TIP DANA: Rendžers – Benfika: Policajci hapse Orlove na Ajbroksu!

U četvrtak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi revanš mečeve osmine finala Liga Evrope i Lige konferencija.
Za vas smo ovog puta analizirali duel na Ajbroksu, gde će fudbaleri Rendžersa ugostiti Benfiku. Inače, prvi duel između ova dva tima pre nedelju dana je završen rezultatom 2:2, a revanš duel je na programu od 18 časova i 45 minuta.

Rendžers: Škotski velikan je oduševio u Lisabonu!

Nije prošla sezona bila preterano uspešna po Rendžers, koji je ponovo završio na drugom mestu na tabeli škotskog šampionata, uz konstataciju da je Seltik dosta lakše stigao do naslova prvaka Škotske nego li što su to svi čekali.
Na sve to se popularni Policajci nisu proslavili ni u Ligi šampiona, gde je ova ekipa završila na poslednjem mestu na tabeli uz neslavnu gol razliku.
Podsećamo vas da je samo godinu pre toga tim sa Ajbroksa igrao u finalu Liga Evrope, gde je ovaj tim poražen od Ajntrahta.
Bilo kako bilo, ovog puta će primarni cilj biti naslov prvaka Škotske, a u ovom trenutku se Rendžers nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Seltik i ponovo će dva škotska velikana voditi veliku borbu za naslov prvaka ove zemlje.
Nažalost, u prošlom kolu su popularni Policajci mimo svih očekivanja poraženi na svom stadionu od Madervila, a taj duel je završen rezultatom 1:2. Na veliku sreću svih navijača Rendžersa, i najljući rival je doživeo poraz u prošlom kolu, pa je tim sa Ajbroksa zadržao dva boda prednosti.
Inače, na domaćem terenu su Policajci do sada odigrali petnaest mečeva u prvenstvu i ostvarili dvanaest trijumfa uz tri poraza, što je svakako više nego što se očekivalo, pošto je poznato da Rendžers godinama unazad igra veoma dobro na svom terenu.
Uz dosta muke je škotski predstavnik stigao do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, i to pošto je ova ekipa u poslednjem kolu slavila na veoma teškom gostovanju kod Betisa kada je bilo 2:3, i tako je ovaj tim Andalužane poslao u Ligu konferencija.
U prvom duelu osmine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja Rendžers je odigrao jedan dosta dobar meč i remizirao na gostovanju kod Benfike, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da je škotski predstavnik dva puta vodio, ali su popularni Orlovi dva puta stizali prednost ove ekipe, i na kraju je verovatno meč završen i najpravednijim rezultatom.
Kada se radi o izostancima, Filip Klemon koji generalno radi dosta dobar posao na klupi ovog tima za ovaj revanš meč osmine finala Liga Evrope neće moći da računa na Danila, Simu, Dovela i Kantvela, dok je Kortes pod znakom pitanja.

Benfika: Orlovi su na papiru favorit, ali…

Benfika je prošle sezone ostvarila svoj primarni cilj, a to je naravno naslov prvaka Portugala, međutim, to nije bilo sve od ove ekipe, koja je igrala dosta dobro i u Ligi šampiona, gde je portugalski predstavnik stigao do plasmana u četvrtfinale, gde je eliminisan od Intera, koji je kasnije stigao do velikog finala.
Pored toga su popularni Orlovi stigli i do trofeja u Superkupu Portugala, i to nakon trijumfa nad Portom, što je bila najbolja moguća uvertira za početak sezone.
Naravno, ne treba zaboraviti da je tim iz prestonice Portugala u međuvremenu ostao bez nekoliko veoma važnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Ramosa koji je pojačao PSŽ, ali je klub doveo i nekoliko izuzetno zvučnih pojačanja, poput Di Marije, Kabrala i Kokčua.
Bilo kako bilo, već sada slobodno možemo reći da će se Orlovi do kraja ovogodišnjeg izdanja Primeire boriti sa Sportingom za naslov prvaka, a trenutno je situacija takva da se Benfika nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting, ali uz napomenu da Lavovi imaju i meč manjka, što znači da se ta ekipa nalazi u veoma dobroj situaciji i trenutno ima najveće šanse za naslov prvaka. Inače, u prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope slavio na svom terenu protiv Eštorila, čime su se fudbaleri Benfike odužili svojim navijačima za katastrofu u kolu pre toga, kada je ovaj tim doživeo debakl na gostovanju kod Porta (5:0).
Podsećamo vas da su Orlovi ove sezone predstavljali Portugal u Ligi šampiona, gde ovaj tim nije oduševio pošto je u konkurenciji Intera, Sosijedada i Salcburga zauzeo treće mesto na tabeli, i to nakon trijumfa u poslednjem kolu u gostima kod austrijske ekipe, koja je bila direktan konkurent.
U šesnaestini finala su Di Marija i drugari uspeli da eliminišu Tuluz, i to pošto je prvi duel završen pobedom Benfike, dok na drugom nije bilo pobednika ali ni golova.
Kao što smo već pomenuli, prvi susret osmine finala protiv Rendžersa je završen rezultatom 2:2, i sigurno je da Orlove očekuje pakleno težak zadatak na Ajbroksu.
Za kraj, Rodžer Šmit nema previše problema oko izostanaka, jedino neće moći da računa na Bernata koji se još uvek nije oporavio od povrede mišića.

Naš predlog

Mišljenja smo da nas kao i na prvom duelu između ova dva tima očekuje dosta pogodaka, a zanimljivo je da je na poslednja tri međusobna susreta između ove dve ekipe palo ukupno četrnaest pogodaka, pa je sva prilika da nas i na Ajbroksu očekuje goleada zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+ uz kvotu 1.67.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da se oprobate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da pobednik ovog dvomeča bude odlučen nakon produžetaka, a možda čak i posle izvođenja jedanaesteraca, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X, uz fenomenalnu kvotu 3.75 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.