Tiket dana Evroliga (petak, 22.03.2023)

Još pet važnih utakmica i završiće se 31. kolo Evrolige, drugo u ovoj sedmici. Predložene kvote i granice važile su u trenutku pisanja predloga.

Monako – Valensija – 1,UP+ (granica 160,5) @ 2.30 u Meridianbet

Kneževi su sebi pucali u nogu pre dva dana kada su na svom terenu poraženi od Olimpije iz Milana. Sada je plasman među četiri najbolja tima mnogo dalje ali za Monako to i ne mora da bude presudno u nameri da ponovo zaigra na fajnal-foru. Ako neki tim ume da igra u gostima to su oni, a pored toga njihov teren ionako nije nešto posebno ”vruć”. Ipak, sigurno nije prijatno to što su od Milaneza primili skoro 100 poena i izgubili sa 18 koševa razlike. U drugom uzasttopnom meču na svom parketu moraju da pobede Valensiju. Gosti su, uz dosta sreće, pobedili Bajern u prošlom kolu, a Bavarci su im direktan konkurent u bici za 10. mesto. Na neki način Slepi miševi su uslugu učinili i Partizanu, kome ne odgovara da Bajern bude u igri zbog dva poraza od njih. Ispada da će se najveća borba u poslednjih par kola voditi za deseto mesto, pa se pokazalo da je plej-in dobra stvar. Valensiji bi trijumf u Monte Karlu širom otvorio vrata doigravanja ali ne verujemo u takav ishod. Uz jedinicu ubeđeni smo da će biti dosta poena i predlog je kombinacija 1,UP+ sa kvotom 2.30 u kladionici Meridianbet.

Crvena zvezda – Virtus – UP – (granica 157,5) @ 1.90 u Meridianbet

Oba tima međusobni duel čekaju u jako lošoj formi, i dok je to za Zvezdu nekako i razumljivo jer nema više nikakvih šansi za doigravanje, Virtus bi mogao da upropasti sve ono dobro što je uradio tokom sezone. Da podsetimo da su Bolonjezi dugo bili najbliži pratilac Real Madrida, a da su na 4 kola pre kraja pali na 8. mesto sa malim izgledima za plej-of i da će svoju šansu tražiti u plej-inu. Možda im i deseto mesto bude ugroženo ako izgube preostale utakmice ali sada imaju tri pobede više od prvog tima ispod crte i smatramo da će to biti dovoljno. U prošlom kolu Virtus je izgubio u Kaunasu, a drugi meč u duplom kolu igraju opet na strani, ovog puta u beogradskoj Areni. Zveda je izgubila od Panatinaikosa mada je imala dobrih momenata u tom meču, ali bez zdravog plejmejkera i sa raspoloženim Lesorom na drugoj strani, šanse su bile male. Jago dos Santos i Tepić su i dlaje van stroja a pitanje je hoće li Sferopulos ponovo rizikovati sa nespremnim Teodosićem koji je u poznim igračkim godinama. Po svemu, ovo bi morao da bude zicer za Virtus, da su bar u približnoj formi kao na početku. Ovako je naš predlog manje poena od granice, a ona je za ukupan broj 157,5 u kladionici Meridianbet sa kvotom 1.90 za (-) poene.

Bajern – Makabi – G+ (granica 81,5) @ 1.73 u Meridianbet

Imao je Vladimir Lučić šut za pobedu Bajerna u Valensiji i, najverovatnije, plasman Bavaraca u plej-in. Međutim njegova trojka je završila na obruču i bodovi su ostali u Valensiji. Nije Bajern ostao bez izgleda, ali će u preostalim utakmicama morati da pobedi, čini se, bar tri puta u četiri meča. Protiv Makabija za drugi ishod nema prostora, a to će za četu Pabla Lasa biti dodatno teže zbog povrede Devina Bukera, u poslednje vreme najboljeg igrača Bajerna, za koga se ne zna da li će igrati. Od ranije je povređen i Obst, pa nam se čini da Bavarci nijedan meč od starta sezone nisu odigrali u kompletnom sastavu. Makabi je u zoni plej.ina ali ih samo jedna pobeda deli od šestog mesta na kome je trenutno Olimpijakos. Trudiće se Izraelci da se pomere bar jedno mesto napred i izbegnu baraž za plej-of, pogotovo jer im domaći teren u tom slučaju ne bi mnogo značio jer ga i nemaju. U prošlom kolu Makabi je pobedio Asvel u Beogradu ali se mučio u dobrom delu meča sa timom koji je odavno ostao bez izgleda da nastavi sezonu posle ligaškog dela. Na kraju je presudilo to što je Makabi ubacio čak 98 poena u tom meču. Ponos Izraela će opet igrati bez Romana Sorkina, ali je pozitivno za Odeda Kataša to što je Džoš Nibo u odličnoj formi, a koš Asvela zatrpao je Vejd Boldvin sa 30 poena, čime je zasluđio epitet MVP kola, po treći put ove sezone. Šanse za pobedu su podjednake, a naš predlog je gost daje više poena od granice koja je na 81,5 u kladionici Meridianbet. Kvota za G+ je 1.73.

Milano – Fenerbahče – 2 @ 1.77 u Meridianbet

Veliku pobedu ostvario je Milano u Monte Karlu i tako uhvatio poslednji voz za plej-in. I dalje su van te zone ali bi u slučaju pobede nad Fenerbahčeom bili jedni od favorita u ovoj grupi timova koji žele 10. mesto. Naravno, da bi pobedili sjajni istanbulski tim moraju makar da ponove izdanje iz Kneževine kada je zablistao Nikola Mirotić, ali su odlični bili i Maodo Lo, Devon Hol i Stefano Tonut. Ševon Šilds nije imao svoj dan ali mu je i 10 poena bilo dovoljno da postane rekorder Olimpije po ukupnom broju koševa u Evroligi. Fener se bori za plasman među najbolja četiri. Sada su tri tima sa skorom 19-11 na deobi treće pozicije a to su Panatinaikos, Monako i Fenerbahče. Ispada da je Olimpija učinila uslugu Feneru pobedom u Monte Karlu, ali to ništa ne vredi turskom timu ako i oni izgube od Milaneza. Jasikevičijus je od Fenera napravio mašinu, ovaj tim je od polovine decembra, kada je Litvanac zamenio Itudisa na klupi, poražen samo 4 puta računajući sva takmičenja. Ipak, svi ti porazi dogodili su se u Evroligi. Ova dva tima su se sastala u prvom kolu nove sezone i tada je Fener slavio posle produžetka. I sada će biti neizvesno, Fener je u poslednja četiri meča pobedio sve četiti španske ekipe i smatramo da bi mogao do pobede i u gradu mode. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.77.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 13.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.