Tiket dana (petak, 22.03.2024)

Tiket dana

Današnji dan obeležiće sijaset kontrolnih i prijateljskih utakmica širom sveta ali će se igrati i u nekim nižim evropskim ligama. Predložene kvote važile su u vreme sastavljanja tiketa.

Rumunija – Severna Irska – 1 @ 1.85 u Mozzartbet

Rumuni idu na Evropsko prvenstvo i to je za fudbal u ovoj zemlji bilo jako važno. Na scenu je stupila generacija koja je igrala polufinale EP-a za mlade selekcije pre pet godina i od nje se mnogo očekuje i u narednom periodu. U kvalifikacionoj grupi su bili najbolji, završili su takmičenje bez poraza, a zajedno sa Švajcarskom idu u Nemačku. Iza sebe su ostavili još Izrael, Belorusiju, Kosovo i Andoru. Na EURU će igrati protiv Belgije i Slovačke, a u toku naredne sedmice saznaće i ime poslednjeg, četvrtog, rivala u grupi. Prvi kontrolni meč od četiri, koliko će ih odigrati do prve utakmice na EP, igraju sa Severnom Irskom na Nacionalnoj areni u Bukureštu. Ostrvska selekcija nije uspela da ode na Evropsko prvenstvo i iza nje su jedne od slabijih kvalifikacija u poslednje vreme. Uspešniji su bili samo od San Marina, dok su ispred njih bili Kazahstan, Finska, Danska i Slovenija. Ipak, u poslednjoj utakmici ciklusa popravili su utisak pobedom nad Danskom u Belfastu. Ovde je Rumunija u prednosti, ne samo zbog domaćeg terena, već i zato što će fudbaleri želeti da se nametnu selektoru Jordaneskuu i izbore vizu za odlazak na EP. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.85.

Španija – Kolumbija – GG @ 1.85 u Mozzartbet

Jedna od najzanimljivijih utakmica ovog dana igra se u Londonu na Olimpijskom stadionu, a sastaju se Španija i Kolumbija. Dakle, ove dve selekcije će se ukrstiti na neutralnom terenu ali smo ubeđeni da će tribine biti pune. Špnaci će, naravno, igrati na EURU u Nemačkoj, mada su kvalifikacije započeli dosta traljavo jer su izgubili u Škotskoj. Međutim, osim tog poraza sve ostale utakmice su dobili i bez problema, zajedno sa Škotima, izborili nastup na Evropskom prvestvu. To je malo povratilo poljuljano samopouzdanje Furije nakon vrlo slabog izdanja na Mundijalu u Kataru i ispadanja u osmini finala od Maroka. Luisa Enrikea zamenio je imenjak De la Fuente ali se sastav nije previše menajo. Kolumbijci imaju jednu novu selekciju, posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru to se i očekivalo, a na startu novog ciklusa, ovog puta za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će za dve godine organizovati tri zemlje, SAD, Kanada i Meksiko, ostvarili su tri pobede i tri remija. Nema sumnje da ćemo Kolumbiju gledati na narednom Mundijalu, pogotovo jer zbog promene sistema takmičenja iz zone Južne Amerike ide direktno čak 6 reprezentacija i jedna će u baraž. Ako nastave sa ovakvim igrama nema sumnje da će biti deo naredne najveće svetske smorte fudbala. Njih na leto očekuje i KOPA Amerika u kojoj imaju velike ambicije. Biće zanimljivo u Londonu, ove dve selekcije nisu igrale često jedna protiv druge, samo dve prijateljeske utakmice, a poslednja, pre sedam godina, završena je rezultatom 2:2. Očekujemo makar po gol na obe strane i za GG kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Egipat – Novi Zeland – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Što se ove utakmice tiče najvažnija je činjenica da se igra u Kairu i da će tribine biti dobro popunjene. Faraoni nisu otišli u Katar, to je bio težak udarac za Salaha i kompaniju, a sada se od Egipta očekuje da se plasira na Mundijal u Severnoj Americi. Start kvalifikacija je bio očekivano uspešan, pobedili su Džibuti i Sijera Leone, ali su na Afričkom kupu nacija podbacili i takmičenje završili u osnmini finala porazom od Konga na penale. Tako su Faraoni odigrali četiri meča u Obali Slonovače i na sva četiri igrali nerešeno. U grupi su sva tri puta igrali 2:2, protiv Mozambika, Gane i Zelenortski Ostrva. Novi Zeland nema priliku da igra neko važno takmičenje često, osim kada ode na Mundijal, a to se ne dešavalo samo dva puta 1982. i 2010. godine. Igraju još i Kup konferedeacija i to je to. Sada su u dobroj prilici da se izbore za Svetsko prvenstvo u Severnoj Americi jer će jedna selekcija iz ovog dela sveta ići na Mundijal, a Australija ionako igra u azijskoj konfederaciji. Očekujemo da Egipat ”okaje grehe” sa Afričkog kupa nacija i pobede Novi Zelnad. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.75.

Sošo – Šatoru – 1 @ 2.10 u Mozzartbet

Evo jedne utakmice iz francuske Nacionalne lige u kojoj se igra redovno kolo. Ekipa Red Stara je lider u trećoj ligi a u Ligu 2 će i drugoplasirani tim. Mnogo je veća gužva na dnu, nije ni čudo jer će ovaj rang napustiti čak šest timova. Jedan od ugroženih je i Šatoru, iako trenutno iznad crte. Međutim ovaj tim ima isti broj poena kao i Viljefranš koji je u zoni ispadanja i to uz meč manje. Sve to je i pored odlične forme Šatorua koji je u poslednje četiri utakmice uzeo deset bodova. To je više od trećine bodova koliko su osvojili ukupno do sada. Gostovanje u Sošou nije lako, tim iz grada poznatog po auto industriji je neočekivano ispao u treću ligu i to samo zato što nije obezbedio finansijske garancije, tačmnije to nije uradio kineski vlasnik kluba. Sošo se nije najbolje snašao u trećem rangu ali i sada ima određene šanse da dođe do drugog mesta. Ipak, sumnjamo da mogu nadoknaditi dvocifren zaostatak ali su protiv Šatoua svakako bliži pobedi. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.10.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 12.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.