TIP DANA: Sporting – Atalanta: Mogu li Lavovi da se osvete Atalanti za nedavni poraz u prestonici Portugala?

U sredu nas očekuje i te kako zanimljiva ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas analizirali meč koji će biti odigran u Lisabonu, gde će fudbaleri Sportinga ugostiti Atalantu.
Naravno, radi se o prvom meču osmine finala Liga Evrope, a početak meča na stadionu “Žoze Alvalade” je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Sporting: Lavovi spremaju osvetu Atalanti!

Posle duže vremena, Sporting je prošle sezone morao da se zadovolji sa četvrtom pozicijom na tabeli, što znači da tim iz Lisabona ovog puta nismo imali prilike da gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a upravo to je godinama unazad i primarni cilj ovog tima.
Morali su se u klubu zadovoljiti sa Ligom Evrope, gde su popularni Lavovi završili na drugom mestu na tabeli, iza prvoplasirane Atalante.
U šesnaestini finala je portugalski predstavnik odigrao sjajan dvomeč protiv Jang Bojsa, koji je jesenas nastupao u Ligi šampiona, pa je tako Sporting sebi zakazao dvomeč u osmini finala protiv Atalante, uz podsećanje da su ova dva tima bila i u grupnoj fazi.
Jednom je Atalanta slavila, i to na gostovanju kod tima iz Lisabona, a jednom nije bilo pobednika, pošto je meč u Bergamu završen rezultatom 1:1.
Ako se osvrnemo na partije izabranika Rubena Amorima u ovogodišnjem izdanju Primeire, deluje da ima dosta razloga za zadovoljstvo, a trenutno se zeleno-beli nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Benfiku, koja veoma zanimljivo ima i meč više, a koja je usput doživela težak poraz u prošlom kolu na gostovanju kod Porta kada je bilo čak 5:0.
Što se tiče Sportinga, tim iz Lisabona je u prošlom kolu na svom stadionu savladao neugodni Farense, a taj meč je završen rezultatom 3:2.
Vredno pomena je i to da je nedavno tim koji sa klupe predvodi Ruben Amorim slavio u prvom meču polufinala portugalskog Kupa, pošto je gradski rival Benfika savladan sa 2:1, a ostaje da se vidi da li će to biti dovoljna zaliha pred revanš, koji je uskoro na programu.
Nažalost, pre tog trijumfa u prošlom kolu nad Farenseom, Sporting je samo remizirao na gostovanju kod Rio Avea, a taj meč je završen rezultatom 3:3.
Za kraj, na domaćem terenu je u prvenstvu do sada ova ekipa odigrala dvanaest mečeva i ostvarila isto toliko trijumfa, što je sigurno podatak koji treba i te kako pohvaliti.

Atalanta: Ulazak u krizu u najgorem mogućem trenutku!

Atalanta je prošle sezone većim delom šampionata igrala na veoma visokom nivou, i to je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu Liga Evrope, što i jeste bio primarni cilj ovog tima.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba se podsetiti da je italijanski predstavnik igrao fenomenalno u grupnoj fazi, i na kraju je tim iz Bergama uspeo da izbori prvo mesto u grupi, što od pre nekoliko sezona znači i direktan plasman u osminu finala, pa je tako četa Đanpjera Gasperinija preskočila šesnaestinu finala i u borbi za četvrtfinale će odmeriti snage protiv Sportinga, sa kojim je između ostalog bila i u grupi, a pored njih su tu još bili i ekipe Šturma i debitanta Rakova.
Žreb je tako hteo da Atalanta i Sporting ponovo odmere snage u osmini finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a videćemo ko će ovog puta izaći kao pobednik, uz konstataciju da je Atalanta u ta dva duela ostvarila jedan trijumf i jednom je bilo nerešeno.
Pre otprilike mesec dana je klub iz Bergama igrao na veoma visokom nivou, ali se nekako čini da je sve krenulo nizbrdo od remija na gostovanju kod Milana kada je bilo 1:1, što čak i ne spada u neki loš rezultat.
Nakon toga je Atalanta u zaostalom susretu dožiela pravu katastrofu na gostovanju kod Intera, kada je trenutni lider na tabeli Serije A bez većih problema slavio sa 4:0 na Đuzepe Meaci.
Najzad u prošlom kolu je tim iz Bergama u direktnom duelu za plasman u Ligu šampiona doživeo pomalo i neočekivani poraz na svom stadionu od Bolonje, kada je bilo 1:2, pa sada već neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko Bolonju naredne sezone gledamo u najkvalitetnijeg evropskom klupskom takmičenju, iako je sigurno da se Gasperinijevi puleni neće baš tako lako predati.
Ono što nikako nije dobro je podatak da je popularna Boginja na tri poslednja meča bez trijumfa, a u tom periodu je trenutno šestoplasirani tim na tabeli Serije A, dva puta doživeo poraz, uz remi protiv Milana na San Siru, što svakako i nije toliko loš rezultat.
Jedino što može biti lepa vest pred ovaj dvomeč sa Lavovima, su međusobni mečevi protiv portugalskog predstavnika, a na poslednja dva klub iz Bergama ima pozitivan skor i sigurno je da će fudbaleri Atalante dati sve od sebe da se to nastavi i ovog puta.

Naš predlog

Ova dva tima su kao što je dobro poznato bila u istoj grupi ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope, i Sporting na ta dva meča nije uspeo da savlada italijanskog predstavnika.
Sada su stvari nešto drugačije, pošto Sporting igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, dok je Atalanta u najgorem mogućem trenutku upala u krizu rezultata, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.15.


Sva je prilika da nas ponovo bez obzira na ogroman ulog očekuju golovi na obe strane, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.65.

Za kraj, možda je i idealno da okušate sreću sa kombinacijom igara 1X&3+, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.55 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.