MEČ DANA: Roma – Brajton: Vučica je prodisala dolaskom De Rosija, ali Brajton nije za potcenjivanje!

U četvrtak je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuju nekoliko veoma dobrih susreta, a po našem mišljenju se meč dana igra na Olimpiku, gde će fudbaleri Rome ugostiti Brajton.
Početak susreta između italijanskog i engleskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Roma: De Rosi je preporodio Romu!

Roma ni prošle sezone nije uspela da dođe do svog primarnog cilja, a to je godinama unazad Liga šampiona, međutim, deluje da veliku krivicu za to snosi i bivši trener Žoze Murinjo, koji je svesno žrtvovao Seriju A, najviše zbog prošlog izdanja Liga Evrope, gde je italijanski predstavnik stigao do plasmana u veliko finale, ali je tu Vučica poražena od Sevilje i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Poslednjih nekoliko kola u Seriji A, Murinjo je praktično igrao sa drugom postavom, kako bi igrači bili što svežiji za nastupe u Ligi Evrope, ali to se nažalost portugalskom stručnjaku obilo u glavu, iako moramo napomenuti da nam baš i nije najjasnija odluka Murinja, pošto je tim iz prestonice Italije u poslednjih nekoliko kola imao dosta dobar raspored.
Bilo kako bilo, Murinjo je i ovu sezonu započeo na klupi Rome, međutim, nakon dosta loših partija on je smenjen, a na njegovo mesto je postavljena legenda kluba, Danijele De Rosi i kako sada stvari stoje čini se da je to bio pun pogodak.
Od tada je Vučica u Seriji A odigrala sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarila čak šest trijumfa uz samo jedan poraz i to na svom stadionu od Intera, koji igra nestvarno dobro ove sezone i na pragu je nove titule u Seriji A.
U prošlom kolu je Roma slavila na nimalo prijatnom gostovanju kod Monce, kada je bilo 1:4, pa se nakon svega toga Rimljani nalaze na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, koja u sledećem kolu dočekuje Inter, pa eto lepe prilike da se Vučica još više približi poziciji broj četiri.
Što se tiče Liga Evrope, Roma je grupnu fazu pomalo i neočekivano završila na drugom mestu na tabeli, uz dva boda manjka u odnosu na Slaviju iz Praga, pa je italijanski predstavnik morao u šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Tamo je Roma treću sezonu zaredom naišla na Fejnord, i ponovo su Rimljani uspeli da eliminišu aktuelnog šampiona Holandije. Prvi meč u Roterdamu je završen rezultatom 1:1, a drugi duel između ova dva tima je pripao italijanskom predstavniku koji je slavio rezultatom 2:1, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, gde se posebno istakao srpski reprezentativac Mile Svilar, koji u poslednje vreme brani na veoma visokom nivou, i sigurno je da je jedan od najzaslužnijih ljudi za Romin preporod.

Brajton: Engleski predstavnik nema šta da izgubi na Olimpiku!

Iza Brajtona je još jedna vrhunska sezona, i zaista, iz godine u godinu ovaj tim polako ali sigurno počinje da pripada samom kremu engleskog fudbala.
Naime, Popularni Galebovi su prošlu sezonu završili na odličnom šesto mesto na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Liverpul, a kao što je to dobro poznato ta šesta pozicija je u najkvalitetnijoj ligi na svetu donosi plasman u Ligu Evrope.
Naravno, to je istorijsko prvo učešće u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju za popularne Galebove, koji svakako iste ambicije imaju i ove sezone.
Trenutno se izabranici trenera De Zerbija koji radi generalno sjajan posao na klupi ovog tima nalaze na devetom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Mančester junajted, ali i samo tri boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Vest Hem, a poznato je da će ta sedma pozicija biti i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u evropska takmičenja, konkretno Ligu konferencija.
Inače, u poslednje vreme Brajton igra nešto slabije u Premijer ligi, pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila dva trijumfa, dva poraza i jedan remi.
U prošlom kolu su De Zerbijevi puleni poraženi na gostovanju kod Fulama, a taj duel u Londonu je završen rezultatom 3:0.
Ni pre toga se Galebovi nisu proslavili, pošto su na svom terenu samo remizirali protiv Evertona, a i do tog boda je ova ekipa stigla nakon gola u finišu susreta.
Dosta dobre partije je engleski predstavnik pružao u grupnoj fazi Liga Evrope, gde je ova ekipa na kraju završila na prvom mestu na tabeli, ispred drugoplasiranog Marseja, pa je Brajton obezbedio direktan plasman u osminu finala, što i jeste bio jedan od primarnih ciljeva pred početak sezone.
Inače, u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja izabranici Roberta De Zerbija su odigrali šest mečeva i ostvarili četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u poslednjem kolu grupne faze ova ekipa je na svom stadionu savladala Marsej, i tako i obezbedila prvo mesto na tabeli, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Treba napomenuti za kraj i da Brajton ima velike ambicije u Ligi Evrope, međutim, na prvi pogled deluje da Roma ima dosta više evropskog iskustva, pa je četiri Roberta De Zerbija da se dobrano pomuči za plasman u četvrtfinale Liga Evrope, koja barem na papiru odavno nije bila kvalitetnija.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom veoma teškom meču za prognoziranje. Ipak, deluje zaista da Roma ima dosta više iskustva kada su u pitanju evropski mečevi, i zbog toga Vučici makar u ovom prvom duelu dajemo blagu prednost i savetujemo vam da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.15.

Od kako je De Rosi seo na klupu Rome, ovaj tim igra za gol više, a kada na sve to uzmemo u obzir da je protivnik ovog puta Brajton, koji godinama unazad neguje ofanzivan stil fudbala, savetujemo vam da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.90.

Za razliku od Murinja, koji je previše prostora poklanjao defanzivi, filozofija nekadašnjeg kapitena Rome je potpuno drugačija, i u poslednje vreme Rimljani postižu dosta golova, ali i dosta primaju, pa je možda idealno da se oprobate sa kombinacijom igara 1&GG, a sve to uz fantastičnu kvotu 4.20 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.