona koja zaostaje osam bodova u goste kod Atletik Bilbaa. Đirona svoju borbu nastavlja na nimalo lakom gostovanju na Majorci, dok će četvrtoplasirani Atletiko na svom Vanda Metropolitanu dočekati Betis. Još jedan od mečeva koji se naručito ističe je onaj između Sevilje i Real Sosijedada, pošto je riječ o dvije veoma kvalitetne ekipe koje se nalaze u različitim dijelovima tabele. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Selta – Almerija – 1X&2-5 @ 1.80 u MozzartBet

Tim iz Viga je na stogodišnjicu postojanja kluba u grčevitoj borbi za opstanak i svaki osvojeni bod je korak bliže zacrtanom cilju. Tim Rafe Beniteza je početkom februara uspio da slavi na teškom gostovanju protiv Osasune i to ubjedljivo rezultatom 0:3, međutim nakon tog meča su upisali 2 vezana poraza i remi u poslednjem kolu na gostovanju protiv Kadiza (2:2). Trenutno se nalaze na 17. mjestu na tabeli, sa 21. osvojenim bodom, samo 3 više od mjesta u opasnoj zoni. Almerija je sa druge strane već otpisana i sa 9 osvojenih bodova ubjedljivo su na poslednjem mjestu na tabeli. Jedini su tim koji ove sezone nije ostvario nijedan trijumf i sa 54 primljena gola imaju najgoru odbranu u prvenstvu. Selta je u nizu od 3 uzastopna poraza na domaćem terenu, a prilika da se taj niz prekine je idealna. Prema tome predlažemo vam igru 1X&2-5 po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici.

Sevilja – Real Sosijedad – GG @ 2.10 u MeridianBet

Tim iz Andaluzije je ove sezone neprepoznatljiv i sigurno je da svi iz kluba jedva čekaju da se okonča ovo košmarno izdanje u La Ligi. Dolaskom novog trenera na klupu, uspijeli su da se konsoliduju i dovoljno udalje od opasne zone. Sa 24 osvojena boda nalaze se na 15. mjestu na tabeli, šest bodova daleko od mjesta koje vodi u drugi rang. Seriju dobrih rezultata su prekinuli u poslednjem kolu, pošto su nakon velike borbe minimalnim rezultatom poraženi od Reala (1:0). Sosijedad igra veoma dobro ove sezone i trenutno se nalazi na 7. mjestu na tabeli, iako u poslednjih 5 kola imaju samo jedan trijumf. U prethodnom kolu su neočekivano poraženi na domaćem terenu od Viljareala rezultatom 1:3, a naredne sedmice će na domaćem terenu ugostiti i PSŽ u okviru revanš meča osmine finala Lige šampiona. Riječ je o svakako dvije veoma kvalitetne ekipe, koje svakom timu u ligi mogu da postignu gol. Prema tome mišljenja smo da ćemo na ovom meču vidjeti makar po gol od obje ekipe, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 2.10 u MeridianBet kladionici.

Rajo Valjekano – Kadiz – 1X&2+ @ 1.80 u MaxBet

Tim iz Valjekasa je trenutno u najgoroj formi u ligi, pošto na poslednjih 5 mečeva imaju čak 4 poraza i samo jedan neriješen ishod. Sa 25 osvojenih bodova nalaze se na sigurnom odstojanju od opasne zone, što im ne daje za pravo da igraju opušteno. Njihov najveći problem je neefikasnost, a sa 22 postignuta gola imaju drugi najgori napad u ligi. Kadiz je ekipe koja igra veoma tvrde mečeve tokom čitave sezone, a na poslednjih 5 mečeva su upisali čak 3 remija. U poslednjem kolu Kadiz je remizirao sa Seltom rezultatom 2:2, osvojivši tako osamnaesti bod koji je dovoljan za 18. poziciju na tabeli. Sa 17 postignutih golova Kadiz je najgori napad u čitavoj ligi i biće zanimljivo vidjeti međusobni duel dva najslabija napada u La Ligi. Mi smo ipak mišljenja da će na meču biti viđena makar 2 gola, te da domaći tim neće biti poražen. Prema tome predlažemo igru 1X&2+ po kvoti 1.80 u MaxBet kladionici.

Hetafe – Las Palmas – PIK X @ 1.62 u SuperBet

Hetafeov cilj ove sezone je bio potencijalni izlazak u Evropu, međutim nakon 26 odigranih kola nalaze se na tek 10. mjestu na tabeli sa 34 osvojena boda, pa će se tako morati zadovoljiti opstankom u eliti (ukoliko ne uđu u seriju pobjeda). U poslednje vrijeme igraju veoma promjenljivo, što potvrđuju i rezultati u poslednjih 5 mečeva. U tom periodu upisali su 2 remija, 2 poraza i jedan trijumf. Prethodno kolo je bilo veoma neuspiješno pošto su poraženi od Barselone rezultatom 4:0. Las Palmas je uz Đironu i dalje najveće iznenađenje ove sezone, pošto su nakon ulaska u La Ligu ozbiljno zaprijetili da se nađu na mjestu koje vodi u Evropu naredne sezone. Igraju veoma tvrd fudbal, što potvrđuje i njihova gol razlika 26:26, a sa 36 osvojenih bodova trenutno se nalaze na 8. mjestu na tabeli. I oni u poslednje vrijeme igraju veoma promjenljivo, te su im rezultati u poslednjih 5 mečeva isti kao i njihovom protivniku. Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma neizvjestan meč, pa vam predlažemo igru PIK X po kvoti 1.62 u SuperBet kladionici.

Valensija – Real Madrid – 0-2 @ 1.80 u PrimoBet

Dugo je na Mestalji bilo strepnje i prethodnih sezona bi navijači nakon 26 odigranih kola “čupali kosu” i gledali svoj tim u opasnoj zoni. Ovog puta priča je drugačija, pošto se nakon 25 odigranih mečeva nalaze se na 9. mjestu na tabeli, sa 36 osvojenih bodova. Nešto lošiji rezultati u poslednje vrijeme su ih malo udaljili od timova koji se bore za Evropu, te je svaki naredni meč za njih veoam bitan. Real je trenutno lider na tabeli sa 65 osvojenih bodova i imaju 6 bodova viška od drugoplasirane Đirone. Ove sezone su poraženi samo jednom, a u prethodnom kolu su teškom mukom na kraju savladali Sevilju rezultatom 1:0. Slijepi miševi su ove sezone na 12 utakmica na svom stadionu primili samo 6 golova, što je najmanje od svih ekipa u ligi. Kraljevski tim je sa druge strane na 13 gostujućih mečeva primio samo 9 golova, što je po tom parametru najmanje u ligi. Mišljenja smo da nas ovde čeka jedna manje efikasna utakmica, pa vam predlažemo igru 0-2 po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici. po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Viljareal – Granada – 3+ @ 1.65 u MozzartBet

Uspio je Viljareal da se izdigne u poslednje vrijeme sa donjeg dijela tabele i to sve zahvaljujući seriji dobrih rezultata u poslednjih 5 kola. U tom periodu su upisali 2 trijumfa i 3 remija, a u poslednjem kolu slavili su na veoma teškom gostovanju protiv Real Sosijedada rezultatom 1:3. Sa 29 osvojenih bodova trenutno se nalaze na 13. mjestu na tabeli. Sa 48 primljenih golova imaju treću najgoru odbranu u ligi. Granada je na tek pretposlednjem mjestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova i ove sezone su upisali samo 2 trijumfa. U seriji su od 3 uzastopna remija, od kojih je poslednji bio protiv poslednjeplasirane Almerije, te su sa 49 primljenih golova druga najgora odbrana u čitavoj ligi. Efikasan meč je nešto što se očekuje u ovom duelu, pa vam prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici.

Atletiko Madrid – Betis – 1X&0-3 @ 1.56 u MeridianBet

Tim Čola Simeonea je prije par dana doživio pravi brodolom na gostovanju u Baskiji protiv ekipe Atletik Bilbaa, pošto su u revanš meču polufinala Kupa Kralja poraženi sa čak 3:0. Nemoćno je izgledao Atletiko u tom meču i sigurno je da je taj meč upalio određene alarme u klubu. Izostanak Grizmana i Himeneza se itekako osjećaju i veoma teško su nadoknadive. Tim iz Madrida je trenutno na 4. mjestu na tabeli sa 52 osvojena boda, a krizu je potvrdio i meč protiv poslednjeplasirane Almerije u prethodnom kolu, gdje je Atletiko osvojio samo bod (2:2). Betis je u poslednje vrijeme značajno podigao svoju formu, te su tako uspijeli da se učvrste na poziciji broj 6 sa 42 osvojena boda. U poslednjem kolu su na domaćem terenu savladali Atletik Bilbao rezultatom 3:1, što je dodatno povećalo samopouzdanje ove ekipe. Ipak, mišljenja smo da će Atletiko odoliti veoma kvalitetnom timu i prema tome predlažemo igru 1X&0-3 po kvoti 1.56 u MeridianBet kladionici.

Majorka – Đirona – PIK X @ 1.67 u MaxBet

Uspijela je Majorka da se plasira u finale Kupa Kralja pošto su u revanš meču polufinala protiv Real Sosijedada uspijeli da odole punih 120 minuta, te su nakon boljih izvođenja jedanesteraca uspijeli da postignu ogroman uspijeh. U La Ligi se trenutno nalaze na tek 16. mjestu na tabeli, sa 24 osvojena boda, a u poslednjih 5 kola su upisali 3 poraza i po jedan remi i trijumf. U poslednjem kolu su remizirali sa ekipom Alaveša (1:1) što je bio njihov čak 12. remi ove sezone. Đirona je nakon ubjedljivog poraza od Reala upisala i poraz protiv Atletik Bilbaa, međutim u poslednjem kolu su uspijeli da se konsoliduju te da ostvare veoma bitan trijumf protiv Rajo Valjekana rezultatom 3:0. Sa 59 bodova nalaze se na drugom mjestu na tabeli, 6 bodova manje od prvoplasiranog Reala, a njihov glavni cilj je svakako opstanak među 4 najbolje ekipe. Po nama i ovo liči na potencijalno veoma neizvjestan meč, pa vam predlažemo igru PIK X po kvoti 1.56 u MaxBet kladionici.

Atletik Bilbao – Barselona – GG3+ @ 1.90 u SuperBet

Ostvario je Atletik Bilbao ogromnu pobjedu prije svega par dana u revanš meču polufinala Kupa Kralja protiv Atletiko Madrida (3:0) i tako potpisao prolazak u još jedno finale ovog takmičenja. U tom finalu će svakako biti favoriti, pošto se na suprotnoj strani terena nalazi Majorka. Tim iz Baskije igra sjajno tokom čitave sezone, što potvrđuje i njihov plasman na tabeli. Sa 49 osvojenih bodova nalaze se na 5. mjestu na tabeli i sigurno je da će do kraja sezone voditi borbu za plasman u Ligu šampiona. Barselona je uspijela da na poslednjih 5 mečeva ostvari 4 trijumfa i samo 1 remi, te se koliko toliko vrati u borbu za titulu. Trenutno se nalaze na 3. mjesut na tabeli sa 8 bodova manje od vodećeg Reala, a pošto se El Klasiko bliži, svaki naredni kiks bi značio kraj u trci sa ljutim rivalom. Obje ekipe zaista posjeduju ogroman kvalitet i prosto golovi se nameću kao nešto logično u ovom meču. Prema tome naš prijedlog je igra GG3+ po kvoti 1.90 u SuperBet kladionici.

Osasuna – Alaveš – 1X&0-2 @ 1.90 u PrimoBet

Ekipa Osasune je nakon 26 odigranih kola ostvarila 9 trijumfa, 6 remija i 11 poraza. To je dovoljno za 33 osvojena boda i poziciju broj 11 na tabeli, što i nije toliko loše za ovaj tim. U poslednje vrijeme su značajno podigli formu, a u poslednja 3 meča su upisali 2 trijumfa i remi na teškom gostovanju kod Las Palmasa u prethodnom kolu (1:1). Alaveš je sa 4 boda manje (29) na poziciji ispod Osasune (12) i sigurno je da su oni tim stanjem itekako zadovoljni. Trenutno se nalaze u seriji od 3 uzastopna remija, od kojih je poslednjih bio protiv Majorke (1:1). Osasuna je na poslednjih 5 mečeva na domaćem terenu ostvarila čak 4 trijumfa i samo 1 poraz, dok je Alaveš na poslednjih 5 gostovanja upisao 2 trijumfa, 2 remija i jedan poraz. Mišljenja smo da Osasuna neće biti poražena na ovom meču, te da nećemo gledati pretjerano efikasan meč. Prema tome predlažemo igru 1X&0-2 po kvoti 1.90 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.