Tiket dana Evroliga (14.03.2024)

Ulazimo u samu završnicu ligaškog dela Evrolige. Sva otvorena pitanja uskoro će se rešiti. Večeras se igra čak 6 utakmica 29. kola. Predložene kvote i granice važile su u vreme sastavljanja predloga.

Fenerbahče – Valensija – 1,UP – (granica 162,5) @ 2.45 u SuperBet

Istanbulski tim od dolaska trenera Jasikevičijusa igra kao preporođen i ozbiljan je kandidat da završi među četiri najbolje ekipe posče regularnog dela sezone. Da je Fener u odličnoj formi videlo se prošle sedmice kada su pobedili aktuelnog šampiona Evrope Real i to u Madridu. U seriji su od osam uzastopnih pobeda ali su samo dve ostvarene u Evroligi. Pred duel sa Valensijom, trećim uzastopnim protiv španskih ekipa, Jasikevičijus je pohvalio tim koji vodi Aleks Mumbru i rekao da su jedan od najboljih defanzivnih timova. Slepi miševi su vezali tri evroligaška poraza i sada se grčevito bore da uskoče u voz za plej-in. Sa 13 pobeda i 15 poraza dele to 10. mesto, poslednje koje vodi u doigravanje, sa Partizanom. Verovatno će njihov okršaj sa crno-belima u Areni i rešiti mnoga pitanja. U prvom delu sezone Valensija je pobedila Fener na svom parketu uz veoma mali broj postignutih poena ukupno. Očekujemo pobedu Fenerbahčea ali i manji broj poena ukupno od ponuđene granice. Ona je u kladionici SuperBet na 162,5 poena, a za 1,UP- kvota je 2.45.

Olimpijakos – Panatinaikos – 2 @ 2.35 u SuperBet

Veliki atinski derbi ima dodatnu draž. Olimpijakos i Panatinaikos se bore da završe među četiri a trenutno su Zeleni bolji za jednu pobedu. Zanimljivo je da je u prvom delu sezone tim iz Pireja slavio kao gost u OAKA Areni, ali tek posle produžetka. U dobroj su formi i jedni i drugi, Olimpijakos je vezao 5 pobeda u Evroligi i 13 ukupno, ali to u derbijima ne mora ništa da znači. Barcokasov tim će biti oslabljen neigranjem Milutinova, a upitni su Larencakis i Vokap, što nije beznačajno u okršajima dva tima približne snage. U Panatinaikosu su roviti Adetokumpo i Vildosa ali za njih Ataman itekako ima zamene. Ovo je već šesti ovosezonski duel crveno-belih i zelenih, u svim takmičenjima, a Olimpijakos vodi sa 3:2 u pobedama. Pao ima raspoložene Nana i Lesora, ne treba zaboraviti ni Slukasa kome će domaći navijači prirediti vruć doček, ali to može biti dodatni motiv za iskusnog plejmejkera, kao prošle sezone na meču u Istanbulu. Predlažemo dvojku u dvorani Mira i prijateljstva a za nju se u kladionici SuperBet dobija kvota 2.35.

Crvena zvezda – Makabi – G+ (granica 83,5) @ 1.85 u SuperBet

Poraz u Monte Karlu i definitivno je izbacio Zvezdu iz igre kada je doiravanje u pitanju. Dobro su izgledali crveno-beli u većem delu meča ali kada su popustili potpuno su potonuli i na kraju izgubili sa čak 18 poena razlike. Pred svojim navjačima igraju mnogo bolje ali je pitanje da li će atmosfera biti paklena i protiv Makabija, uzimajući u obzir sve što se događalo. Crveno-beli su veliki dužnici Izraelcima, pobedili su ih kao ”gosti”, mada se taj meč igrao u beogradskoj hali ”Aleksandar Nikolić”. Makabi je dobio Albu u Berlinu i Žalgiris u Beogradu, ali i 7 utakmica u izraelskoj ligi. Za njih je meč važan, trenutno su 9. ali veruju da mogu među prvih šest čime bi izbegli plej-in. Zvezda će opet igrati bez Teodosića i Topića, što znači da će teret organizacije igre pasti na Jaga dos Santosa. On nekad zablista ali nekad ume i da upropasti. Sve u svemu treba očekivati zanimljiv meč, gosti imaju nekoliko igrača sa velikim brojem poena u rukuma, tu pre svega mislimo na Boldvina, Brauna ali i Kolsona, Veba, Niba i ostale. Zvezda igra za čast ali verujemo u efikasan duel sa obe strane. Naš predlog je gost daje više poena od granice koja je u kladionici SuperBet 83,5. Za (+) koševe na Makabi kvota je 1.85.

Baskonija – Milano – UP – (granica 161,5) @ 1.90 u SuperBet

Tim iz grada mode uhvatio je poslednji voz u bici za plasman u doigravanje pobedom nad Partizanom u prethodnom kolu. Junak trijumfa bio je Šabaz Nejpir koji je pogodio ključne poene na 6,7 sekundi pre kraja. I pre te, ispostavilo se, dvojke, pogodio je nekoliko trojki. Uspešni u šutu bili su i Mirotić , Šilds i Hol, a sada tim Etorea Mesine ima skor 12-16. Da bi ušli makar u plej-in treba im još pobeda jer je pitanje da li će i 50% uspešnosti biti dovoljno za doigravanje. Možda je gostovanje u Vitoriji ključno, igraju sa direktnim konkurentom koga su pobedili u prvom meču u Milanu. Baskonija ima tri pobede više od Olimpije i ako bi sada slavila verovatno bi bila nedostižna za ”modiste”. U prošlom kolu Baskonija je pobedila Albu ali je u ACB ligi za vikend srušila Barselonu uz 37 poena Markusa Hauarda. Domaćin je blagi favorit, videlo se i protiv Partizana da Olimpija nije u nekoj posebnoj formi, a poražena je od Virtusa u Palakanestru za vikend. Ipak, kada su ovakvi mečevi u pitanju radije igramo na poene za koje mislimo da će ih biti manje od granice, tačnije manje od 161,5 ukupno. Za (-) koševe kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici SuperBet iznosi 20.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.