Tip dana košarka: Barselona – Partizan: Crno-beli u Blaugrani jure podvig zlata vredan!

Barselona će u okviru 29. elitnog košarkaškog takmičenja dočekati ekipu Partizana. Meč je od izuzetne važnosti za obje ekipe, domaći kako bi očuvali drugu poziciju na tabeli, a gosti kako bi ostali konkurentni u borbi za plej-in. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Barselona: Bitno osigurati drugu poziciju!

Barselona je bila nemoćna pred Monakom u pretposlednjem kolu i to pred svojim navijačima (67:77). Ipak, pokazala je da nije u krizi, već jednostavno nije mogla da parira zahuktaloj četi Saše Obradovića u ovom trenutku. Prvo su pregazili Saragosu u ACB ligi (109:68), dok su potom u 28. kolu Evrolige, prije svega zahvaljujući partiji Jana Veselog i dobrom drugom poluvremenu savladala Valensiju u Fonteti rezultatom 78:88.
Izabranici Rođera Grimaua su gubili posle 20 minuta košarke 42:37, iako je Veseli postigao 12 poena, ali su u nastavku dodali gas, preokrenuli rezultat i na kraju slavili dvocifrenom razlikom. Tako su popravili bilans na 19-9 i zadržali drugu poziciju na tabeli, dok je Valensija ostala na 13 pobjeda (13-15).
Veseli je susret okončao sa 21 poenom, uz savršenih 10/10 iz igre, a ispratili su ga Nikola Kalinić sa novom svestranom partijom (13 poena, pet skokova i četiri asistencije), kao i Nikolas Laprovitola sa 13 poena i sedam asistencija. Dvocifren je bio i Džabari Parker sa 12 poena.
Domaćin je posle dobre druge dionice vodio 42:37 na poluvremenu, ali je Barselona podigla broj obrtaja po povratku sa pauze i preokrenula. Uslijedila je rezultatska klackalica, da bi Katalonci serijom 10:3 uspostavili kakvu takvu kontrolu u finišu trećeg kvartala. Poravnala je Valensija na 60:60 početkom odlučujućeg perioda, ali je potom usledila ključna serija Barselone 14:3 i Mumbruovi puleni nisu uspijeli da se oporave.
Katalonci su međutim pred ovaj susret poraženi u jednom veoma uzbudljivom meču protiv Baskonije, a rezultat je na kraju bio 103:96 u koristi tima iz Vitorije.
Barseloni od pljeske Markusa Hauarda zvoni u ušima. Dao je čak 37 poena! Moglo je samo na jedan način da se završi kada je u finišu, posle koševa Nikolasa Laprovitole i Rikija Rubija, zahvaljujući kojima je katalonski klub prilazio na posijed zaostatka, uzvratio sa dva dalekometna hica. Treći put Blaugrana nije imala ni snage, ni umijeća da se vrati u život.
Trenutno su na tek trećoj poziciji iza Reala i Unikahe, sa skorom od 16 pobjeda i 8 poraza.

Partizan: Barsa još uvijek nije pala u novoj eri!

Nije Partizan na mjestu na kojem bi želio da bude pred 29. kolu Evrolige i put na megdan Barseloni. Ipak u crno-bijelom taboru ne gube nadu da bi mogli da se nađu među 10 najboljih na tabeli elitnog takmičenja.
Partizan je trenutno na diobi 10. mjesta sa 13 pobjeda i 15 poraza. Isti učinak ima i Valensija.
Da se glava restartuje i zaboravi bolan poraz u Milanu, potrudio se Željko Obradović u nedelju kada je sa ekipom odmah posle treninga proslavio 64. rođendan. Neobična priprema za meč u Čačku koji je i sam bio svojevrsna test vožnja za ono znatno važnije što će se odigrati večeras. Naime, odmah posle duela sa Borcem u 22. kolu regionalnog takmičenja, Partizan je prebacio misli i fokus na Barselonu sa kojom igra u Evroligi jedan veoma važan meč.
Međutim na površinu su isplivale ponovo stare boljke Partizana. Umalo još jedna blamaža ekipe crno-bijelih jer je Borac u Čačku bio blizu da napravi senzaciju protiv izbranika Željka Obradovića. Ipak, Aleksa Avramović, Alen Smailagić i Zek Ledej su se trgli u poslednjem momentu i dijoneli trijumf aktuelnom šampionu ABA lige. Na kraju je klub iz Humske slavio u dvorani kraj Morave rezultatom 84:77.
Imao je Borac u finišu čak pet poena prednosti. Odmah su kroz glavu navijača Partizana krenule da prolaze situacije kada je ekipa od znatno slabijih ekipa gubila u ABA ligi. Igokea, Mega i Split… Svi oni su znali da ošamare Partizan koji nikako da naučin na sopstvenim greškama, ali ovoga puta senzacije nije bilo. Aleksa Avramović nije dopustio.
Plejmejker je još jednom potvrdio da je u ovom momentu najbolji igrač ekipe. Igra u strašnoj formi, ali i sa energijom koja odskače od ostatka tima. Na kraju je imao i 16 poena, ali znatno bitnije od toga je bila njegova odbrana. Ukrao je ključne lopte, bacao se po parketu i otvarao prilike saigračima koje su najbolje koristili Smailagić i Ledej.
Pomenuti tandem je pogodio ključne trojke u poslednja dva minuta u sklopu velike 13-0 serije koja je na kraju i slomila otpor domaćina.
Ladej je bio najefikasniji igrač sa 18 poena i devet skokova, velike pohvale zaslužuje Uroš Trifunović koji je imao 14 poena, a dvocifren je bio još Danilo Anđušić sa 12.
Obradović je često dizao glas na igrače tokom meča. Nezadovoljan detaljima i manjkom koncentracije, nešto što je sada jednostavno postala odlika ove ekipe u regionalnom takmičenju. Uostalom, crno-bijeli su baš zbog toga trenutno na trećem mjestu na tabeli gdje se bore za drugo jer je sam vrh odavno ostao nedostižan zbog velikog broja šokantnih poraza.
Partizan posle gostovanja u Španiji, igra veći dio mečeva u Beorgadu. Tačnije četiri od preostalih pet.

Naš prijedlog:

Barselona kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na pobjedu domaćina u PrimoBet kladionici iznosi 1.28. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 3.50.

Katalonci ne igraju pretjerano efikasne mečeve u svojoj dvorani, a nešto jača odbrana večeras bi trebala da donese i manji broj poena. Naš prijedlog je svakako igra UP- (granica 169.5) po kvoti 1.70 u PrimoBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će Partizan koliko toliko biti konkurentan u ovom veoma važnom meču po njih, pa prema tome predlažemo i igru H2 (granica 9.5) po kvoti 1.65. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP- (granica 169.5) po kvoti 2.65 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.