TIP DANA: Arsenal – Porto: Težak ispit za ove sezone sjajne Tobdžije!

U utorak su na programu novi mečevi osmine finala Lige šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili duel između Arsenala i Porta.
Prvi meč između ove dve ekipe je završen pobedom portugalskog predstavnika, rezultatom 1:0, uz konstataciju da su popularni Zmajevi do trijumfa došli nakon gola u poslednjim trenucima susreta.
Revanš duel je na Emirejtsu zakazan za 21h.

Arsenal: Na Emirejtsu se do sada niko nije naigrao fudbala!

Od kako je Arsen Venger napustio Arsenal, dugo su Tobdžije pokušavale da pronađu pravu igru, a utisak je da se to konačno desilo prošle sezone, kada je ova ekipa završila na drugom mestu na tabeli, a samim tim i došla do plasmana u Ligu šampiona, što je svakako bio primarni cilj godinama unazad.
Nećemo zaboraviti ni da je tim iz Londona u prvom delu šampionata imao dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na Siti, koji je ipak u drugom delu prvenstva doslovno rečeno ubacio u petu brzinu i stigao do novog naslova prvaka Engleske.
Kao što smo već pomenuli, Tobdžije su konačno uspele da se plasiraju u elitno takmičenje, ali ne samo to, već da sa prvog mesta dođu do plasmana u osminu finala. Na prvi pogled grupa nije bila nimalo naivna, pošto su u njoj bili timovi poput Sevilje, PSV-a, ali i Lansa koji je prošle sezone stigao do vicešampionske titule u Francuskoj.
Voljom žreba, Arsenal je za protivnika u osmini finala dobio ekipu Porta, i niko u klubu nije krio oduševljenje sa imenom protivnika, međutim, popularni Zmajevi su u prvom duelu slavili minimalnim rezultatom i to golom Galena u poslednjim sekundama utakmice.
Pred engleskim predstavnikom je veoma težak zadatak, međutim, kako Arsenal u poslednje vreme igra u Premijer ligi, deluje zaista da svi imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, izabranici Mikela Artete se u ovom trenutku nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Liverpul, dok trećeplasirani Mančester siti ima samo bod manjka, pa deluje da ćemo prisustvovati jednoj od najinteresantnijih borbi za naslov prvaka Engleske u poslednjih dvadesetak godina.
U poslednje vreme tim iz Londona igra fenomenalno, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva u Premijer ligi ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada su Tobdžije uz dosta muke savladale Brentford rezultatom 2:1, a čovek odluke bio je Haverc, koji je postigao pogodak u 86. minutu susreta.
Pre toga su Artetini puleni odigrali fenomenalan meč na gostovanju kod Šefilda, kada je bilo više nego ubedljivih 0:6, a ne smemo zaboraviti da tim iz Londona već sledećeg vikenda očekuje derbi meč sa Mančester sitijem, koji će nam sasvim sigurno dati odgovore na mnoga pitanja.

Porto: Mogu li Zmajevi da sačuvaju prednost?

Nažalost, Porto prošle sezone nije uspeo da odbrani naslov prvaka Portugala, pošto je ova ekipa na kraju završila na drugom mestu na tabeli, uz samo dva boda manjka u odnosu na Benfiku, pa je tim sa Dragaa morao da se zadovolji sa vicešampionskom titulom.
Naravno, nije sezone bila neuspešna pošto su popularni Zmajevi uspeli da dođu do trofeja u portugalskom Kupu, pošto je u velikom finalu savladana ekipa Brage, a isto tako je portugalski predstavnik stigao do plasmana nokaut fazu Lige šampiona, i naravno da je to i ovog puta bio jedan od primarnih ciljeva.
U toj svojoj nameri puleni Serža Konseisaa su i uspeli, pošto su na kraju završili na drugom mestu u grupi i to uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Barselona, ali je španski predstavnik imao bolji međusobni skor, pa je zato završio na prvom mestu. U odlučujućem meču za prolazak u nokaut fazu, Zmajevi su na svom terenu deklasirali ukrajinski Šahtjor i zakazali sebi dvomeč sa Arsenalom.
Pomenuli smo već da je prvi duel između ova dva tima završen pobedom Porta od 1:0, a junak tog susreta bio je sjajni Galeno, koji je postigao pogodak u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Generalno, Zmajevi igraju fantastično od tog meča, a sigurno je da je najbolji pokazatelj za to i veliki trijumf u prvenstvu nad ekipom Benfike, kada je bilo čak 5:0.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Portugala nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting, koji ima čak i meč manjka i zaista je teško očekivati da se Zmajevi uključe u borbu za naslov prvaka Portugala, međutim, jako je bitno zauzeti treće mesto na tabeli na kraju, pošto je to poslednja pozicija koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Trenutno Porto ima pet bodova viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bragu, koja je na veliku radost svih navijača Zmajeva u prošlom kolu kiksnula na gostovanju kod neugodnog Rio Avea, a taj duel je završen bez pogodaka.
Inače, tim koji sa klupe predvodi Seržo Konseisao je u prošlom kolu upisao još jedan trijumf i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Portimonensea, a taj susret je završen rezultatom 0:3, zbog čega fudbaleri Porta u veoma lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod Arsenala u nadi da će sačuvati prednost koju su stekli u prvom duelu, iako to sve naravno neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Očekuje se da domaćin od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Porta, kako bi što pre anulirao prednost popularnih Zmajeva, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo i da odigrate igru I2+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 2.42.

Za kraj, u velikoj meri smo ubeđeni u prolazak engleskog predstavnika, a na sve to treba ovde biti i dosta pogodaka, naročito u mreži Porta, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom D2+ uz kvotu 1.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.