Tip dana košarka: Fenerbahče – Barselona: Jasikevičijus protiv bivše ekipe napada drugu poziciju!

Fenerbahče će u okviru 30. kola Evrolige dočekati ekipu Barselone. Biće ovo duel dvije veoma kvalitetne ekipe, a Jasikevičijusevi izabranici će eventualnim trijumfom napasti drugo mjesto koje drži upravo Barselona. Utakmica je na programu od 18 časova i 45 minuta.

Fenerbahče: Sjajna forma!

Pobjeda Fenerbahčea u prethodnom kolu Evrolige koja je obradovala i Partizan. Na Bosforu je pao direktan konkurent crno-bijelih za deseto mjesto na tabeli, pošto ni protivazdušna odbrana vojske Španije ne bi bila dovoljna da sačuva tim Aleksa Mumbrua prije 6 dana – na kraju je rezultat bio 118:88.
Skoti Vilbekin i Tajler Dorsi su samo u prvom poluvremenu ubacili osam trojki, gosti iz Španije svi skupa dvije, obezbijedili Feneru 20 razlike (57:37), pa je nastavak bio lišen bilo kakve rezultatske neizvjesnosti.
Gotovo za nepovjerovati zvuči podatak da je Fenerbahče ubacio nestvarne 24 trojke. Uz potpuno sumanut procenat šuta za tri od 63,2 odsto?! Fenerbahče je time oborio evroligaški rekord po broju ubačenih trojki u jednoj utakmici. Prethodni rekord držao je još jedan turski tim, Anadolu Efes, koji je februara 2022. ubacio 22 trojke protiv Makabija. Prije toga je Budućnost 2018. godine ubacila 21 trojku u sudaru sa Baskonijom.
Vjerovali ili ne, Tajler Dorsi je ubacio čak osam od devet trojki koje je ispalio. Skoti Vilbekin je u poređenju sa tim još šutirao nerezonski, iako je i on imao odličnih šest od deset. Četiri je dodao Najdžel Hejs-Dejvis iz sedam šuteva. Tarik Biberović, Amun Nua, Marko Gudurić i Nejtan Sestina su svi zajedno gađali 6/11. Da su šporet bacali i njega bi ugurali kroz obruč, a u takvim okolnostima malo se šta o samoj utakmici može napisati. Niko ne bi izdržao takav rafal. Na kraju je učinak bio sledeći: Dorsi 28 poena, Hejs-Dejvis 22, Vilbekin 21, uz sjajnih devet asistencija Nika Kalatesa.
Fenerbahče je trenutno na 6. mjestu na tabeli sa skorom od 18 pobjeda i 11 poraza, a trenutno se nalaze u nizu od 3 uzastopne pobjede. Barselona je udaljena svega 2 trijumfa i napad na drugu poziciju se čini kao realan u ovom momentu.
U domaćem šampionatu su za vikend savladali Manisu rezultatom 98:82, čime su sačuvali prvu poziciju na tabeli uz skor od 20 pobjeda i svega 3 poraza.

Barselona: Biće teško u Istanbulu!

Fantastičnu košarku igra Barselona ove sezone ali prije svega u Evroligi, posebno na svom parketu. Osjetio je to na svojoj koži i Partizan prošlog četvrtka. Višedecenijska tradicija se u tom meču samo nastavila. Partizan je ponovo izgubio u Barseloni, nije bilo doduše realno očekivati da crno-bijeli dođu do pobjede protiv razigrane Barse koja je svakako važila za velikog favorita i prije tog meča zbog svega prikazanog ove sezone.
Nije Blaugrana mjesto gdje će protivnička ekipa u čudu biti zbog vatrene atmosfere, pritiska publike… međutim Barselona ove sezone zaista igra izvanrednu napadačku košarku koju je na svojoj koži osjetio Partizan. Ovoga puta nije bilo neizvjesne završnice gdje bi se gubili živci, sada je Partizan ostao bez ikakve prilike da priprijeti Kataloncima koji su stekli dvocifrenu prednost početkom drugog poluvremena i tu je bio kraj ovog meča uprkos svim naporima kluba iz Humske.
Barselona je imala znatno više raspoloženih igrača u svojim redovima. Prednjačio je Laprovitola sa 17, Ernangomez je dodao 15, Rokas Jokubaitis 13, a Džabari Parker 12.
Međutim, dokaz da i gigant iz Katalonije može da izgubi pokazao je Breogran. Veliko iznenađenje u 25. kolu Endesa lige je zabilježeno za vikend kada je pomenuti tim savladao izabranike Rođera Grimaua rezultatom 88:85.
Sve ono što je Barselona radila Partizanu sada nije uspijela da ponovi u nacionlnom šampionatu. Igrali su bez energije, bez protoka lopte uz sve to i odbana nije bila na nivou. Kada se sve to sabere, onda poraz i nije toliko iznenađenje, bez obzira ko je protivnik.
Posebno je bilo zanimljivo vidjeti nekadašnjeg NBA igrača, Bena Meklamora koji sada nosi dres Breogana. Odigrao je sjajnu partiju i bio jedan od najzaslzužnijih za trijumf pošto je ubacio 18 poena uz pet skokova i četiri asistencije.
Barseloni je ovo deveti poraz ove sezone u ACB ligi, a ispred su Unikaha i Real Madrid.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.60. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 2.70 u MaxBet kladionici.

Kvalitet obje ekipe garantuje nam efikasan meč, pa prema tome predlažemo igru UP+ (granica 162.5) po kvoti 1.75 u MaxBet kladionici. Domaći tim je po nama u boljem momentumu i podrška publike će im sigurno biti dodatni vjetar u leđa u ovom veoma važnom duelu, te vam shodno tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.60. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju konačnog ishoda i ukupnog broja poena, a kvota na igru 1&UP+ (granica 162.5) je okruglo 3.00 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.