MEČ DANA: Mančester Junajted – Liverpul: Teatar snova poprište velike bitke!

Mančester Junajted će u okviru četvrtfinala FA kupa dočekati ekipu Liverpula. Gostujući sastav kao veliki favorit ulazi u ovaj duel, a na izabranicima Erika ten Haga je da ih zaustave po bilo koju cijenu. Utakmica je na programu od 16 časova i 30 minuta.

Mančester Junajted: Kako zaustaviti Klopovu mašineriju?

Nekad je u svlačionici na Old Trafordu vladala gvozdena disciplina ser Aleks Ferguson. Od tada se mnogo promjenilo. Mančester junajted nije ono što je bio. Niti su današnji klinci isti kao nekad. Nije to po automatizmu ništa loše, svaka generacija je normalno drugačija od prethodne, ali taj jaz između između dvije klase umije ponekad da napravi problem. Recimo, Ole Gunar Solskjer tri godine posle silaska sa klupe Mančester junajeda ne krije da se sa nekim mlađim momcima nije najbolje razumio.
Opet se Eriku ten Hagu ljulja klupa. Povreda Ramusa Hejlunda je uticala na dva vezana poraz, pa je od šanse za Ligu šampiona sada i Evropa je dovedena u pitanje. Danac je proglašen za igrača februara na Ostrvu, a to je drugi igrač iz Junajteda koji je dobio to priznanje u ovom šampionatu. U novembru je najbolji bio štoper Crvenih đavola Hari Megvajrer. Hejlund bi trebalo da bude spreman za današnji meč sa Liverpulom.
Dobra vijest za holandskog trenera je da su se oporavili od povreda Markus Rašford i Džoni Evans, dok su i dalje van stroja Malasija, Forson, Marsijal, Martinez, Maunt, Šoa i Van Bisaka. Junajted ima čak pet poraza na Teatru snova u ovom šampionatu, pa i nije toliko začuđujuće što Liverpul kao ogroman favorit (čini se kao nikada do sada) stiže na “teatar snova”.
Fudbalerima Mančester Junajteda predstoje odlučujuće utakmice u pohodu na mesto u Ligi šampiona, a razlog za optimizam Eriku Ten Hagu daje činjenica da je lista povrijeđenih igrača sve kraća. Sa nje je ovog utorka konačno precrtano ime Mejsona Maunta.
Engleski vezista pojavio se u trening centru Karington posle četvorojmesečne pauze tokom koje se oporavljao od povrede lista. On se zajedno sa Aronom Van Bisakom, koji je takođe bio povrijeđen, pridružio timskim treninzima i stavio se na raspolaganje holandskom stručnjaku za utakmicu četvrtfinala FA kupa protiv Liverpula.
Prvo ljetošnje pojačanje mančesterskog kluba poslednju utakmicu odigralo je 11. novembra u minimalnoj pobjedi nad Lutonom (1:0), a od dolaska iz Čelsija u transferu vrijednom 60.000.000 evra upisao je ukupno 12 utakmica za tim sa Old Traforda upisavši samo jednu asistenciju.
Posle reprezentativne pauze Junajted čeka mini turneja po Londonu, pošto prvo gostuje Brentfordu, a potom u narednom kolu Čelsiju, Mauntovom bivšem klubu. Tim iz Mančestera trenutno je na šestoj poziciji sa 47 bodova, šest manje od petoplasiranog Totenhema.
Današnji meč će u mnogome uticati i na nastavak sezone “Crvenih đavola”, a sigurno je da svi pitaju kako zaostaviti zahuktali i pomahnitali Liverpul?

Liverpul: Salah će biti spreman!

Veče za pamćenje priredili su fudbaleri Liverpula svojim navijačima u revanšu sa Spartom iz Praga. Nakon 5:1 u gostima, Redsi su na domaćem terenu još ubjedljivije isprašili rivala – 6:1, postigavši čak četiri gola za manje od 15 minuta utakmice što se dogodilo prvi put još od Čelsijeve goleade protiv luksemburškog Žnesa Hutšaraža 1971. godine.
Blistali su Klopovi fudbaleri, a posebnu pažnju zaslužio je Mohamed Salah koji je postao prvi fudbaler u istoriji Liverpula sa 20 ili više datih golova u sedam uzastopnih sezona. Imajući u vidu tradiciju ovog kluba i koja su sve imena igrala u njegovom napadu tokom 132 godine postojanja, Egipćaninov podvig zaslužuje svaku pohvalu.
Najefikasniji Salah je bio u prvoj sezoni po dolasku iz Rome (2017/2018), kada je protivničke mreže tresao 44 puta. U sledećoj je to učinio 27, pa redom 23, 31, 31, 30 i trenutno je na 20. S obzirom na to da do kraja Premijer lige i Lige Evrope ima još da se igra, kao i da Liverpul u danas čeka četvrtfinale FA kupa sa Mančester Junajtedom, jasno je da će iskusni napadač dodatno poboljšati svoj učinak u tekućoj sezoni, ali ono zbog čega su navijači Redsa posebno zadovoljni nakon utakmice sa Spartom jeste pokazatelj da je Mohamed Salah potpuno spreman za veliki derbi sa Junajtedom.
Nedavnim trijumfom u Liga kupu Liverpul je povratio status najtrofejnijeg engleskog kluba, pretekavši upravo Mančester Junajted (68:67), ali na Enfildu sada žele dodatno da odmaknu tradicionalno najvećem rivalu. A, sa Salahom u timu biće mnogo lakše eliminisati glavnog konkurenta na putu ka peharu, te je optimizam dodatno pojačan nakon što je 31-godišnjak iz Egipta prvi put posle dva mjeseca odigrao cio meč.
Salah je odigrao čitav meč protiv Čeha, ali su neki drugi igrači bili pošteđeni napora u drugom poluvremenu kako bi se odmorili za utakmicu FA kupa.
S obzirom na to da će Klop po završetku napustiti Enfild, mnogi vjeruju da će to dovesti i do Salahovog odlaska pošto Egipćanin ulazi u poslednju godinu ugovora. Iako je zimus Salah pričao da Klopova odluka o odlasku neće uticati na njegov izbor hoće li još neko vrijeme igrati u crvenom dresu ili će i on spakovati kofere, čini se da je i Egipćanin blizu izlaznih vrata.
U međuvremenu, dok razmišlja o svojoj budućnosti, sjajni napadač pokušaće da pomogne Liverpulu da se okiti još jednom titulom u Premijer ligi, ali i na međunarodnoj sceni.

Naš prijedlog:

Liverpul odavno kao veći favorit nije dolazio na Old Traford, a kvota na njihov trijumf je 1.80 u MozzartBet kladionici. Pobjeda i prolazak dalje domaće ekipe, plaća se kvotom 4.40.

Shodno važnosti meča mišljenja smo da će makar u prvih 45 minuta vladati neizvjesnost i nešto opreznija partija oba tima, pa vam prema tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.98 u MozzartBet kladionici. Prethodni meč ova dva rivala okončan je bez golova, što će se vrlo teško ponoviti u ovom meču, te vam mi shodno tome preporučujemo igru 2-3 gola po kvoti 2.15. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&2-3 po kvoti 3.40 takođe u MozzartBet kladionici, jer prosto mislimo da se Liverpul nalazi u mnogo boljem momentumu od svog ljutog rivala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.