TIP DANA: Lacio – Milan: Rimljani misle na Bajern, Rosoneri jure drugo mesto!

Od petka su na programu mečevi 27. kola italijanske Serije A, a premijerni duel se igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Milan.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Sjajne partije u LŠ, promenljive u Seriji A!

Dosta puta smo u analizama Lacija pominjali da je ova ekipa prošle sezone igrala sjajno u Seriji A, a najbolji podatak za to je vicešampionska titula, pošto su Rimljani sezonu završili na drugom mestu na tabeli iza Napolija, koji je mimo svih očekivanja na kraju stigao do Skudeta.
Svakako da su svi u klubu bili prezadovoljni ne samo sa drugim mestom, već i sa činjenicom da je tim sa Olimpika ponovo obezbedio plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo se već dotakli Lige šampiona, moramo napomenuti da je italijanski predstavnik u grupnoj fazi igrao veoma dobro, o čemu nam u prilog ide i drugo mesto na tabeli, uz četiri boda manjka u odnosu na Atletiko Madrid, ali i isto toliko bodova više u odnosu na trećeplasirani Fejnord, koji je na kraju morao da se zadovolji sa plasmanom u šesnaestinu finala Liga Evrope, gde je zanimljivo holandska ekipa eliminisana od Rome, gradskog rivala Lacijala.
U prvom meču osmine finala izabranici Maurisija Sarija su odigrali jedan vrhunski meč na svom stadionu i savladali favorizovani Bajern sa 1:0, a gol odluke postigao je Ćiro Imobile. Ipak, veliko je pitanje šta bi se desilo na tom susretu da Upamekano nije dobio crveni karton.
Bilo kako bilo, Rimljani u utorak putuju na revanš kod Bajerna koji ove sezone igra ispod svih očekivanja, i deluje iz ove perspektive da neće biti iznenađenje ukoliko italijanska ekipa uspe da eliminiše nekadašnjeg šampiona Evrope.
Što se tiče Serije A, deluje da smo dosta više očekivali od aktuelnog vicešampiona Italije, pošto se u ovom trenutku Rimljani nalaze na osmom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, pa se na prvi pogled čini da ćemo tim sa Olimpika jako teško i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
U prošlom kolu su Sarijevi puleni krenuli dobro na gostovanju kod Fiorentine, na odmor otišli sa golom prednosti nakon gola u finišu koju je postigao Luis Alberto, ali je onda Viola pokazala pravo lice, postigla dva gola, i ostvarila jako važan trijumf u borbi za plasman u Ligu Evrope.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A, Lacijali su ostvarili dva trijumfa, uz čak tri poraza, mada treba biti realan pa priznati da ni raspored rimskoj ekipi nije išao na ruku.
Za kraj, na domaćem terenu su Rimljani do sada odigrali dvanaest mečeva i ostvarili šest trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.

Milan: Rosoneri bi da prekinu loš niz!

Teško je bilo očekivati da Milan prošle sezone ponovi sezonu pre toga, kada su Rosoneri pomalo i neočekivano stigli do Skudeta, ali je na kraju primarni cilj ispunjen a to je naravno godinama unazad plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naravno, ne smemo zaboraviti da je u prošlom izdanju Lige šampiona tim koji sa klupe predvodi Stefano Pioli stigao čak do polufinala, gde je nažalost Milan eliminisan od gradskog rivala Intera, koji je kasnije u velikom finalu izgubio od Intera.
Dosta zanimljivih fudbalera je stiglo tokom leta u prestonicu mode, sve u nastojanju da Rosoneri napadnun novi Skudeto, međutim, kako sada stvari stoje deluje da od toga neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak šesnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, koji trenutno igra ubedljivo najlepši fudbal u Italiji.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Piolijevi puleni su ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz i to na gostovanju kod Monce, kada je bilo 4:2.
U prošlom kolu je Milan remizirao na svom terenu protiv Atalante, a taj meč na San Siru je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaćin bio bliži pobedi.
Poput Lacija i Milan je ove sezone predstavljao Italiju u Ligi šampiona, ali na veliku žalost nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu. Ruku na srce, Rosoneri su bili u ubedljivo najtežoj grupi, pošto su pored njih tu bili još i PSŽ, Dortmund i Njukasl, a na kraju je italijanski predstavnik zauzeo treće mesto na tabeli i nastavio takmičenje u šesnaestini finala Liga Evrope.
Tu je tim sa San Sira naišao na nimalo naivnu ekipu Rena, koja je u prvom meču u Italiji ubedljivo savladana, a drugi duel je nam je doneo pobedu francuskog tima od 3:2, što je bio poraz koji je odgovarao nekadašnjem šampionu Evrope.
Inače, uprava kluba je poručila Pioliju da će u mnogome njegov ostanak na klupi jednog od najtrofejnijih klubova u Evropi zavisiti od učinka u Ligi Evrope, pa nema nikakve sumnje da će Milan dati sve od sebe da dođe do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, uz konstataciju da ima još puno dobrih ekipa, poput Liverpula, Leverkuzena, Rome, Atalante i dr.
Za kraj, na gostovanjima u Seriji A su Rosoneri odigrali trinaest mečeva i ostvarili sedam trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.

Naš predlog

Lacijale već u utorak očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona, i deluje da će Maurisio Sari sačuvati svoje glavne igrače za taj duel, što automatski povećava šanse Milanu na ovom gostovanju i deluje da bi Rosoneri mogli da upišu ovde veoma važan trijumf, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.27.

Pored toga, nema razloga da nam ovaj duel u prestonici Italije ne donese dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.

Za kraj, za očekivati je da Rosoneri postignu makar dva, a vrlo verovatno i više pogotka na gostovanju kod ljutog rivala koji je fokusiran na predstojeći meč u Ligi šampiona, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa igrom G2+ uz kvotu 2.36 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.