DERBI DANA: Barselona – Napoli: I jedni i drugi igraju za spas sezone! Ko će u četvrtfinale?

U utorak je na programu nekoliko zanimljivih mečeva širom Evrope, a u centru pažnje će sasvim sigurno biti revanš meč osmine finala Lige šampiona u kom će Barselona ugostiti Napoli.
Prvi duel između ova dva tima je završen bez pobednika, pošto je taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” završen rezultatom 1:1.
Revanš u Kataloniji je zakazan za 21h.

Barselona: Mogu li Kataloci da eliminišu aktuelnog šampiona Italije?

Barselona ove sezone ni blizu ne igra dobro kao što su to svi očekivali, a kako sada stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da tim iz Katalonije ovu sezonu završi bez trofeja.
Pre svega, Ćavijevi puleni su poraženi u finalu Superkupa Španije od Real Madrida sa 4:1, u španskom Kupu Kralja je ovaj tim još u četvrtfinalu eliminisan od Atletik Bilbaa, pa jedina dva takmičenja u kojima je nekadašnji šampion Evrope još uvek aktuelan su naravno španska La Liga, ali i Liga šampiona.
Međutim, sva je prilika da neće biti ništa od drugog uzastopnog naslova prvaka Španije pošto se trenutno Levandovski i drugari nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, što je po svemu sudeći i nenadoknadiva bodovna prednost na deset kola pre kraja šampionata.
U prošlom kolu su Katalonci uz dosta muke na svom stadionu savladali ekipu Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:0. Ipak, pre toga je Barsa samo remizirala na jednom od najtežih gostovanja u La Ligi, kod Atletik Bilbaa, a taj duel je završen bez pogodaka.
Na kraju krajeva, biće veliko pitanje da li će Barselona uspeti da dođe i do druge pozicije na tabeli, pošto se trenutno Đirona nalazi na tom mestu i ima bod viška, a kako ova simpatična ekipa igra ove sezone, sigurno je da neće tako lako odustati od naslova vicešampiona Španije.
Podsećamo vas da je Ćavi nedavno najavio da odlazi iz Barselone na kraju sezone i svakako da će bivši španski reprezentativac ali i nekadašnji kapiten ovog kluba dati sve od sebe da dođe do makar jednog trofeja i kako sada stvari stoje, jedina nada za to biće Liga šampiona.
Krenimo redom. Grupnu fazu je španski predstavnik završio na prvom mestu, ruku na srce uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Porto, a gostovanja kod Šahtjora i Antverpena na kojima je ovaj tim izgubio su samo jasan pokazatelj da Barsa ima ogromne probleme ove sezone.
U prvom meču osmine finala, Ćavijevi puleni su generalno odigrali jedan dobar meč i uspeli da remiziraju na gostovanju kod Napolija, a taj susret na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 1:1, i veliko je pitanje ko je zadovoljniji tim rezultatom, pogotovu od kako više ne postoji pravilo gola u gostima. Sve to pominjemo zato što se Barselona ove sezone baš i nije proslavila na svom terenu i sigurno je da svi navijači ovog kluba pamte ubedljive poraze od Đirone i Viljareala, mada ne treba zaboraviti da je ovaj tim nedavno na svom stadionu remizirao i protiv Granade, kada je bilo 3:3, pa dolazimo do zaključka da je Barsa na mečevima protiv tri pomenuta kluba primila neverovatnih dvanaest pogodaka, što je za rubriku verovali ili ne.
Za kraj, Ćavi za ovaj duel protiv Napolija neće moći da računa na Gavija, Pedrija, Toresa, De Jonga i Baldea, dok je Alonso pod znakom pitanja.

Napoli: Deluje da Napolitanci nemaju šta da izgube!

Prošla sezona je donela neopisivo slavlje svim navijačima Napolija, pošto je njihova ekipa mimo svih očekivanja stigla do Skudeta i to uz ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Od prvog do poslednjeg kola tim iz Napulja je igrao na veoma visokom nivou i na kraju potpuno zasluženo stigao do naslova prvaka Italije, ali su se nakon toga stvari u ovom klubu raspale.
Naime, čitav fudbalski svet na Apeninima je bio šokiran kada je Lučano Spaleti nakon osvojenog Skudeta sa Napolijem podneo ostavku, i već tada se činilo da će se šampionski sastav Napolija raspasti.
Međutim, klub je od zvučnijih imena napustio samo štoper Kim, koji je prešao u Bajern iz Minhena, a uprava Napolitanaca na čelu sa kontroverznim De Laurentisom je uspela da sačuva Kvarackeliju i Osimena, iako je za ovu dvojicu fudbalera vladalo ogromno interesovanje širom Evrope.
Ono što je takođe bio veliki šok je dolazak Rudija Garsije na mesto trenera, ali se nekadašnji trener Rome, Lila i Liona nije najbolje snašao na klupi Napolija, pa ga je veoma brzo na klupi nasledio Valter Macari, što je možda bilo još veće iznenađenje.
Italijanskom stručnjaku je malo šta polazilo za rukom u Seriji A, pa je i on smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Frančesko Kalcona i deluje da je tek njegovim dolaskom tim sa “Maradone” počeo da liči na onu ekipu iz prošle sezone.
Naravno, i dalje se postavlja veliko pitanje da li će to sve biti dovoljno za plasman u neko od evropskih tamičenja, pošto se trenutno aktuelni šampion Italije nalazi na sedmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu je ovaj tim prekinuo seriju dobrih rezultata, pošto je na svom terenu samo remizirao protiv Torina kada je bilo 1:1, ali ne treba zaboraviti da su Kalconini puleni pre toga deklasirali Sasuolo na gostovanju, ali i u derbiju kola na svom terenu savladali Juventus sa 2:1.
Što se tiče Lige šampiona, grupnu fazu je Napoli završio na drugom mestu na tabeli, a grupa nije bila nimalo naivna, pošto su u njoj pored neprikosnovenog Real Madrida tu bili još i Braga i Union Berlin, koji su prošle sezone igrali na veoma visokom nivou.
U prvom meču osmine finala, italijanski predstavnik je remizirao na svom terenu protiv Barselone, kada je bilo 1:1, i sigurno je da je sve otvoreno u revanšu koji je na programu večeras, a na tom duelu neće biti Zelinskog, koji nije ni licenciran za nokaut fazu Lige šampiona, nakon što je dogovorio saradnju sa Interom. Pored poljskog reprezentativca Kalcona neće moći da računa ni na Kajusta i Ngonga, koji sve i da su spremni sasvim sigurno ne bi započeli ovaj duel u prvih jedanaest, što se naravno ne može reći za Zelinskog koji je godinama unazad najvažniji igrač u veznom redu Napolitanaca.

Naš predlog

Veoma težak duel za prognoziranje, jer kao što smo već napomenuli, i jedna i druga ekipa igra za spas sezone, pa se vrlo lako može dogoditi da ponovo vidimo makar po jedan gol na obe strane, i zato vam savetujemo da odigrate igru GG uz kvotu 1.69 u Meridianu.

Kada se sve sabere i oduzme, ipak je utisak da je Barselona favorit na svom stadionu, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.89.

Za kraj, hrabra prognoza je da kombinujete naš prvi i drugi predlog, odnosno da okušate sreću sa kombinacijom igara 1&GG, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.