TIP DANA: Ajaks – Aston Vila: Ko će do trijumfa u duelu dva bivša šampiona Evrope?

Četvrtak nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva, a poznato je da nam ovaj dan donosi duele osmine finala Liga Evrope, ali i Lige konferencija.
Upravo iz trećeg po kvalitetu klupskog takmičenja nam stiže jedan duel, pošto će Ajaks u Amsterdamu ugostiti Aston Vilu, što će ujedno biti i meč između dva bivša šampiona Evrope.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Ajaks: Težak posao za Kopljanike!

Nakon prošle sezone, u kojoj se Ajaks blago rečeno nije proslavio pošto nije izboren plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, sigurno je da su svi očekivali dosta bolje partije nekadašnjeg šampiona Evrope, međutim, kako sezona teče, deluje da popularni Kopljanici ovog puta igraju daleko slabije nego li u prošlom šampionatu.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Amsterdama nalazi na petom mestu na tabeli holandskog prvenstsva, uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Tvente, a poznato je da je treća pozicija i poslednja koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pa je i više nego izvesno da ovaj klub ni sledeće sezone nećemo gledati u elitnom takmičenju.
Kako je tim iz Amsterdama katastrofalno započeo šampionat, slobodno možemo reći da je u ovom trenutku situacija dosta bolja, pošto su se Kopljanici u jednom trenutku nalazili čak i na mestu koje naredne sezone znači igranje u drugom po kvalitetu rangu holandskog fudbala.
U prošlom kolu je Ajaks ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Utrehta, a taj meč je završen rezultatom 2:0, čime se nekadašnji šampion Holandije približio četvrtoplasiranom AZ Alkmaru na samo četiri boda zaostatka, a ta četvrta pozicija na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Inače, kada je u pitanju ovosezonska evropska epizoda, Ajaks je u Ligi Evrope stigao do trećeg mesta na tabeli, iza Brajtona i Marseja, pa je ova ekipa morala da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Tamo je tim iz Amsterdama naišao na nimalo naivnu ekipu norveškog Bodea, a prvi meč u Amsterdamu je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da je holandski predstavnik dva pogotka postigao u sudijskoj nadoknadi. U revanšu je Ajaks nakon produžetaka slavio sa 1:2, i tako sebi zakazao dvomeč sa Aston Vilom koja igra fenomenalno ove sezone i kako sada stvari stoje tim sa Vila Parka je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige konferencija.
Za kraj, poslednji međusobni meč su ova dva tima odigrala još 2008. godine, kada je Aston Vila u okviru grupne faze Liga Evrope na svom stadionu slavila sa 2:0.

Aston Vila: Ovom timu se smeši Liga šampiona!

Još prošle sezone je bilo evidentno da je Unai Emeri nakon preuzimanja Aston Vile na sredini prvenstva dobrano prodrmao ovu ekipu, koja je na kraju stigla do sedme pozicije na tabeli, a samim tim i plasmana u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo se već dotakli Lige konferencija, treba istaći da je engleski predstavnik grupnu fazu završio na prvom mestu na tabeli, uz samo bod viška u odnosu na drugoplasiranu Legiju, što znači da je tim iz Birmingema obezbedio direktan plasman u osminu finala ovog takmičenja.
Na šest odigranih mečeva u grupnoj fazi, izabranici Unai Emerija su ostvarili četiri trijumfa, jedan poraz, ali i jedan remi, i to u poslednjem kolu na gostovanju kod Zrinjskog, kada je već bilo poznato da će engleska ekipa sa prvog mesta na tabeli doći do plasmana u narednu fazu.
Ako se osvrnemo na partije Vile u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, svakako da tim iz Birmingema odavno nije pružao ovako dobre partije, a najbolji pokazatelj za to je što se ova ekipa na desetak kola pred kraj šampionata nalazi na fenomenalnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, a svakako da bi to bio ogroman uspeh za ekipu koja je ne tako davno igrala u Čempionšipu.
Vila trenutno ima pet bodova viška od petoplasiranog Totenhema, koji ruku na srce ima i meč manjka, pa se očekuje da ova dva tima vode veliku borbu za plasman na poziciju broj četiri, uz konstataciju, da je ako sagledamo sve i podvučemo crtu, tim sa Vila Parka više zaslužio plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U poslednje vreme izabranici Unai Emerija igraju na veoma visokom nivou, pa je tako ova ekipa na tri poslednja meča u prventvu ostvarila isto toliko trijumfa.
Poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je Aston Vila slavila na nimalo prijatnom gostovanju kod novajlije Lutona, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Pre toga su Emerijevi puleni na svom terenu savladali Notingem Forest sa 4:2, pa dolazimo do zaključka da je tim iz Birmingema na poslednja dva duela u prvenstvu postigao čak sedam pogodaka, što je svakako podatak koji bi morao da zabrine sve navijače Ajaksa, s obzirom da njihova omiljena ekipa ima ogromne probleme ove sezone u zadnjoj liniji tima.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, reč je o dva bivša šampiona Evrope. Svakako da je Aston Vila dosta više pokazala ove sezone, međutim, teško je pobediti Ajaks na svom terenu u nekom evropskom susretu, a to smo najbolje videli u prošloj rundi, kada su Kopljanici nakon dva gola u sudijskoj nadoknadi izbegli poraz od Bodea.
Savetujemo vam da se oprobate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.18.


Nešto što se na ovom duelu u Amsterdamu ne sme dovesti u pitanje su po svemu sudeći golovi, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.50 u Meridianu.

Za kraj, veliko je pitanje koliko će se engleski predstavnik interesovati za dalji tok takmičenja u Ligi konferencije, pošto tim sa Vila Parka u Premijer ligi očekuje velika borba za poziciju broj četiri i plasman u Ligu šampiona, i deluje nekako da bi to sve iz prikrajka mogao da iskoristi Ajaks, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa čistom jedinicom, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.