MEČ DANA: Rusija – Srbija: Prijateljski obračun u Moskvi!

Pored plej-ofa za odlazak na Evropsko prvenstvo, četvrtak nam donosi i pregršt prijateljskih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Moskvi gde će snage odmeriti selekcije Rusije i Srbije.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Rusija: Prva prava provera posle dosta vremena!

Rusija zbog dobro poznate političke situacije u poslednje vreme nije nastupala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali i u Ligi nacija, pa svakako da treba podsetiti na najveća dostignuća ove reprezentacije.
Što se tiče Mundijala, najveći uspeh je ostvaren 1966. godine u Engleskoj, kada je ova selekcija stigla do polufinala, gde su Rusi poraženi od Zapadne Nemačke sa 2:1, a potom i od Portugala u borbi za treće mesto na turniru, i to sa istim rezultatom.
Daleko više uspeha su Rusi imali na EP, a onaj najveći desio se 1960. godine kada je ova reprezentacija postala šampion Evrope, i to pošto je u velikom finalu savladana selekcija Jugoslavije.
Pored toga Rusija je čak tri puta gubila u finalima Evropskog prvenstva, a poslednji put 1988. godine od Holandije, kada je bilo 0:2 za Lale, a bila je to jedna od najboljih generacija ove selekcije, koju su između ostalih predvodili Van Basten, Gulit, Rajkard i Kuman.
Poslednji veliki uspeh na EURU, Rusija je ostvarila 2008. godine, kada je ova selekcija stigla do polufinala, gde su Aršavin i drugari eliminisani od Španije i to sa ubedljivih 3:0.
Što se tiče poslednjeg učešća Rusije na Svetskom prvenstvu, ono se desilo 2018. godine na Mundijalu koji je upravo odigran u ovoj zemlji, a na kraju je “Zbornaja” stigla do četvrtfinala, gde je domaćin turnira eliminisan od Hrvatske, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Kao što smo već napomenuli, Rusija već dugo ne igra u mečevima pod okriljem FIFA i UEFA, a u međuvremenu su izabranici selektora Karpina odigrali nekoliko prijateljskih duela.
Poslednji u nizu se desio krajem novembra, kada je nekadašnji šampion Evrope demolirao Kubu na svom stadionu rezultatom 4:0. Pre toga je “Zbornaja” dobrano razočarala sve svoje navijače, pošto je ova reprezentacija na neutralnom terenu odigrala samo 2:2 protiv Kenije.
Za kraj, pre svega toga je Rusija odigrala meč protiv Kameruna, koji je sasvim sigurno i poslednja kvalitetna selekcija koja je odmerila snage sa izabranicima Valerija Karpina, a taj duel koji je odigran sredinom oktobra u Moskvi, završen je pobedom domaćina od 1:0.
Ako se osvrnemo na međusobne mečeve sa Srbijom, Rusija je slavila tri puta, dva puta je bilo nerešeno, a jednom su Orlovi došli do trijumfa i to sa više nego ubedljivih 5:0.

Srbija: Orlovi se pripremaju za EURO!

Od kako je Dragan Stojković seo na klupu Orlova, Srbija je postala redovan učesnik velikih takmičenja, a posebno raduje podatak da ćemo našu selekciju posle čak 24 godine posta gledati na Evropskom prvenstvu, koje će za nekoliko meseci početi u Nemačkoj.
Naravno, primarni cilj će biti plasman u nokaut fazu, ali to je bio slučaj i na prethodnom Svetskom prvenstvu, pa se Piksijevi puleni nimalo nisu proslavili.
Naime, Orlovi su u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom zauzeli poslednje mesto u grupi sa samo jednim osvojenim bodom, i to baš protiv Kameruna, iako je Srbija vodila sa 3:1, imala sve u svojim rukama, međutim, onda se desilo i to da Dušan Tadić i drugari prime dva gola iz kontre, što je svakako bilo nedopustivo.
U poslednjem kolu je Švajcarska savladala Srbiju sa 3:2, u meču prepunom tenzija, ali sve i da je naš nacionalni tim pobedio na ovom duelu ne bi došao do plasmana u nokaut fazu, pošto su Kamerunci mimo svih očekivanja savladali Brazil.
Nakon bolne eliminacije sa Mundijala, Dragan Stojković se okrenuo kvalifikacijama za prvenstvo starog kontinenta, i tom prilikom je obećao naciji da će Srbija posle 24 godine posta doći do plasmana na završni turnir.
To se i desilo, a na kraju su Orlovi zauzeli drugo mesto u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Mađarsku, ali i tri boda viška u odnosu na Crnu Goru.
Sve je vrlo lako moglo kobno da se završi po srpski nacionalni tim, pošto je u jednom trenutku u poslednjem kolu Bugarska vodila protiv Orlova, dok je Crna Gora imala prednost u odnosu na Mađarsku, i sa ta dva ishoda našu selekciju ponovo ne bi gledali na EURU, međutim, Piksijevi puleni su isčupali bod, a na sve to je i Mađarska okrenula protiv Crne Gore, pa je nastupilo veliko slavlje.
Inače, u kvalifikacijama je Srbija odigrala osam mečeva i ostvarila četiri trijumfa, dva remija, ali i dva poraza, i to oba od Mađara, koji su zasluženo stigli do prvog mesta u grupi.
Za kraj, treba podsetiti da je poslednji međusobni meč između Srbije i Rusije odigran sredinom oktobra 2020. godine, kada su Orlovi u sklopu Lige nacija deklasirali Zbornaju rezultatom 5:0.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Rusija poslednjih nekoliko meseci nije odigrala niti jedan meč protiv neke iole kvalitetne selekcije, mada su i Orlovi svoj poslednji zvanični meč odigrali još sredinom oktobra, protiv Bugarske, kada je bilo 2:2.
Možda je najrealnije da se oprobate sa igrom GG, pošto je i jednoj i drugoj selekciji odbrana slabiji deo tima, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.


Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se opredelite i za igru 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila još bolju kvotu 2.20.

Za kraj, deluje da je Srbija u ovom trenutku bolja ekipa, ako ni zbog čega drugog onda zbog većeg broja kvalitetnih provera u poslednje vreme, pa vam savetujemo da se oprobate sa kombinacijom igara X2&2+, a sve to uz kvotu 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.