Tip dana košarka: Real Madrid – Fenerbahče: Jasikevičijus na dobro poznatom terenu protiv dobro poznatog protivnika!

Ekipa Real Madrida će u okviru 28. kola Evrolige na domaćem terenu dočekati Fenerbahče. Oba tima su u nastavak elitnog takmičenja ušla nakon osvajanja nacionalnog kupa, te sa ogromnim motivima ulaze u ovaj meč. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Real Madrid: Kralj siguran na vrhu!

Poraz od Panatinaikosa u prethodnom kolu Evrolige solidno je uzdrmao Real Madrid, toliko da je protiv Andore za vikend u ACB ligi pokazao dva lica. Na kraju su Blankosi ono bolje izdanje sačuvali za prelomne trenutke utakmice i slavili rezultatom 89:70.
Nije bilo lako za tim Ćusa Matea, pogotovo u prvom poluvremenu koje je, blago rečeno, bilo kriminalno. Andora je od početka bila izuzetno agresivna i utakmici je pristupila sa dosta kontakta, što je potpuno izbacilo goste iz takta. Imali su čak 18 izgubljenih lopti za 20 minuta, ispustili dvocifrenu prednost i drugu četvrtinu je Andora dobila rezultatom 25:11 pa je na pauzu otišla sa četiri razlike – bilo je pred sam kraj i šest – da bi na početku treće dionice rezultat glasio 49:42 za domaćina. Posle trojke Džerika Hardinga i Tajsona Pereza činilo se da ekipa Nača Leskana ima dobar zalet ka velikoj pobjedi, ali onda se sve okrenulo naglavačke.
U narednih osam minuta, tačnije do početka četvrte dionice, Real Madrid je u koš Andore strpao čak 30 poena. Serijom 30:6 razmontirao je šampion Evrope protivnika, poveo sa 72:55 i tako riješio utakmicu.
Real je živio od učinka četvorice asova. Fakundo Kampaco spakovao je 14 poena i osam asistencija za indeks korisnosti 25, sunarodnik Gabrijel Dek ispratio ga je sa takođe 14 poena, koliko je imao i Valter Tavares sa još 12 skokova, te po tri asistencije i blokade za indeks 28. Najefikasniji je bio Geršon Jabusele sa 18 poena. Francusko krilo i gorostas sa Zelenortskih ostrva imali su vjerovatno ključne uloge u odlučujućim minutima utakmice, kada je Real pravio bitnu razliku za pobjedu. Ćus Mateo se za ovu utakmicu odlučio da odmori Džanana Musu.
Realu je velike muke pravio Žan Montero. Plejmejker iz Dominikanske Republike počeo je utakmicu sa klupe, ali čim je ušao na parket odmah je napravio razliku. Za prvih 12 minuta u igri upisao je četiri ukradene lopte i pet asistencija. Andora je sa njim izgledala kao dobro podmazana mašina, spremna za trku sa favoritom iz Madrida. Ipak, prevagu je odnio kvalitet.
Kraljevski klub je kao i u Evroligi prvi na tabeli ACB lige sa skorom od 20 pobjeda i 3 poraza, dok ih u stopu prati Unikaha sa pobjedom manje i porazom više.
U elitnom takmičenju je najbliži pratilac na tek 4 pobjede daleko i jasno je da je tim iz Madrida već sada riješio sve dileme oko liderske pozicije na kraju regularne sezone.

Fenerbahče: Sjajna forma uliva nadu u iznenađenje!

NBA fešta sa preko 200 poena u 27. kolu Evrolige viđena je u Istanbulu. Tri četvrtine egal borbe Fenerbahčea i Baskonije, a zatim potop izabranika Duška Ivanovića u završnih deset minuta i evroligaški rekord turskog velikana po broju postignutih poena u evropskoj eliti za 40 minuta. Ujedno i rekordan broj poena jednog evroligaša ove sezone ako ne računamo produžetke – tim iz Istanbula je na kraju slavio sa 111:96.
Da će španski tim teško uspijeti da režira povratak u završnici bilo je jasno nakon serije domaćina od 12:0 u prva dva minuta poslednje deonice. Na kraju je Fenerbahče isporučio čak 33 poena rivalu u završnih deset minuta, a velike zasluge za to idu na račun Marka Gudurića koji je sjajno razigravao saigrače, a pritom uspio da ubaci i deset od ukupno 13 poena na meču.
Oba tima mogu da se pohvale vanserijskom šuterskom predstavom, ali tim iz Vitorije ipak nije uspio da isprati ritam koji su nametnuli Jasikevičijusovi momci. Tarik Biberović se tokom treće dionice pretvorio u Bogdana Bogdanovića i sa pet trojki iz isto toliko pokušaja učestvovao u 15 od ukupno 23 poena svog tima. Očigledno da reprezentativac Turske iscrpio veliko samopouzdanje iz reprezentativne pauze tokom koje je pogodio iz okreta šut za pobjedu protiv Islanda. Pred poslednjih deset minuta razultat je bio 78:78, a onda se razigrao čitav tim Fenerbahčea koji je utakmicu završio sa čak šest dvocifrenih igrača.
Nik Kalates je dirigovao igrom i duel okončao sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 12 asistencija. Nema sumnje da je Duško Ivanović bio, malo je reći nezadovoljan igrom u defanzivi, jer je njegov tim u dvije četvrtine dozvolio sebi da primi više od 30 poena.
Velika pobjeda Fenera posle vezanih poraza od Monaka i Panatinaikosa. Trijumf pod rednim brojem 16. u Evroligi koji istanbulski tim pozicionira na sedmo mjesto na tabeli.
Svoju rafalnu paljbu Fener je nastavio i za vikend protiv Tofaša, kom su na kraju dali 109 poena i slavili ubjedljivo sa čak 32 razlike.

Naš prijedlog:

Domaći tim u ovaj meč ulazi kao izraziti favorit, a kvota na njihovu pobjedu je 1.23. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 3.85 u MeridianBet kladionici.

Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma efikasan meč, pošto je riječ o dvije ofanzivno potentne ekipe. Kvota na igru UP+ (granica 165.5) plaća se kvotom 1.70 u MeridianBet kladionici. Takođe mišljenja smo da dobra forma gostujuće ekipe neće dopustiti Realu da tako lako slavi u ovom meču, pa vam prema tome predlažemo igru H2 (granica 9.5) po kvoti 1.75. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ (granica 165.5) po kvoti 2.45 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.