Tip dana košarka: Milano – Partizan: Crno-beli svoj pohod ka plej-in zoni nastavljaju u gradu mode!

Olimpija iz Milana će u okviru 28. kola Evrolige ugostiti ekipu Partizana. Ovo će ujedno biti i poslednja šansa za tim Etora Mesine da uhvati priključak za plej-in zonom, dok bi Partizan trijumfom značajno povećao svoje šanse u borbi za plasman među 10 ili čak 8 najboljih ekipa. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Milano: Mirotić je spreman!

Zaličila je Olimpija ponovo na tim početkom februara u meču u kom su uspijeli da trijumfuju protiv prvaka Evrope i tako barem za trenutak ponovo probude nadu kod svojih navijača da mogu do mjesta u plej-inu. Međutim sve dobro što su do sada uradili uspijeli su da prospu na jednom od “najlakših” gostovanja protiv Asvela u prethodnom kolu.
Gosti koji su se nadali plasmanu u plej-in prošle sedmice su pali na jednom od najlakših zadataka i doživjeli poraz od “fenjeraša” u momentu kada im Valensija i Partizan, koji su na 10. i 11. poziciji bježe po dvije pobjede.
Imao je Armani puno kadrovskih problema, igrala je ekipa trenera Etorea Mesine u Vilerbanu bez dvojice lidera Nikole Mirotića i Šabaza Nejpira, ali to nije opravdanje za tako slabu partiju. Asvel je do tek šeste pobjede u Evroligi predvodio bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 17 poena i tako pomogao svom nekadašnjem timu da se dodatno odvoji od “manekena” u borbi za plej-in.
Devon Hol je sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi Armanija, ali i na čitavoj utakmici, ipak nedovoljno da tim iz Milana izbjegne poraz u toj utakmici.
Više nema šale sa Olimpijom iz Milana. Ekipa Etorea Mesine istrčaće na parket večeras protiv Partizana u skoro punom sastavu. Kako je saopštio trofejni trener, Nikola Mirotić i Šabaz Nejpir će igrati protiv crno-bijelih u veoma bitnom meču.
Naime, Mirotić i Nejpir nisu igrali meč protiv Asvela koji je potpuno neočekivano tim iz Italije izgubio. Mirotić je bio u Francuskoj sa timom, ali pred sam meč je imao velikih problema sa stomakom zbog čega nije trenirao narednih nekoliko dana, a propustio je i meč u nacionalnom šampionatu.
Podsjetimo da na prvom meču Partizana i Olimpije Milana, Nikole Mirotića nije bilo u sastavu zbog povrede noge. Partizan je taj meč riješio u svoju korist posle velikog preokreta.
Pored pomenutog tandema, za meč protiv crno-bijelih će biti spreman i Diego Flakadori.
Jedini koji neće igrati je Aleks Pojtres koji je imao problema na FIBA kvalifikacionim prozorima, a od ranije ne igraju Bili Beron i Stefano Tonut.
Trenutno se nalaze na 14. poziciji na tabeli sa 11 trijumfa i 16 poraza, a večerašnji meč bio mogao da bude poslednji voz za tim iz grada mode.

Partizan: Mnogo bitan meč!

Ako je suditi na osnovu poslednje dvije utakmice Partizana, bolji dani slijede. Posle teškog perioda i nedelju dana odmora, ekipa Željka Obradovića izgleda osviježeno, razigrano, a ono što zapravo najviše raduje navijače je da mnogi igrači su evidentno podigli formu pred najbitnije mečeve u Evroligi i ABA ligi.
Iako je Aleksa Avramović taj koji je najviše oduševio navijače izdanjem protiv Efesa kada ih je zatrpao sa 30 poena. Potvrdio je uspon Avramović i protiv Cedevite u nedelju uveče kada je za vrlo kratko vrijeme ubacio 17 poena. U igri je proveo nešto manje od 14 minuta.
Ime koje se zapravo najviše istaklo u dobroj formi je Danilo Anđušić. Iskusni bek šuter je ove sezone imao uspona i padova. U poslednje vrijeme je u potpunosti ispao iz rotacije što se najbolje vidi po podatku da ga nismo vidjeli na meču Evrolige od kraja januara. Obradović ga nije koristio na četiri utakmice, da bi šansu na parketu dobio protiv Efesa.
Pokazao je Anđušić tada da je spreman. Na parketu je proveo skoro 21 minut i za to vrijeme ubacio 15 poena. Međutim ni ta brojka nije bila toliko bitna koliko je govor tijela Anđušića na parketu bio sjajan. Igrao je odbranu, sjajno se kretao bez lopte, a i na kraju krajeva, pogađao je svoje šuteve. Ubacio je tri trojke iz isto toliko pokušaja i umnogome pomogao crno-bijelima da dođu do veoma bitne pobjede u elitnom takmičenju koja ih ostavlja u trci za plej-in.
Da se ne radi o samo jednom meču, Anđušić je isto ponovio i protiv Cedevite u ABA ligi. Poenterski je odigrao najbolji meč sezone. Bio je najefikasniji igrač Partizana u ludoj pobjedi sa 23 poena.
Dok su izdanja Avramovića i Anđušića evidentna svima, pomalo iz sijenke se diže i Poljak Mateuš Ponitka. Krilni igrač čitave sezone igra ispod očekivanja. Imao je i muku sa povredama, često bio van tima, kada se sve to sabere, nije uspijevao da se nametne Obradoviću ozbiljnom ulogom, ali je i to počelo da se mjenja. Ponitka je krenuo da igra znatno bolje još i prije Kupa koji je propustio zbog pravila o strancima, ali to ga nije omelo da sada nastavi da igra kvalitetno.
Protiv Efesa je možda postigao samo dva poena, ali ko je gledao utkmicu mogao je da vidi zadovoljnog Obradovića koji je ostavio Poljaka u igri skoro 26 minuta jer je odigrao izvanrednu odbranu, pokupio šest skokova, podjelio četiri asistencije, a sve je začinio sa dvije ukradene lopte. Nešto slično je uradio protiv Cedevite, doduše sa nešto manjom minutažom. Za 13 minuta je imao devet poena.
Tu je i Bruno Kaboklo, Brazilac koji je zablistao po dolasku u Humsku, ali kako je vrijeme odmicalo tako je i njegova forma padala. Protiv Cedevte je imao 15 poena i sedam skokova, a uz to je pogodio najbitnije poene.
Koliko su igrači Partizana bili agresivni i raspoloženi vidi se po broju poena na poslednje dvije utakmice. I protiv Efesa i protiv Cedevite je “pala” stotka. Za 80 minuta košarke, crno-bijeli su ubacili čak 210 poena.
Ipak, crno-bijela ekipa neće biti u najjačem sastavu jer Željko Obradović neće moći da računa na Džejmsa Nanelija i Ognjena Jaramaza koji su ostali u Beogradu zbog povreda. Iako situacija nije previše ozbiljna, pomenuti tandem jednostavno nije spreman da igra mečeve.

Naš prijedlog:

Domaći sastav kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, te je kvota na njihovu pobjedu 1.85. Trijumf Partizana plaća se kvotom 2.25 u MozzartBet kladionici.

Granica za broj poena u ovom meču je nešto manja, a mi smo mišljenja da će ipak biti postignuto makar 155 poena, pa vam prema tome predlažemo igru UP+ (granica 154.5) po kvoti 1.70 u MozzartBet kladionici. Partizan je izgledao zaista dobro u prethodnom meču protiv Efesa i prosto izgleda dosta bolje u ovom momentu od Olimpije, te je naš prijedlog da pokušate sa čistom dvojkom po kvoti 2.25. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&UP+ po kvoti 3.70 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.