DERBI DANA: Atletiko Madrid – Inter: Gol razlike kao strepnja i nada!

U sredu nas očekuju preostala dva revanš meča osmine finala Lige šampiona, a najzanimljivije će sasvim sigurno biti u prestonici Španije, gde će Atletiko Madrid na svom Vanda Metropolitanu ugostiti ekipu Intera.
Prvi meč između španskog i italijanskog predstavnika je završen pobedom Neroazura od 0:1, a treba istaći da je četa Simonea Inazagija na tom duelu mogla da ostvari i dosta ubedljiviji trijumf.
Revanš meč u Madridu je zakazan sa 21h.

Atletiko Madrid: Madriđani igraju za spas sezone!

Atletiko Madrid je u eri Čola Simeonea doživeo nekoliko svetlih trenutaka, a jedino što ovoj ekipi nedostaje u eri jednog od najboljih trenera današnjice je trofej u Ligi šampiona.
Podsećamo vas, dva puta su Jorgandžije za vreme Čolovog mandata osvajale špansko prvenstvo, dva puta Ligu Evrope, međutim, tim iz prestonice Španije je dva puta igrao finala Lige šampiona, oba puta protiv svog gradskog rivala i oba puta nažalost gubio.
Prošla sezona nije bila preterano uspešna, međutim, moramo napomenuti da je ostvaren primarni cilj, a to je godinama unazada plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, u čijem se prošlom izdanju ovaj tim nije proslavio pošto je eliminisan u grupnoj fazi u ne previše teškoj grupi, u kojoj su pored Jorgandžija tu još bili i Klub Briž, Leverkuzen i Porto, a u toj konkurenciji su Madriđani završili na poražavajućem poslednjem mestu na tabeli.
Bilo kako bilo, Simeone je naravno zadobio novo poverenje uprave, ali se vrlo lako može dogoditi da ovo bude nova godina u kojoj ova ekipa neće osvojiti niti jedan trofej.
U Superkupu Španije Kolćonerosi su u polufinalu eliminisani od Real Madrida, u španskom Kupu Kralja je ova ekipa eliminisana u polufinalu od Atletik Bilbaa, a zanimljivo je da je ponos Baskije taj duel dobio ukupnim rezultatom 4:0.
U La Ligi sigurno nema ništa od borbe za naslov prvaka, a kako sada stvari stoje deluje da će svi navijači Atletika biti prezadovoljni ukoliko njihova omiljena ekipa dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Naime, trenutno je tim sa Vanda Metropolitana stacioniran na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Atletik Bilbao, a kada na sve to dodamo da nekadašnji šampion Španije već u sledećem kolu na svom terenu dočekuje Barselonu, dolazimo do zaključka da popirlično težak posao očekuje Kolćonerose do kraja sezone, pogotovu što Bilbao igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme.
Za kraj, jedina nada da bi Madriđani ove sezone mogli da dođu do nekog trofeja je Liga šampiona, međutim, ni tu ona nije prevelika, pošto je u prvom duelu osmine finala španski predstavnik poražen na gostovanju kod Intera, kada je bilo 1:0, uz konstataciju da je italijanski predstavnik mogao da dođe i do znatno ubedljivijeg trijumfa, pa je sigurno da Atletiko mora biti zadovoljan sa tim rezultatom.
Ako je za utehu, Atletiko Madrid u La Ligi i Ligi šampiona do sada nema nijedan poraz na svom terenu, a jedini neuspeh čitave sezone na prelepom Vanda Metropilitanu ova ekipa je doživela u prvom duelu polufinala Kupa Kralja od Atletik Bilbaa, kada je bilo 0:1.

Inter: Neroazuri brane prednost na jednom od najtežih gostovanja u Evropi!

Nakon nekoliko sušnih godina u Evropi, tačnije još od one Triplete, prošle sezone je italijanski predstavnik blistao u Ligi šampiona, pošto su Neroazuri stigli do plasmana u veliko finale, gde je ova ekipa nažalost poražena od Mančester sitija, ali daleko od toga da je Inter na tom finalnom meču bio u podređenom položaju.
Pored toga, izabranici Simonea Inzagija su stigli do novog trofeja u italijanskom Kupu i to nakon trijumfa nad nimalo naivnom ekipom Fiorentine, koja je prošle sezone igrala finale Lige konferencija.
Najzad, u Seriji A je jedan od najtrofejnijih italijanskih timova sasvim sigurno mogao i morao dosta više od trećeg mesta na tabeli, uz konstataciju da je malo ko mogao da pretpostavi da će Napoli igrati na onakvom nivou i dođi do naslova prvaka Italije nekoliko kola pre kraja.
Ponovo je tokom leta uprava Intera na čelu sa sjajnim Marotom odradila fantastičan prelazni rok, pošto je klub od značajnijih fudbalera napustio Škrinjar, a na Đuzepe Meacu je stiglo nekoliko fenomenalnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Tirama i Pavara, koji su se veoma brzo uklopili u sistem Simonea Inzagija, koji usput radi sjajan posao na klupi tima iz Milana.
Kako se sada čini, Neroazuri će dosta lakše nego što je bilo ko mogao da pretpostavi doći do Skudeta, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, a ako uzmemo u obzir da je do kraja šampionata ostalo još samo deset kola, deluje da će Inter posle tri godine posta ponovo doći do naslova prvaka Italije.
U prošlom kolu su Inzagijevi puleni slavili na gostovanju kod ove sezone fenomenalne Bolonje, koja se trenutno nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli, a taj duel je završen rezultatom 0:1, i uz sve to moramo napomenuti da je trener Intera iskoristio taj duel da odmori neke od svojih najboljih fudbalera za izazove koji slede večeras na Vanda Metropolitanu.
Veoma zanimljivo je da je to bio trinaesti uzastopni trijumf za Neroazure u svim takmičenjima, i deluje da je milanski gigant u najboljem mogućem trenutku ušao u pravu formu.
Pre toga su izabranici Simonea Inzagija slavili na domaćem terenu protiv Đenove sa 2:1, i to dosta teže nego što se očekivalo, a moramo napomenuti da Inter u prvom delu sezone nije uspeo da pobedi Grifone, pošto je duel na Marasiju završen rezultatom 1:1.
Već je Inter došao do jednog trofeja, i to u italijanskom Superkupu, pošto su Neroazuri u velikom finalu savladali ekipu Napolija sa 1:0, a čovek odluke po ko zna koji put bio je Lautaro Martinez koji ove sezone igra na vrhunskom nivou.
Treba napomenuti i da je tim sa Meace eliminisan iz daljeg toka italijanskog Kupa, od Bolonje, ali nakon dva vezana trofeja u ovom takmičenju, sigurno je da ono i nije bilo prioritet za ovu sezonu.
Najzad, u grupnoj fazi Lige šampiona Inzagijevi puleni su završili na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Sosijedad, ali je zato kao što smo već napomenuli u prvom duelu osmine finala savladan Atletiko Madrid sa 1:0, što je fina zaliha pred revanš koji je na programu večeras, ali je evidentno da italijanskog predstavnika očekuje nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, a vrlo lako se može dogoditi da ovog puta prisustvujemo većem broju pogodaka, nego što je to bio slučaj u prvom duelu na Đuzepe Meaci, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+, uz sjajnu kvotu 2.07.

Ako se podvuče crta i uzmemo u obzir sve ono što su u dosadašnjem toku sezone prikazali i jedni i drugi, deluje da je ipak tim iz Milana favorit i na ovom drugom susretu, a pre svega, u velikoj meri smo ubeđeni da Inter neće izgubiti na ovom duelu na prelepom Vanda Metropolitanu, pa vam predlažemo da se fokusirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.44 u Meridianu.

Za kraj, Atletiko će od samog starta krenuti silovito ka golu Intera, što će bez ikakve sumnje ostaviti prostora za kontru rivala, koji igra fenomenalno u tranziciji, pa je možda i najrealnije da će ovde i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, zbog čega vam savetujemo da se opredelite za igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.