Tiket dana: Poeni igrača

Još se nisu slegli utisci od prethodnog a već kreće novo kolo u košarkaškoj Evroligi. Večeras se igraju 4 utakmice 31. kola i evo našeg predloga za učinak košarkaša. Kvote i granice važile su u vreme pisanja predloga.

Edmond Samner (Žalgiris) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.88 u MaxBet

Litvanci su odigrali odličan meč protiv Virtusa, pobedili ga drugi put ove sezone, a ubacili su skoro 100 poena jednoj od boljih odbrana Evrolige. Ne odustaje Žalgiris od plej-ina iako situacija nije ružičasta. Veoma je važno da pobede Baskoniju jer trenutno imaju dve pobede manje od poslednjeg kluba u zoni doigravanja, a to je Partizan, od koga imaju i slabiji međusobni skor. Malo je utakmica ostalo do kraja ligaškog dela i poraz bi ugasio svaku nadu da će ”zelena šuma” biti među 10 najboljih. Sjajan meč je protiv Italijana odigrao Edmond Samner. Američakac je u Žalgiris stigao tokom sezone ali nije u potpunosti opravdao poverenje. Na 13 utakmica u Evroligi davao je prosečno 6,5 poena a u igri je provodio 13 minuta. Virtusu je ubacio 16 koševa za 16 minuta, a imao je odličan učinak i protiv Makabija. Kad on igra dobro i Žalgiris pobeđuje. Odbrana Baskonije fokusiraće se na Evansa i eto prilike da Samner pređe ponuđenu granicu od 8,5 poena. Za (+) koševe na Samnera kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Čima Moneke (Baskonija) – Skokovi + (granica 5,5) @ 1.77 u MaxBet

Baskonija je poražena u Beogradu a drugi meč u duplom kolu igra u Kaunasu. Sigurno da nije prijatno putovati iz Beograda u Kaunas i igrati novi meč posle manje od 48 sati ali tako je u Evroligi. Za sada Baskijci imaju plasman u plej-in u džepu ali i dosta težak raspored u poslednja četiri kola. Valensija, prvi tim ispod crte, ima samo dve pobede manje i svašta je moguće ako tim Duška Ivanovića nastavi sa porazima. Od plej-ofa su takođe udaljeni dve pobede, toliko Olimpijakos ima više, ali sumnjamo da se mogu ”ugurati” među prvih šest. Pobeda u Kaunasu rešila bi mnogo toga, ali do nje neće lako doći. U Beogradu je, osim Hauarda, još samo Čima Moneke bio na svom nivou. Njegova energija je ogromna i verujemo da će Nigerijac voditi bitku i sa litvanskim centrima pod koševima. Skok je veliki adut Monekea i očekujemo da i sada bude u elementu. Granica je na 5,5 uhvaćenih lopti a za njegov prosek je skoro 7 u Evroligi. Za (+) skokove na Monekea kvota je 1.77 u kladionici MaxBet.

Frenk Kaminski (Partizan) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.87 u MaxBet

Najzad je Kaminski počeo da pokazuje ono što se očekuje od njega i zašo je Partizan po svaku cenu želeo NBA centra ovog leta. Protiv Baskonije je odigrao odlično na obe strane terena a ne samo u napadu. Posebno je bio raspoložen u šutu, meč je završio sa 20 ponea, ali je bio sasvim solidan u odbrani u borbi sa pokretljivim centrima Baskijaca. Zek Ledej neće igrati ni protiv Reala, Kaminski, Kaboklo i Smailagić moraće da budu na svom maksimumu, a to se posebno odnosi na Smailagića, jer su ostala dvojica već protiv Baskonije bila sjajna. Čekaju ih dueli sa Tavaresom, Poarjeom i Dekom, izazov je ogroman, ali je bitno da su sva trojica Partizanovih centara opasna u šutu sa distance, posebno za tri poena. To bi moglo da predstavlja problem za Tavaresa i Poarjea, koji su dominantni pod obručima, ali se ne snalaze najbolje u odbrani daleko od koša. Ako Kaminski pogodi prvi šut sa distance eto njega ponovo na dvocifrenom učinku. U ovoj sezoni u Evroligi ubacuje 8,7 poena, a sada je granica na 9,5. Za (+) poene kvota je 1.87 u kladionici MaxBet.

Fakundo Kampaco (Real Madrid) – Asistencije + (granica 6,5) @ 2.00 u MaxBet

Argentinski plejmejker je bio karika koja nedostaje Realu da bi bio ovoliko dominantan u Evroligi. Jesu Madriđani i prošle sezone osvojili trofej, ali su tokom ligaškog dela gubili mnogo više utakmica i bili dalkeo od prvog mesta. Sada će biti prvi ali to ne garantuje i trofej na fajnal-foru. Pobeda nad Albom se očekivala a drugo gostovanje u duplom kolu Real ima u beogradskoj Areni gde je prošlog proleća igrao tri utakmice u kratkom roku protiv Partizana. Tada je izgubio ligašku ali dobio dve u plej-ofu i tako vratio dva izgubljena brejka iz Vizink centra. Što se Kampaca tiče, on je u tim momentima takođe bio u Beogradu ali u dresu Crvene zvezde i zna šta može da očekuje večeras. Real će u Beogradu biti bez Ljulja i Rodrigeza, možda i Muse, pa će sav teret organizacije igre pasti na pleća omalenog Argentinca. Neće njemu to teško pasti, jedino da ne uđe u problem sa ličnim greškama. Najbolji je asistent tima, prosek mu je 6,4 dodavanja po meču i verujemo da će biti preko te granice protiv Partizana jer će biti silno motivisan za poraz sa Zvezdom u finalu ABA lige prošlog leta. Granica je na 6,5 asistencija, kvota za (+) je 2.00 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 12.44.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.