Tip dana košarka: Partizan – Real Madrid: Da li dug konačno stiže na naplatu?

Partizan će u okviru 31. kola Evrolige dočekati aktuelnog šampiona Evrope i starog dužnika – ekipu Real Madrida. Izabranici Željka Obradovića su trijumfom protiv Baskonije u prethodnom kolu, značajno povećali šanse za plasman u plej-in, dok Real suvereno drži prvu poziciju na tabeli. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Mora bolje nego protiv Baskonije!

Da je moglo mnogo bolje ove sezone, definitivno jeste, ali Partizan je ekipa koja je jedno pokazala bez ikakve dileme. Nikada nema predaje. Bez obzira na rezultat ili stanje na tabeli, koje definitivno nije dobro, ali posle izdanja protiv Baskonije u prethodnom kolu, nada i dalje bukti. Crno-bijeli su pokazali prisebnost u neizvjesnim završnicama, čak i kada je Hauard umalo sam srušio Partizan. Ovoga puta nije bilo srceparajućeg poraza, već veličanstvenog trijumfa u režiji Pi Džej Doužera koji je pogodio ključan koš za pobjedu rezultatom 87:83.
Partizan se ovom pobjedom, 14. po redu, učvrstio na 10. mejstu Evrolige. Mogli smo ponovo da pričamo o nestvarno padu i propuštenimm šansama, ali ovoga puta Partizan je pokazao i hladnokrvnost kada je bilo najbitnije.
Bila je to i šahovska partija dva prekaljena trenera, a pobjedu je definitivno odnio Obradović brojnim odlukama koje su direktno uticale na ishod. Prvo zbog slanja na parket u isto vrijeme Kaminskog i Kabokla, onda pravovremenog izvođenja Avramovića, vjera u Pantera i na kraju prisebnost da se privede meč kraju.
Doužer je na kraju imao samo šest poena, ali i pet skokova i pet asistencija. Najefikasniji je bio Frenk Kaminski sa 20 poena, dok su po 18 dali Panter i Kaboklo.
Kada je pritisak bio najveći, kada je Zek Ledej bio van tima zbog porodičnih problema, Željko Obradović je morao da smisli nešto novo i posebno za Baskoniju i Duška Ivanovića. I smislio je. Tajno oružije su bila dva momka na slovo K, tačnije Kaboklo – Kaminski. Tornjevi blizanci Partizana su odigrali ključnu ulogu u rušenju Baskonije. Obojica su pružila vjerovatno najbolje partije u dosadašnjoj sezoni ubacivši kombinovano 38 poena od timskih 87.
Bilo je evidentno da tim iz Vitorije nije bio spreman da tandem Kaboklo – Kaminski otvori meč. Vjerovatnije je bilo da Smailagić počne na poziciji krilnog centra, ili čak Ponitka, ali je Obradović osjetio momenat da iznenadi prekaljenog kolegu i već u toj prvoj dionici je Partizan stekao prednost koji nije ispuštao.
Sa Kaminskim i Kaboklom, ali i punom Arenom… Iznenađenje protiv šampiona je sasvim moguće. Uostalom, znaju svi šta se dešavalo prošle sezone.

Real Madrid: Vreo doček!

Trideseto kolo Evrolige donijelo nam je i sudar najslabijeg i najjačeg tima Evrolige, ali odnos snaga na terenu i neizvjesnost koju je završnica duela u Berlinu donijela, nije sugerisala da igraju Alba i Real Madrid. Prijetio je njemački predstavnik senzacijom, ali je Kraljevski klub u završna dva minuta napravio seriju 9:2 i došao do 24. pobjede – rezultatom 79:86.
Ipak je prevelika zvijer Real da bi dozvolio sramotu protiv tima koji je od 30 evropskih utakmica dobio samo pet. Iako mu ni potencijalni poraz, izvjesno ne bi uskratio prvu poziciju na kraju ligaškog dijela, velikan iz Madrida nije želio ništa da prepusti slučaju. Na poluvremenu je gubio 51:38, ali je uslijedila serija 20:3, nakon koje je gost stigao do vođstva 54:58. Na dva minuta prije kraja rezultat je bio 77:77, ali je Real koševima Poarjea, Abaldea sa penala i Jabuselea na 36 sekundi prije kraja poveo 83:77 i tu je bio Albin kraj.
Ipak, Alba je pokazala da Real nije nedodirljiv, te da bi Partizan večeras u Areni mogao da napadne i zaprijeti aktuelnom šampionu Evrope, koji je crno-bijelima itekako ostao dužan još iz prethodne godine i već sada čuvenog obračuna ove dvije ekipe.
Mario Hezonja ubacio je 22 poena i zaslužio zvanje najefikasnijeg pojedinca susreta, Jabusele ga je pratio sa 17, Fakundo Kampaco ubacio 14. Met Tomas je bio predvodnik Albe sa 16 poena, ali malo ko je uopšte očekivao neizvjesnu završnicu, a kamoli pobjedu Albe.
Španci kubure sa formom, a moglo bi da se desi da u večerašnji meč uđu bez jednog od najboljih igrača – Džanana Muse. Ili makar, ako i nastupi, da ima ograničenu minutažu.
Bosanski košarkaš je jučerašnji dan, sve do utakmice, proveo u bolnici u Berlinu, gdje je Real igrao sa Albom, a razlog je stomačni virus. Zato je Musa preskočio evroligašku utakmicu u utorak veče, sve vrijeme je bio na klupi i nije ulazio u igru, pa je pitanje da li će i koliko biti spreman za gostovanje u Beogradu.
Musa ima odličnu sezonu u Evroligi, pošto bilježi prosiječno 13,5 poena, 2,6 skokova i 2,3 asistencije. Njegov izostanak bi bio udarac za Madriđane.

Naš prijedlog:

Gostujući tim kao favorit ulazi u ovaj meč, te se njihova pobjeda plaća kvotom 1.71. Trijumf Partizana se plaća kvotom 2.05 u MozzartBet kladionici.

Partizan nije favorit u ovom meču, ali ipak mislimo da se neće tek tako lako predati i to pred svojim navijačima. Huk sa tribina gotovo uvijek na početku pogura crno-bijele, pa bi furiozni početak i ovog puta trebao da bude glavno oružije. Prema tome predlažemo da pokušate sa igrom 1Č-1 po kvoti 2.05 u MozzartBet kladionici. Svakako je da nas očekuje efikasan meč, pošto u taboru obje ekipe imamo sjajne napadački orijentisane ekipe, a kvota na igru UP+ (granica 164.5) je 1.70. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1&UP+ (granica 164.5) po kvoti 3.90 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.