MEČ DANA: Atalanta – Sporting: Lavovi u Bergamu žele ono što nisu uspeli u Lisabonu!

U četvrtak je sjajna ponuda za klađenje, pošto su na programu revanš mečevi osmine finala Liga Evrope i Lige konferencija, a ovog puta smo za vas pripremili susret između Atalante i Sportinga.
Prvi duel između italijanskog i portugalskog predstavnika je završen bez pobednika, a revanš meč u Bergamu je zakazan za 21h.

Atalanta: Tim iz Bergama dugo bez trijumfa!

Atalanta godinama unazad igra na veoma visokom nivou, a prošle sezone je to bilo dovoljno za plasman u Ligu Evrope, što naravno i jeste bio primarni cilj.
Grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli, što je popularnoj Boginji donelo direktan plasman u osminu finala.
Tu je italijanski predstavnik naišao na ekipu Sportinga, sa kojom je između ostalog Atalanta bila i u grupnoj fazi, a taj duel u Lisabonu je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su izabranici Đanpjera Gasperinija bili bolja ekipa na terenu.
Bilo kako bilo, sigurno je da će tim iz Bergama dati sve od sebe da se domogne plasmana u četvrtfinale Liga Evrope, ali nema nikakve dileme da ovu ekipu očekuje pakleno težak zadatak, pošto Sporting ove sezone igra na veoma visokom nivou.
Što se tiče Serije A, popularna Boginja u poslednje vreme ima dosta problema, mada treba biti realan pa priznati da je ova ekipa imala izuzetno težak raspored.
Poslednji trijumf u prvenstvu Atalanta je ostvarila sredinom februara na domaćem terenu protiv Sasuola, kada je bilo 3:0, a od tada su Gasperinijevi puleni odigrali četiri meča u elitnom rangu italijanskog fudbala i doživeli dva poraza, ali i dva remija.
Sve je krenulo od remija na veoma teškom gostovanju kod Milana kada je bilo 1:1, da bi nakon toga tim iz Bergama doživeo dva vezana poraza i to od Intera na gostovanju, ali i od Bolonje na svom terenu, koja je direktni rival u borbi za četvrtu poziciju na tabeli.
U prošlom kolu je Boginja odigrala jedan izuzetno dobar meč i remizirala na takođe dosta teškom gostovanju kod Juventusa, kada je bilo 2:2, nakon čega se ova ekipa nalazi na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, i sigurno je da se Atalanta neće tako lako predati od Lige šampiona, pogotovu što je za očekivati da izabranici Tijaga Mote ne mogu na visokom nivou da igraju do kraja šampionata.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Đanpjero Gasperini za ovaj veoma važan duel neće moći da računa samo na golmana Rosija, koji sve i da je zdrav sigurno ne bi započeo ovaj duel.

Sporting: Mogu li Lavovi konačno da pobede Atalantu?

Iza popularnih Lavova je jedna ne preterano uspešna sezona, pošto je tim iz Lisabona na kraju završio na četvrtom mestu na tabeli Primeire, a samim tim i nije uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, pa su izabranici Rubena Amorima morali da se zadovolje sa Ligom Evrope.
Naravno, primarni cilj je bio plasman u nokaut fazu, do čega je ova ekipa i stigla, ali sa drugog mesta na tabeli, iza Atalante.
Kao što smo već napomenuli, prvi duel između portugalskog i italijanskog predstavnika koji je odigran u Lisabonu je završen rezultatom 1:1, pa će odluka o putniku u četvrtfinale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja biti doneta ove večeri u Bergamu.
Inače, u kratkom vremenskom periodu su ova dva tima odigrala tri meča i još uvek Lavovi nemaju niti jedan trijumf, pa se postavlja pitanje, može li portugalski predstavnik do trijumfa na veoma teškom gostovanju u Bergamu, koje bi ovog puta donelo i četvrtfinale Liga Evrope.
Ako se osvrnemo na portugalsko prvenstvo, nema nikakve sumnje da svi navijači ovog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se trenutno njihova omiljena ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, ali ono što moramo napomenuti je da Lavovi imaju i meč manje, pa bi sa trijumfom na tom zaostalom duelu ovaj tim stekao čak četiri boda viška, što bi mogla da bude i dovoljna zaliha za naslov prvaka Portugala.
U prošlom kolu je Sporting ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Aruke, a taj susret je završen rezultatom 0:3, uz konstataciju da su gosti iz Lisabona druga dva gola na tom duelu postigli u finišu susreta. Pre toga su se zeleno-beli okliznuli na gostovanju kod Rio Avea, koji u poslednje vreme igra veoma dobro na domaćem terenu.
Do sada je lider na tabeli Primeire odigrao 24 meča u prvenstvu i ostvario čak dvadeset trijumfa, uz dva remija i samo dva poraza što je najbolji pokazatelj kako ovaj tim igra ove sezone.
Utisak je da će Sportingu prioritet biti borba za naslov prvaka Portugala, pošto prvo mesto na tabeli ne donosi samo titulu šampiona ove zemlje, već i direktan plasman u Ligu šampiona, a upravo to je i okarakterisano kao primarni cilj za ovu sezonu.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Ruben Amorim za ovaj revanš meč osmine finala Liga Evrope neće moći da računa na Adana i Moritu.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom veoma teškom duelu za prognoziranje. Atalanta ima dosta problema u poslednje vreme, mada je i raspored bio dosta težak, dok Sporting ima velike šanse da posle dve godine posta ponovo dođe do naslova prvaka Portugala.
Atalanta u evropskim mečevima igra dosta dobro na svom terenu i mišljenja smo da će to biti ključna stvar kada je u pitanju ovaj duel između italijanskog i portugalskog predstavnika, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95
.

Očekujemo da popularna Boginja od prvog minuta susreta krene ofanzivno ka golu Sportinga, a sve u nastojanju da što pre dođe do prednosti, pa vam hrabro predlažemo da okušate sreću sa prelazom 1-1, i sve to uz fantastičnu kvotu 3.00 u Meridianu.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj susret između Atalante i Sportinga u pitanju je da će domaća ekipa postići dva ili više pogotka, pa toplo preporučujemo da odigrate igru D2+ uz kvotu 1.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.