TIP DANA: Sosijedad – PSŽ: Baskijci nemaju šta da izgube!

U utorak su na programu prva dva revanš meča osmine finala Lige šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili duel između Sosijedada i PSŽ-a.
Prvi meč između španskog i francuskog predstavnika koji je odigran na Parku Prinčeva je završen pobedom Parižana od 2:0.
Revanš susret je zakazan za 21h na Anoeti.

Sosijedad: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Sosijedad je kao što smo to već dosta puta napomenuli prošle sezone uspeo da dođe do četvrte pozicije na tabeli a samim tim i direktnog plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, čime je ekipa iz San Sebastijana ostvarila svoj davnašnji cilj.
Početak sezone je ponovo bio dosta dobar, a deluje da je Sosijedad na vrhuncu forme bio u završnici grupne faze Lige šampiona, koju je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Inter.
Tim sa Anoete je jedna od retkih ekipa koja je ove sezone uspela da odoli Neroazurima, i to ne jednom, već dva puta, međutim, kada se podvuče crta, deluje da klub iz Baskije u poslednje vreme igra jako loše, i deluje da je Sosijedad od samog starta igrao ovako loše, sada bi sigurno pričali o grčevitoj borbi za opstanak.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji osvajač Kupa Kralja nalazi na sedmom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, a svakako da treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje ne bi zadovoljilo čelnike ovog kluba, koji ponovo maštaju o Ligi šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u La Ligi, Sosijedad je ostvario samo jedan trijumf, i to na gostovanju kod Majorke, a u prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli doživeo novi poraz, ovog puta na gostovanju kod Sevilje. Bio je to jedan spektakularan meč na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju su Andalužani slavili sa 3:2, i tako se i definitivno pomakli iz opasne zone.
Ni pre toga se izabranici Imanola Agvasila nisu proslavili, pošto su na svom stadionu poraženi od Viljareala, koji takođe ima dosta problema ove sezone, a taj susret na Anoeti je završen rezultatom 1:3.
U prvom meču osmine finala Lige šampiona, Sosijedad je glatko poražen na Parku Prinčeva kod PSŽ-a, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što znači da je španskom predstavniku za prolazak u narednu fazu elitnog evropskog takmičenja potrebna verovatno i najbolja igra u dosadašnjem toku sezone.
Za kraj, Agvasil za ovaj revanš meč protiv Parižana neće moći da računa na Munjoza, Fernandeza, Odriozolu i Merkelenca, dok je Barenečea pod znakom pitanja.

PSŽ: Plasman u narednu fazu ne bi smeo da se dovede u pitanje!

Godinama unazad su Parižani pokušavali da se domognu trofeja u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, međutim, to ovoj ekipi nije polazilo za nogom.
Najbliži “ušatom” trofeju, tim sa Parka Prinčeva je bio u onoj “korona” sezoni, leta 2020. godine, kada je francuski predstavnik u velikom finalu poražen od Bajerna iz Minhnena, rezultatom 1:0.
Kao što smo to već dosta puta napomenuli, brojne promene su se pred početak ove sezone desile u francuskoj prestonici, a ona glavna je bila svakako na klupi, pošto je novi trener ovog kluba postao Luis Enrike, koji je u prethodnom periodu vodio selekciju Španje.
Kako sada stvari stoje u Francuskoj ništa novo ni ove sezone. Naime, trenutno se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Brest, pa je sva prilika da se nova šampionska titula neće ni dovesti u pitanje.
Na poslednih pet mečeva izabranici Luisa Enrkea su ostvarili tri trijumfa i dva remija, uz napomenu da su ta dva remija došla u poslednja dva kola.
Prvo su na Parku Prinčeva Sveci odigrali meč bez pobednika protiv Rena, kada je bilo 1:1, da bi u prošlom kolu tim iz prestonice Francuske ponovo remizirao na jednom od najtežih gostovanja u Ligi 1, kod Monaka, a taj meč u Kneževini je mimo svih očekivanja protekao bez pogodaka.
Ipak, sav fokus je usmeren ka Ligi šampiona, gde su Enrikeovi puleni uspeli da u prvom meču osmine finala na Parku Prinčeva savladaju španski Sosijedad sa 2:0, što je svakako sjajan rezultat pred revanš meč koji je na programu večeras.
Pomenimo i to da je pre toga u grupnoj fazi PSŽ odigrao nekoliko poprilično bledih mečeva, ali je to na kraju ipak bilo dovoljno za plasman na drugo mesto na tabeli, što po nepisanom pravilu donosi težeg rivala u osmini finala, međutim, to ovog puta nije bio slučaj, i evidentno je da su Parižani u ovom revanšu veliki favoriti za prolazak među osam najboljih evropskih ekipa.
Kada su u pitanju izostanci, Luis Enrike ima manje problema nego li njegov kolega na klupi Sosijedada, a bivši trener španske selekcije, ali i Barselone, za ovaj meč neće moći da računa na Asensija, Škrinjara i Kimpembea.

Naš predlog

Kao što smo već konstatovali, Sosijedad u poslednje vreme igra veoma slabo i smatramo da se to ne može promeniti preko noći, pa se vrlo lako može dogoditi da Parižani slave i na revanš duelu, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.75.

Svakako da je i te kako prihvatljiva i dupla šansa X2 na francuskog predstavnika, za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.51.

Za kraj, ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa je možda i idealno da se fokusirate na kombinaciju igara X2&0-3, a sve to uz kvotu 2.03 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.