DERBI DANA: Bajern – Lacio: Poslednja šansa da se Tuhel u Minhenu pamti po lepom!

Od utorka nas očekuju revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili duel između Bajerna i Lacija.
Prvi susret između ova dva tima pripao je Rimljanima, koji su na svom Olimpiku golom Imobilea sa bele tačke slavili sa 1:0.
Početak revanša je zakazan za 21h.

Bajern: Bledi Bajern juri prolazak u nokaut fazu!

U poslednjih nekoliko godina je Bajern Minhen u ovom delu šampionata već imao nenadoknadivu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce.
Iako to nije bio slučaj prošle sezone, Bavarci su na kraju ipak nakon velikog kiksa Dortmunda u poslednjem kolu uspeli da dođu do svoje jedanaeste uzastopne titule šampiona Nemačke, međutim, deluje da se tom strašnom nizu polako ali sigurno bliži kraj.
Naime, trenutno se izabranici Tomasa Tuhela nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, koji blista ove sezone, a veliku zaslugu za to ima i trener Ćabi Alonso, inače bivši fudbaler Bajerna, koji radi strašan posao u redovima popularnih Farmaceuta, koji su na pragu svoje prve titule u istoriji.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, nekadašnji šampion Evrope je ostvario dva trijumfa, dva poraza i samo jedan remi, i to baš u prošlom kolu na gostovanju kod neugodnog Frajburga, kada je bilo 2:2.
Pre toga su Bavarci ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Lajpciga, i tako se revanširao ovoj ekipi za težak poraz u finalu nemačkog Superkupa, kada su popularni Bikovi slavili sa više nego ubedljivih 3:0, uz tri gola Dani Olma.
Ipak, pre svega toga, Tuhelovi puleni su vezali dva poraza u prvenstvu, od kojih se jedan dogodio i na gostovanju kod prvoplasiranog Leverkuzena, pa deluje da se više od drugog mesta na tabeli nije moglo ni očekivati, uz napomenu da trećeplasirani Štutgart ima samo četiri boda manje.
U grupnoj fazi Lige šampiona je Bajern Minhen bez većih problema stigao do prvog mesta, pošto je nemački predstavnik bio bolje plasiran od Kopenhagena, Galatasaraja ali i Mančester Junajteda, koji je zauzeo poslednje mesto na tabeli i nije čak uspeo da nastavi evropsku sezonu ni u Ligi Evrope.
Inače, drugu godinu zaredom su Bavarci u ranoj fazi eliminisani iz nemačkog Kupa, a ovog puta je trećeligaš Sarbriken bio koban po najtrofejniji nemački tim.
Kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da Bajern posle baš dosta vremena sezonu završi bez osvojenog trofeja, pa se čini da će se u nastavku sezone nemački velikan sve karte baciti na osvajanje “ušatog” trofeja, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.

Lacio: Meč sezone za Lacijale!

Lacio je prošle sezone uz Napoli bio tim koji je ubedljivo najviše pokazao u Seriji A, a to nam najbolje govori i plasman Rimljana na tabeli, koji su stigli do vicešampionske titule, naravno uz ogromni zaostatak u odnosu na Napolitance, koji teško da su mogli da imaju bolju sezonu.
Ta druga pozicija je Lacijalima donela direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, uz konstataciju da je upravo to primarni cilj za tim iz prestonice Italije godinama unazad.
Kada smo se već dotakli Lige šampiona, treba istaći da su puleni Maurisija Sarija dosta lakše nego što se to i očekivalo stigli do plasmana u osminu finala elitnog takmičenja, pošto su Rimljani na kraju stigli do drugog mesta na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na trećeplasirani Fejnord, ali i isto toliko bodova manjka od prvoplasiranog Atletiko Madrida.
Dakle, Lacio u svojoj povratničkoj sezoni u Ligi šampiona, ne samo da je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, već je italijanski predstavnik na svom Olimpiku u prvom meču doigravanja bio bolji od Bajerna, a taj susret je završen rezultatom 1:0, uz gol Imobilea sa bele tačke.
Tom jedanaestercu je prethodio faul i isključenje Upamekana, i zaista je veliko pitanje kako bi se taj duel završio da nije bilo isključenja za pomenutog fudbalera.
Koliko god da Lacijali igraju dobro u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, toliko puleni Maurisija Sarija ima problema u Seriji A, i kako sada stvari stoje ova ekipa je svoj plasman u neko od evropskih takmičenja dovela u veliki znak pitanja.
Naime, trenutno se nekadašnji šampion Italije nalazi na devetom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu, ali i jedanaest bodova manjka od četvrtoplasirane Bolonje, pa je skoro pa izvesno da Lacio sledeće sezone nećemo gledati u Ligi šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala, Rimljani su ostvarili dva trijumfa i to oba na strani, prvo protiv Kaljarija, a potom i kod Torina u zaostalom susretu.
U prošlom kolu su izabranici Maurisija Sarija poraženi na svom stadionu od Milana sa 0:1, a veoma zanimljivo je da su na tom susretu čak tri fudbalera Lacijala dobila crveni karton, što odavno nije bio slučaj na nekom meču u Seriji A.

Naš predlog

Bajern u poslednje vreme igra katastrofalno, međutim, stiče se utisak da ova ekipa u kakvom god da je stanju ima daleko više evropskog iskustva u odnosu na Lacio, pa vam zbog toga bez mnogo razmišljanja savetujemo da se oprobate sa jedinicom, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.27.

Sva je prilika da će nemački predstavnik od prvog minuta krenuti silovito ka golu italijanskog tima kako bi što pre stigao, ali i prestigao prednost Rimljana iz prvog duela, zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, utisak je da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, a po svemu sudeći i te kako je realno da vidimo makar dva pogotka u prvom delu igre, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom I2+, a sve to uz kvotu 2.31 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.