TIP DANA: Štutgart – Union Berlin: Švabe overavaju plasman u Ligu šampiona!

U petak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a ovog puta smo za vas pripremili meč nemačke Bundeslige, u kom će Štutgart na svom terenu ugostiti ekipu Union Berlina.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Štutgart: Švabe blistaju ove sezone, nazire se plasman u Ligu šampiona!

Pre svega, treba reći da je Štutgart prošle sezone bio nadomak selidbe u niži rang, ali je ipak nekadašnji šampion Nemačke uspeo da obezbedi opstanak i to nakon trijumfa u baražu, nad Hamburgom, uz konstataciju da je u oba duela Štutgart odigrao dosta dobro i potpuno zasluženo opstao u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala.
Primarni cilj pre početak ovogodišnjeg izdanja Bundeslige je naravno bio opstanak, međutim, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će popularne Švabe igrati ovako dobro u dosadašnjem toku prvenstva.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Sebastijana Henesa nalaze na trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što bi svakako bilo nešto čemu se malo ko nadao.
Na sve to, tim iz grada Mercedesa trenutno ima sedam bodova viška u odnosu na trećeplasirani Lajpcig, pa je plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje sve izvesniji.
Na poslednjih pet mečeva Švabe ne znaju za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi, i to neočekivano na svom stadionu protiv Kelna, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje šampionata odigralo još jedan veoma dobar meč i to na veoma teškom gostovanju kod Volfsburga, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Dvostruki strelac bio je najbolji fudbaler ove ekipe Girasi, koji je do sada postigao čak 20 pogodaka, a deluje zaista da bi ih bilo i još više da ovaj sjajni fudbaler nije dugo pauzirao zbog povrede.
Bilo kako bilo, sa njim u timu Štutgart slovi za favorita za treće mesto na tabeli, a ne treba zaboraviti ni da drugoplasirani Bajern ima četiri boda viška, što sigurno nije nenadoknadiva bodovna razlika, pošto Bavarci imaju ogromnih problema u Bundesligi u poslednje vreme.
Inače, na domaćem terenu je nekadašnji šampion Nemačke do sada odigrao dvanaest mečeva i upisao čak devet trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz, pa ako se na taj način posmatraju stvari deluje da je ova ekipa veliki favorit na ovom duelu protiv Union Berlina, koji nije ni bleda senka od one ekipe iz prošle sezone, koja je nakon sjajnih partija stigla do plasmana u Ligu šampiona.

Union Berlin: Očekivali smo dosta više od Šumara!

Prošla sezona za Union Berlin je bila fenomenalna, o čemu najbolje govori podatak da je ova ekipa došla do istorijskog plasmana u Ligu šampiona.
Na kraju je tim iz prestonice Nemačke završio na sjajnom četvrtom mestu na tabeli, pa su tako popularni Šumari samo četiri godine pošto su se po prvi put u svojoj istoriji plasirali u Bundesligu, uspeli da dođu i do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod njega, treba reći da se nemački predstavnik nije preterano proslavio, pošto je u grupi sa Realom, Napolijem i Bragom, završio na poslednjem mestu u grupi, i ne samo da nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu LŠ, već se tim iz Berlina nije domogao ni treće pozicije i nastavka takmičenja u Ligi Evrope.
Bilo kako bilo, niko od navijača Union Berlina nije preterano zamerio svojoj omiljenoj ekipi za loše igre u Ligi šampiona, međutim, mora se priznati da nakon prošle sezone koja je ponavljamo bila fenomenalna, niko nije ni slutio da će Šumari imati ovoliko problema ovog puta.
Naime, trenutno se tim iz Berlina nalazi tek na četrnaestom mestu na tabeli, i izvesno je da izabranike Nenada Bjelice naredne sezone nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, što je naravno bio primarni cilj i ovog puta.
Jedino što je koliko toliko dobro je što Union Berlin ima čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa se barem za sada opstanak ne dovodi u pitanje.
Na poslednjih pet mečeva u Bundesligi, Šumari su ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to baš u prošlom kolu kada je Borusija iz Dortmunda slavila na gostovanju u Berlinu, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Pre toga je ovosezonski predstavnik Nemačke u Ligi šampiona odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva, a sigurno da je najzaslužniji čovek za to Nenad Bjelica, koji je seo na užarenu klupu Šumara krajem novembra, i uspeo koliko toliko da probudi ovu ekipu, koja je u prvom delu sezone bila na pozicijama koje na kraju šampionata vode u niži rang.

Naš predlog

Ovo je veoma bitna utakmica za Štutgart, koji bi pobedom još više pobegao svojim najbližim pratiocima, i utisak je da se plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje više ne bi dovodio u pitanje, a kada na sve to dodamo da Union Berlin ove sezone igra jako loše na gostovanjima, savetujemo vam da se opredelite za jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.50.

Popularne Švabe sve svoje rivale na domaćem terenu uglavnom “rešavaju” u prvom delu igre, pa vam iz tog razloga savetujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.18.

Za kraj, sva je prilika da će nam ovaj duel između Štutgarta i Union Berlina doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.