DERBI DANA: Real Madrid – Lajpcig: Madrid nije Pamplona, Bikovi nemaju šansu!

Sreda nam donosi nova dva meča osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Madridu, gde će kraljevski klub ugostiti ekipu Lajpciga.
Prvi meč između ova dva tima je završen minimalnim trijumfom Madriđana, a revanš na stadionu “Santjago Bernabeu” je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđani jedni od glavnih favorita u Ligi šampiona!

Real Madrid uvek slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona, pa je to slučaj naravno i ovog puta, uz konstataciju da Madriđani ove sezone igraju na veoma visokom nivou.
Možda nije sve od prvog kola krenulo idealno za najtrofejniji klubu na svetu, međutim, kako je vreme prolazilo tako su puleni iskusnog Karla Ančelotija polako ali sigurno podizali svoju formu, pa je trenutno situacija takva da se Real nalazi na prvom mestu španske La Lige uz sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Đironu, ali i osam poena više od najljućeg rivala Barselone, pa je sva prilika da će Madriđani nakon godinu dana pauze ponovo doći do naslova prvaka Španije, i to dosta lakše nego što su svi očekivali, pošto Barsa ovog puta nije na prepoznatljivom nivou.
Ruku na srce, u prošlom kolu je kraljevski klub remizirao na gostovanju kod Valensije kada je bilo 2:2, a taj duel je obeležila jedna nesvakidašnja situacija, pošto su gosti došli i do pobedonosnog pogotka, ali u trenutku kada je lopta bila ubačena u šesnaesterac “slepih miševa” sudija Mancano je svirao kraj meča, i nakon svega ovog se digla velika bura u španskim medijima, a ono što je posebno zanimljivo je da je na strani Madriđana stala čak i Barselona.
Bilo kako bilo, teško da će iko moći da ugrozi prvo mesto na tabeli, pa se Real polako ali sigurno okreće obavezama u Ligi šampiona.
Grupna faza je bila besprekorna, pošto je španski predstavnik na šest odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa i bez većih problema stigao do prvog mesta u jednoj nimalo naivnoj grupi, u kojoj su pored Reala tu još bili i Napoli, Braga, ali i Union Berlin.
U prvom meču osmine finala Madriđani su bili bolji u gostima od Lajpciga, a taj meč je završen rezultatom 0:1, što je lepa zaliha pred revanš u prestonici Španije koji je na programu večeras.
Podsećamo vas da je kraljevski klub već dodao jedan trofej u svoj i te kako bogate vitrine, pošto je u Superkupu Španije ovaj tim u velikom finalu deklasirao Barselonu sa 4:1.
Jedino takmičenje gde su Ančelotijevi puleni za sada podbacili je španski Kup Kralja, gde je ova ekipa eliminisana u četvrtfinalu od Atletiko Madrida, ali kako je Real prošle sezone osvojio ovaj trofej, utisak je da to takmičenje i nije bilo u prvom planu.
Za kraj, italijanski stručnjak i dalje neće moći da računa na Kurtou, Alabu i Militaa, što je praktično pola odbrambenog dela tima, ali su se sa tim u Madridu već navikli.

Lajpcig: Mogu li Bikovi da iznenade kraljevski klub?

Bikovi su poslednjih nekoliko godina u samom vrhu nemačkog fudbala, a i prošle sezone je ova ekipa uspela da dođe do treće pozicije na tabeli, što samo po sebi donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste primarni cilj godinama unazad.
Na sve to, popularni Bikovi su došli do drugog uzastopnog trofeja u Kupu, ali i ukupno drugog u svojoj ne previše dugoj istoriji, pa je sezona bez ikakve sumnje dobila prelaznu ocenu, iako vas podsećamo da je nemački predstavnik u osmini finala Lige šampiona deklasiran od Sitija, koji je na svom stadionu slavio sa 7:0, uz čak pet gola Halanda.
Bilo kako bilo, i ovog puta je primarni cilj plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a u ovom trenutku se izabranici Marka Rozea nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund, pa se na prvi pogled vidi da će ova dva tima voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva Bikovi su ostvarili tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz, a u prošlom kolu je Red Bul ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Bohuma, kada je bilo 1:4. Pre toga je Lajpcig poražen na gostovanju kod Bajerna, i to nakon pogotka u finišu susreta.
Ovog puta Bikovi neće braniti trofej u nemačkom Kupu, pošto je ovaj klub u ranoj fazi ovog takmičenja eliminisan od Volfsburga.
Kada se radi o Ligi šampiona, dosta lako je nemački predstavnik stigao do plasmana u osminu finala, i to pošto je ova ekipa završila na drugom mestu u grupi, iza Mančester sitija, a ispred Jang Bojsa i Crvene zvezde, uz napomenu da je Red Bul plasman u doigravanje obezbedio na dva kola pre kraja, nakon trijumfa u Beogradu nad ekipom Crvene zvezde.
U prvom meču osmine finala nemačka ekipa je pružila najbolji mogući otpor favorizovanom Realu, međutim, gosti su taj duel rešili u svoju korist sa minimalnim rezultatom, a treba podsetiti da se i dalje priča o poništenom golu Lajcpiga na početku susreta, i sva je prilika da su sudije debelo oštetile ovu ekipu na tom susretu.
Marko Roze nema previše problema oko sastava tima za ovaj duel protiv Madriđana, jedino neće moći da računa na Klostermana i Simakana. Inače, do sada su nemački i španski predstavnik odigrali tri međusobna susreta, i to sva tri u Ligi šampiona, a u tom periodu su fudbaleri Reala slavili dva puta, dok je jednom Lajpcig bio bolji i to na svom stadionu rezultatom 3:2.

Naš predlog

Iako je evidentno da se Lajpcig neće tako lako predati, suvi kvalitet je na strani Madriđana, koji sigurno neće želeti previše da se kockaju, već će dati sve od sebe da zabeleže novi trijumf i tako sebi zacementiraju mesto među osam najboljih evropskih ekipa, a mišljenja smo da će se to i dogoditi pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.58.

Utisak je da će četa Karla Ančelotija od prvog minuta meča krenuti silovito ka golu nemačkog predstavnika, a sve u nastojanju da dođu što pre do prednosti, pa vam hrabro preporučujemo da pokušate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.

Za kraj, i više nego realno je da domaća ekipa postigne dva ili više pogotka na ovom duelu, pa savetujemo da se oprobate sa igrom D2+ uz kvotu 1.51 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.