TIP DANA: Argentinos Juniors – Rosario: Domaćin igra za prvo mesto na tabeli!

U utorak je veoma slaba ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas analizirali duel argentinskog Liga Kupa u kom će snage odmeriti Argentinos Juniors i Rosario.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 01:15h.

Argentinos Juniors: Pobeda donosi deobu prvog mesta na tabeli!

Argentinos Juniors je osnovan davne 1904. godine a bez ikakve sumnje je najveći uspeh ovog tima trofej u Kopa Libertadoresu, koji je osvojen 1985. godine.
Ne smemo zaboraviti ni da je Argentinos tri puta osvajao prvenstvo Argentine, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2010. godine, kada je ova ekipa imala samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Estudijantes.
Prošlu sezonu su popularne Buve završile na desetom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na jedanaestoplasirani Tukuman.
Kako prvenstvo Argentine još uvek nije započelo, izabranici Gabrijela Milita trenutno nastupaju u Liga Kupu, a u ovom trenutku se nekadašnji šampion ove zemlje nalazi na petom mestu na tabeli grupe A uz tri boda manjka u odnosu na River Plejt i Velez koji se nalaze na prvoj poziciji na tabeli, uz konstataciju da ova dva tima imaju i meč viška u odnosu na Argentinos Juniors, pa bi ova ekipa eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv Rosarija došla do deobe prvog mesta na tabeli, što bi svakako bila sjajna stvar.
Do sada su Buve odigrale deset mečeva u drugom po važnosti klupskom takmičenju u Argentini, i ostvarile pet trijumfa, tri remija i samo dva poraza.
U prošlom kolu su Militovi puleni remizirali na gostovanju kod Urakana, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da smo oba pogotka videli u prvom delu igre.
Na poslednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju Liga Kupa petoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Independijentea kada je bilo 2:1.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Argentinos odigrao pet mečeva na stadionu “Diego Armando Maradona” i ostvario isto toliko trijumfa, što znači da su Buve trenutno najbolji domaćin u okviru grupe A.
Pomenimo još i da je ova ekipa pre samo nekoliko dana eliminisala Himnaziju Tiro u okviru šesnaestine finala argentinskog Kupa, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Za kraj, poslednji poraz na domaćem terenu u svim takmičenjima izabranici Gabrijela Milita su doživeli još početkom novembra od Instituta, kada je bilo 1:2.

Rosario: Da li je vreme za drugi trijumf na strani?

Rosario je jedan od najstarijih argentinskih klubova, a ova ekipa je osnovana davne 1889. godine. Do sada je ovaj klub čak četiri puta dolazio do naslova prvaka Argentine, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 1987. godine, kada je ova ekipa imala samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Njuels.
Pored toga, Rosario je osvojio i jedan trofej u argentinskom Liga Kupu i to baš prošle sezone, kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Platensea, rezultatom 1:0, uz podsećanje da je u polufinalu eliminisan River Plejt nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Što se tiče prošlog izdanja najkvalitetnijeg ranga argentinskog fudbala, Rosario je na kraju završio na solidnom osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Boku Juniors.
Sa velikim ambicijama su puleni Migel Anhela Rusa ušli u novo izdanje argentinskog Liga Kupa, međutim, u ovom trenutku se Rosario nalazi na osmom mestu na tabeli grupe A sa četrnaest osvojenih bodova, i deluje da će ova ekipa jako teško uspeti da se uključi i borbu za plasman u doigravanje, što naravno i jeste primarni cilj za aktuelnog osvajača Liga Kupa.
Na poslednjih pet mečeva Rusovi puleni su ostvarili tri trijumfa i dva poraza, a u prošlom kolu je nekadašnji šampion Argentine ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Instituta.
Junak tog meča bio je O'Konor koji je postigao pogodak početkom drugog dela igre, uz napomenu da je domaćin bio daleko bolji rival na tom susretu.
Nažalost, pre toga je Rosario poražen na gostovanju kod Veleza rezultatom 1:0, i to pogotkom Osorija tri minuta pred istek regularnog toka susreta.
Inače, kada se radi o gostovanjima do sada je Rosario odigrao šest mečeva na strani i blago rečeno se nije proslavio, pošto je u tom periodu aktuelni osvajač Liga Kupa ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak četiri poraza, što je svakako previše za tim koji za primarni cilj ima plasman na jednu od prve četiri pozicije na tabeli.
Poslednji međusobni susret između Argentinos Juniorsa i Rosarija je odigran krajem oktobra prošle godine u Liga Kupu, kada je Rosario na svom stadionu bez većih problema slavio sa 3:1, uz podsećanje da je ova ekipa bila bolja od Buva i u prvenstvu i to rezultatom 1:0, pa je sigurno da se i ovog puta očekuje pozitivan ishod, iako sve to neće biti nimalo lak zadatak pošto domaćin igra fenomenalno ove sezone.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ukoliko domaćin slavi na ovom duelu doći će do deobe prvog mesta na tabeli a mišljenja smo da je to nešto što fudbaleri Argentinos Juniorsa neće propustiti, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.90.

Ako se osvrnemo na prethodne međusobne mečeve između ova dva tima doći ćemo do zaključka da je uglavnom bilo tri ili više golova, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.35.

Za kraj, vrlo je moguće da nekadašnji šampion Argentine na ovom duelu postigne dva ili više pogodaka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 2.28 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.