TIP DANA: Belgrano – Lanus: Domaćin juri tek drugi trijumf, Lanus blista na strani!

U nedostatku nešto bolje ponude za klađenje, drugi dan zaredom smo za vas analizirali jedan meč iz argentinskog Liga Kupa, a ovog puta je izbor pao na susret između Belgrana i Lanusa.
Početak meča između ove dve ekipe je zakazan za 01:15h.

Belgrano: Samo jedan trijumf na deset odigranih mečeva!

Belgrano je osnovan 1905. godine, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji ova ekipa je postigla pre dve godine kada je došla do naslova prvaka u drugom po kvalitetu rangu argentinskog fudbala.
Prošla sezona je bila i više nego dobra pošto je Belgrano pre svega opstao u društvu najboljih, a na kraju su popularni Pirati završili na trinaestom mestu na tabeli.
Što se tiče prošlog izdanja Liga Kupa, ovaj tim je na kraju stigao do četvrtfinala gde je zaustavljen od River Plejta koji je slavio na tom duelu sa 2:1, i to golom Kolidija u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
I ovog puta će primarni cilj biti plasman u doigravanje, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se popularni Pirati nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli grupe B uz samo osam osvojenih bodova što je zaista premalo.
U dosadašnjem toku drugog po važnosti takmičenja u Argentini, Belgrano je odigrao deset mečeva i ostvario samo jedan trijumf, pet remija i čak četiri poraza.
Na poslednjih pet mečeva je prošlosezonski četvrtfinalista Liga Kuga je ostvario samo jedan trijumf, uz čak tri remija, ali i poraz na gostovanju kod Boke Juniors u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju je na Bombonjeri bilo 3:2.
U prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli grupe B remizirao na gostovanju kod Sentral Kordobe, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da je Belgrano na odmor otišao sa golom prednosti, a deluje da je ova ekipa mogla da ima i veću prednost na kraju prvog dela igre, pošto je jedan gol poništen i nakon intervencije VAR-a.
Inače, kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada su Pirati odigrali pet susreta na svom stadionu i ostvarili jedan trijumf, tri remija ali i jedan poraz.
Za kraj, jedini trijumf u dosadašnjem toku šampionata ova simpatična ekipa je ostvarila na svom stadionu protiv Sarmijenta kada je bilo 4:1.

Lanus: Fenomenalne partije na strani!

Fudbalski klub Lanus je osnovan pre 109 godina, a do sada je ova ekipa dva puta osvajala naslov prvaka Argentine, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2016. godine.
Od drugih uspeha, moramo izdvojiti i trofej u Kopa Sudamerikani 2013. godine, nakon trijumfa nad brazilskom ekipom Ponte Prete.
Prošla sezona je za ovaj tim bila veoma dobra, pošto je Lanus na kraju završio na četvrtom mestu na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u Kopa Libertadores, što svakako i jeste bio primarni cilj.
Koliko je taj uspeh ogroman, možda i najbolje svedoči podatak da velikan poput Boke Juniors nije uspeo da dođe do plasmana u grupnu fazu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi.
Što se tiče prošlog izdanja Liga Kupa, na kraju su izabranici Rikarda Zelinskog završili na poslednjem mestu na tabeli grupe B, međutim, treba biti realan pa priznati da za Lanus to takmičenje i nije bilo u prvom planu, pogotovu što je pre toga izboren plasman u Kopa Libertadores.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Liga Kupa, trenutno se nekadašnji šampion Argentine nalazi na drugom mestu na tabeli grupe B, uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Godoj Kruz, i kako sada stvari stoje ova ekipa je jedan od glavnih favorita za plasman u samu završnicu.
Na poslednjih pet mečeva, puleni Rikarda Zelinskog su ostvarili tri trijumfa, jedan remi ali i jedan poraz, i to pomalo neočekivano na svom stadionu od Sentral Kordobe, kada je bilo 0:1.
U prošlom kolu je Lanus stigao do novog trijumfa i učvrstio se na drugom mestu na tabeli, a žrtva je ovog puta bila ekipa Tigrea. Bio je to jedan zaista fantastičan meč na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju je bilo 2:3 za goste, koji su na odmor otišli sa golom zaostatka, ali su u drugom delu igre izabranici trenera Zelinskog odigrali onako kako igraju i veći deo ovogodišnjeg izdanja Liga Kupa i potpuno zasluženo stigli do ukupno šestog trijumfa u šampionatu.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Belgrana i Lanusa je odigran krajem oktobra prošle godine kada je Lanus bez većih problema slavio sa 2:0.

Naš predlog

Belgrano se do sada nije previše iskazao, dok Lanus igra fenomenalno ove sezone, pogotovu na strani i mišljenja smo da ova ekipa neće doživeti poraz ni na ovom duelu pa vam savetujemo da se fokusirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.45.

Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između ova dva kluba doći ćemo do zaključka da je Belgrano na poslednjih petnaest međusobnih mečeva ostvario samo jedan trijumf, zbog čega veliku prednost dajemo gostima na ovom duelu i hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.60.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da gostujuća ekipa postigne dva ili više pogotka na ovom vrućem gostovanju kod Belgrana, pa savetujemo da se fokusirate na igru G2+ uz kvotu 3.00 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.