MEČ DANA: Monako – PSŽ: Parižani po tradiciji imaju dosta problema u Kneževini!

U petak je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a verovatno i najzanimljiviji duel ovog dana se igra u Kneževini gde će fudbaleri Monaka na stadionu Luj II ugostiti ekipu PSŽ-a.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Monako: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Pre svega, moramo konstatovati da smo od Monaka prošle sezone očekivali puno više, pošto ova ekipa ne samo da ponovo nije uspela da se domogne plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, već tim sa stadiona “Luj II” nije uspeo da se domogne ni ulaska u Ligu Evrope ili Ligu konferencije, pa posle baš dosta vremena tim iz Kneževine ove godine nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, što je svakako ozbiljan udarac.
Ipak, ako se sve to posmatra dugoročno, možda bi upravo i neigranje u evropskim takmičenjima moglo dobro da dođe Monaku, koji bi onda mogao u potpunosti da se fokusira na francusko prvenstvo, a sve u nastojanju da ova ekipa dođe do svog primarnog cilja, i naravno, poznato je da je to godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Novi trener ove ekipe je u međuvremenu postao Adi Hiter i utisak je da je kako vreme prolazi to bio najbolji mogući potez čelnih ljudi Monaka.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Francuske nalazi na trećem mestu na tabeli, koje od ove sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona, ali i uz podsećanje da su prošle sezone dve prvoplasirane ekipe na tabeli ima zagarantovano učešće u elitnom takmičenju, dok je trećeplasirani tim morao u kvalifikacije.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Adi Hitera su ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to na svom terenu od Tuluza, kada je bilo 1:2, a što je sasvim sigurno bilo ogromno iznenađenje.
U prošlom kolu je tim iz Kneževine odigrao još jedan fantastičan meč i slavio na jednom od najtežih gostovanja u Ligi 1, kod aktuelnog vicešampiona Lansa, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Na domaćem terenu je Monako do sada odigrao jedanaest mečeva i ostvario šest trijumfa, samo jedan remi, ali i četiri poraza, uz podatak da se četa Adi Hitera nije proslavila u poslednjem periodu na stadionu Luj II, pošto je trećeplasirani tim na tabeli na četiri poslednja meča na svom stadionu doživeo čak tri poraza uz remi protiv Avra.
Za kraj, Monako je na poslednja tri prvenstvena meča na svom stadionu protiv PSŽ-a ostvario trijumf, pa je utisak da aktuelnog šampiona Francuske očekuje izuzetno težak posao.

PSŽ: Parižanima u mislima Sosijedad!

Parižani su i prošle sezone nastavili dominaciju francuskim fudbalom, pošto je ova ekipa stigla do novog naslova prvaka, a na kraju je tim iz prestonice imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lans, mada moramo pomenuti i to da je tim sa Parka Prinčeva spustio ručnu u poslednja dva kola, pošto je već tada bilo i teoretski rešeno pitanje šampiona Francuske.
Brojne promene su se desile u timu, Nejmar je napustio klub, kao i još nekolicina jako bitnih fudbalera, a novi trener je postao Luis Enrike, što je na prvi pogled bilo veliko iznenađenje.
Bilo je i dosta interesantnih dolazaka, uz činjenicu da prednjače transferi Dembelea, Asensija i Ramosa, i na prvi pogled vidimo da se radi o trojici fudbalera koji bi morali da garantuju dosta golova, ali i asistencija.
Kao i u nekoliko prethodnih sezona, Parižani su već na sredini francuskog šampionata stekli ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce, pa se u ovom trenutku Sveci nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Brest, ali i trinaest poena viška od trećeplasiranog Monaka, koji između ostalog večeras i gosti aktuelnog šampiona Francuske.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu izabranici Luisa Enrikea su ostvarili tri trijumfa, uz dva remija, i to oba na svom stadionu protiv Bresta, ali i protiv Rena u prošlom kolu, kada je domaćin do boda stigao u sedmom minutu sudijske nadoknade, golom Ramosa sa bele tačke.
PSŽ je naravno ove sezone igrao i u Ligi šampiona, gde je ova ekipa nekako uspela da dođe do drugog mesta na tabeli, iza Dortmunda, ali ispred nimalo naivnih ekipa poput Milana i Njukasla.
Protivnik u osmini finala je bio Sosijedad, i prava je sreća što tim iz Baskije ne igra na nivou od pre nekoliko meseci, jer zaista španskom predstavniku malo šta polazi za rukom u poslednje vreme, što su Sveci znali da iskoriste i u prvom meču slave sa 2:0, što bi trebala da bude dovoljna zaliha pred revanš koji je na programu za samo nekoliko dana.
Međutim, kako je poznato da Sosijedad na svom stadionu igra dosta dobro, Luis Enrike će gotovo izvesno promešati karte za ovaj prvenstveni duel protiv Monaka.
Ako se još jednom osvrnemo na ovogodišnje izdanja francuskog šampionata, do sada je aktuelni šampion ove zemlje odigrao jedanaest mečeva na strani i ostvario osam trijumfa uz tri remija.

Naš predlog

Već u utorak PSŽ igra meč sezone, pošto gostuje u revanš meču osmine finala Lige šampiona kod Sosijedada i za očekivati je da Luis Enrike izvede nešto izmenjen sastav za ovaj duel, što automatski daje veliku prednost Monaku, koji u poslednje vreme igra dosta dobro, pa vam hrabro preporučujemo da se ovde opredelite za jedinicu, za koju kladionica Meridianbet ima fantastičnu kvotu 3.25.

Takođe, smatramo i da je veoma zanimljiva dupla šansa na domaćina 1X koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, ako se osvrnemo na tradiciju, međusobni mečevi između ova dva kluba nam skoro uvek donose baš dosta pogodaka, pa se očekuje da to bude slučaj i večeras, zbog čega vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+, za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.