Tiket dana Evroliga (četvrtak, 07.03.2024)

U naredna dva dana na programu su utakmice 28. kola košarkaške Evrolige. To znači da nam se kraj ligaškog dela takmičenja baš primakao ali prave stvari tek sada treba očekivati. Kvote i granice iz predloženog tiketa važile su u trenutku njegovog sastavljanja.

Anadolu Efes – Bajern – D+ (granica 86,5) @ 2.13 u Meridianbet

Posle poraza od Partizana u Beogradu šanse Efesa da igra makar u plej-inu drastično su pale. Međutim, još uvek postoje, a od te zone dele ih samo dve pobede. Moraće istanbulski tim dobro da se potrudi u preostalih sedam utakmica a moraće i neki drugi rezultati da im se poklope. Trener Mijatović je možda neiskusan na mestu glavnom stratega, više od decenije bio je pomoćnik, ali se sasvim dobro snašao do sada. Pivari i dalje pokazuju iste slabosti, pre svega u odbrani pa su u Beogradu primili čak 100 poena. Zato su ofanzivno vrlo potentni, pa su tako Makabiju ubacili čak 105 koševa. Bajern ima pobedu više od Efesa i njih su pokrenule dve pobede protiv beogradskih rivala. Partizan su dobili kao gosti a pre sedam dana savladali su i Crvenu zvezdu u Minhenu. Biće ovo još jedna ofanzivna rapsodija Pivara i naš predlog je domaćin daje više od 86,5 poena. Za igru D+ kvota je 2.13 u kladionici Meridianbet.

Monako – Crvena zvezda – 1,UP+ (granica 159,5) @ 2.28 u Meridianbet

Kneževi su ostavrili veliku pobedu u Barseloni prošle sedmice i sada ravnopravno konkurišu za drugu poziciju sa Kataloncima, Virtusom i Panatinaikosom. Ipak, dovoljno je utakmica da se dosta toga promeni, ali je za Monako najbitnije da budu među četiri najbolja tima nakon ligaškog dela. Ne toliko jer imaju ”vruć” teren, već zbog psihološke prednosti u četvrfinalu. Protiv Barselone Monako je odigrao jedan meč sa malim brojem poena, rivalu su dozvolili samo 67 koševa, a ni oni nisu bili previše efikasni sa 77 ubačenih poena. Opet je Majk Džejms najviše povukao, uz 17 koševa imao je i 8 skokova i 4 asistencije. Za Zvezdu su šanse za plej-in, čini se, definitivno ugašene u Minhenu. Bila je to još jedna slaba partiza izabranika Janisa Sferopulosa na strani, pa je Bajern, i pored ne blistave igre, relativno lako pobedio. U Monte Karlu će Zvezda biti oslabljena, opet neće igrati Miloš Teodosić i Nikola Topić, a poštedu je dobio i Dejan Davidovac. U sastavu neće biti ni Dalibora Ilića ni novajlije Treja Tompkinsa. Očekujemo rasterećenu igru sa obe strane, Monaku je pobeda neophodna a i Zvezda bi mogla da postigne makar dosta poena. Za kombinaciju 1,UP+ kvota je 2.28 u kladionici Meridianbet.

Makabi – Žalgiris – D+ (granica 87,5) @ 1.90 u Meridianbet

Ponos Izraela pokušaće da stigne bar do 6. mesta i izbegne plej-in. Za njih sada nije toliko bitno da budu među četiri najbolja tima jer ioanko ne igraju pred navijačima u Tel Avivu. Teško je da će se nešto i promeniti u tom pogledu i najverovatnije će i u doigravanju biti domaćini u glavnom gradu Srbije. U prošlom kolu su deklasirali Albu u Berlinu i ostvarili 14 pobedu uz 13 poraza. U domaćem prvenstvu Oded Kataš je odmarao glavne nosioce igre za duel sa Žalgirisom i ovo je jedan od mečeva koji Izraelci moraju da dobiju. S druge strane Litvanci su podbacili u meču sa Olimpijakosom, posle tri vezana trijumfa u Evroligi očekivala se pobeda nad Pirejcima u Kaunasu ali je Trinkijerijev tim u potonuo i izgubio sa 19 poena razlike. Šanse da se nađu u doigravanju su samo teoretske a biće još manje nakon još jednog gostovanja u Beogradu, ovog puta u hali ”Aleksandar Nikolić”. U ovoj sezoni imaju polovičan učinak u srpskoj prestonici, pobedu nad Zvezdom i poraz od Partizana. Napad Makabija je fantastičan i verujemo da i protiv Žalgirisa može postići veliki broj koševa. Za više od 87,5 kvota je 1.90 u kladionici Meridianbet.

Valensija – Barselona – UP – (granica 158,5) @ 1.88 u Meridianbet

Veoma važan meč za oba tima igra se u Valensiji. Slepi miševi jure doigravanje, verovatnije plej-in nego plej-of, a Barselona pokušava da ostane među četiri najbolja tima i tako ima prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. Problem je što su obe ekipe poražene prošle sedmice. Barsa je izgubila od direktnog konkurenta Monaka u svojoj Blaugrani, dok je Valenisija poražena u Bolonji od Virtusa. Veliko je pitanje da li će Aleks Mumbru moći da računa na sve košarkaše s obzirom da nekolicina ima probleme sa povredama. Barsa je bes zbog poraza od Kneževa iskalila na Saragosi u Endesa ligi i taj duel dobila je sa čak 41 poenom razlike. Sada treba očekivati drugačiji meč, sa mnogo manje koševa i mnogo manjom razlikom, ko go da pobedi. U prvom delu sezone u Evroligi Barselona je slavila u Blaugrani sa 74:70, ali je oba duela u ACB ligi dobila Valensija. Ni na jednom od ta tri meča nije plao više od 155 poena ukupno, pa neće ni sad. Granica je na 158,5 a za UP- kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.88.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 17.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.