TIP DANA: Bolonja – Inter: Koji od ova dva tima prekida seriju trijumfa?

U subotu je vrhunska ponuda za klađenje, a jedan od najzanmljivijih mečeva se igra u Bolonji gde će istoimena ekipa ugostiti Inter, što će ujedno biti i duel između četvrtoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli. Zanimljivo je da i jedni i drugi igraju fenomenalno u poslednje vreme, a videćemo čija serija pobeda će se prekinuti na ovom duelu.
Početak susreta između Bolonje i Intera je zakazan za 18 časova.

Bolonja: Može li Bolonja do Lige šampiona?

Nakon prošle sezone u kojoj je Bolonja stigla do sjajnog devetog mesta na tabeli, malo ko je mogao da pretpostavi da će ovaj tim igrati na ovako visokom nivou i ove sezone.
Neće biti čudo ukoliko ovu ekipu naredne sezone gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, pošto se u ovom trenutku izabranici Tijaga Mote, za koga se otima čitava Evropa, nalaze na nestvarnom četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na petoplasiranu Romu, pa deluje da Bolonja drži sve u svojim rukama kada je u pitanju ta četvrta pozicija.
Krenimo redom. Od samog starta je bilo jasno da Bolonja ove sezone cilja neku od pozicija koje na kraju šampionata donose plasman u Ligu šampiona, a pre svega to govorimo zbog standardno dobrih partija na domaćem terenu.
Naime, do sada su Zirkze i drugari odigrali četrnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili jedanaest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i uz Inter su najbolja domaća ekipa u ligi.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Motini puleni su odigrali nekoliko neverovatnih mečeva i upisali pet trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na gostovanju kod Atalante, kada je bilo 1:2.
Domaća ekipa je prva stigla do vođstva na tom duelu, međutim, u drugom delu igre je Bolonja pokazala da se ne nalazi slučajno tu gde se nalazi, i sa dva gola došla do verovatno i najvažnijeg trijumfa u dosadašnjem toku šampionata.
Pre toga je četa Tijaga Mote slavila i na svom stadionu protiv Verone, a pre svega toga je Bolonja uspela da pobedi još jednog velikana na strani, ekipu Lacija, rezultatom 1:2, i zanimljivo je da je i tada domaća ekipa prva došla do vođstva, a onda je Bolonja napravila preokret, i sigurno je da nam sve to pokazuje da ovaj tim poseduje pobednički karakter i da nikad ne odustaje.
Za kraj, u prvom delu šampionata Bolonja je remizirala na gostovanju kod Intera kada je bilo 2:2, a treba podsetiti i da je ovaj tim eliminisao Neroazure iz ovogodišnjeg izdanja italijanskog Kupa, nakon produžetaka, takođe na Meaci, kada je bilo 1:2, pa na prvi pogled deluje da Inter očekuje veoma težak posao na ovom gostovanju.

Inter: Da li će Inzagi promešati karte?

Odmah na prvi pogled slobodno možemo konstatovati da su fudbaleri Intera praktično već stavili jednu ruku na pehar namenjen šampionu Italije, pošto se u ovom trenutku Neroazuri nalaze na prvom mestu na tabeli Serije A uz ogromnih petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, a ako uzmemo u obzir da je do kraja šampionata ostalo još samo jedanaest mečeva, zaista je teško očekivati da bi Neroazuri mogli da dozvole sebi da propuste ovoliku prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce.
Izabranici Simonea Inzagija su vezali čak dvanaest trijumfa u svim takmičenjima, a u prošlom kolu Serije A lider na tabeli je ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Đenove kada je bilo 2:1, a bio je to sasvim sigurno duel na kom domaćin nije briljirao, uz konstataciju da popularni Grifoni ove sezone svoje najbolje mečeve igraju upravo protiv najvećih italijanskih klubova.
Pre toga je klub iz Milana na svom terenu demolirao Atalantu, kada je bilo 4:0, iako su gosti iz Bergama pre toga vezali nekoliko vrhunskih partija.
Dosta dobre partije je Inter pružao i u grupnoj fazi Liga Evrope, gde je ovaj tim došao na kraju do drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Sosijedad. Možda i najveće iznenađenje u toku grupne faze je bilo to što italijanski predstavnik u poslednejm kolu na svom terenu nije uspeo da dobije upravo Sosijedad i obezbedi prvo mesto, međutim, možda je tako i još bolje ispalo po Inter, koji je na žrebu dobio Atletiko Madrid, dok je španski predstavnik izvukao PSŽ i naravno ispao iz daljeg toka takmičenja.
U prvom susretu osmine finala Neroazuri su odigrali jednu sjajnu partiju pred svojim navijačima protiv Madriđana i slavili sa 1:0, a opšti utisak je da je ta pobeda morala da bude i ubedljivija, međutim, napadači Intera su se dosta ispromašivali. Revanš je na programu već za nekoliko dana, i pored toga što je ovog puta Atletiko domaćin, deluje da je tim iz Milana veliki favorit za prolazak u četvrtfinale.
Najzad, pomenimo da je jedino takmičenje u kome je Inter do sada podbacio italijanski Kup gde je ovaj tim eliminisan upravo Bolonje, ali ne treba zaboraviti da su Lautaro Martinez i drugari došli do trofeja u Superkupu, i to nakon trijumfa nad Napolijem kada je bilo 1:0.

Naš predlog

Inter kao što smo već konstatovali ima ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, a kako Neroazurima već za nekoliko dana predstoji revanš meč osmine finala Lige šampiona, vrlo je moguće da Simone Inzagi malo promeša karte, što automatski povećava šanse domaćina na ovom duelu.
Pre svega, mišljenja smo da Bolonja neće izgubiti pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.


Ne treba na ovom duelu očekivati previše pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru od 0-2 gola za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.73.

Za kraj, možda je i idealno da se oprobate sa kombinacijom igara 1X&0-3, a sve to uz odličnu kvotu 2.12 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.