TIP DANA: Red Star – Nansi: Da li je vreme za prvi poraz lidera na tabeli na domaćem terenu?

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali najzanimljiviji meč 26. kola francuske treće lige, u kom će prvoplasirani Red Star ugostiti četvrtoplasirani Nansi.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova i 30 minuta, kada će između ostalog početi i svi ostali dueli ovog kola.

Red Star: Može li iko da ugrozi prvo mesto na tabeli?

Red Star je petostruki osvajač francuskog Kupa, a dva puta je do sada ovaj klub u svojoj 127 godina dugoj istoriji osvajao Ligu 2.
Prošlu sezonu je tim iz Pariza proveo u trećem po kvalitetu rangu francuskog fudbala i tamo je ova ekipa zauzela treće mesto na tabeli i nažalost nije uspela da se domogne plasmana u Ligu 2, što je primarni cilj godinama unazad.
Nema nikakve sumnje da će to i ovog puta biti glavni cilj tima iz prestonice Francuske, a u ovom trenutku se Red Star nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Nior, ali i jedanaest poena viška od trećeplasiranog Martika, a pominjemo i tu treću poziciju iz razloga što će na kraju šampionata dve prvoplasirane ekipe na tabeli izboriti direktan plasman u Ligu 2.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa je bez poraza, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila tri trijumfa uz dva remija.
Inače, u prošlom kolu je Red Star ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Viljefranša, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Pre toga je lider na tabeli treće francuske lige vezao dva remija, i to oba bez pogodaka, prvo na gostovanju kod Avranša, a potom i na svom stadionu protiv Šaterura, pa je sigurno da je samim tim taj trijumf u prošlom kolu još više dobio na važnosti, pošto je prekinuta serija od dva vezana remija.
Iz ove perspektive gledano, deluje da ćemo tim iz Pariza po svemu sudeći naredne sezone gledati u Ligi 2 pošto je zaista teško očekivati da lider na tabeli uspe da “prospe” čak jedanaest bodova viška od trećeplasiranog tima na tabeli.
Poslednji međusobni susret između Red Stara i Nansija je odigran je sredinom oktobra na stadionu Nansija kada nije bilo pobednika, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Red Star odigrao dvanaest mečeva i ostvario čak jedanaest trijumfa uz samo jedan remi.

Nansi: Teška misija za Nansi!

Nansi je osnovan 1967. godine, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji ovog simpatičnog kluba su osvajanje Kupa Francuske, i to 1978. godine, ali i Liga Kupa 2006. godine, kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Nice, rezultatom 2:1.
Pored toga Nansi je čak pet puta osvajao Ligu 2, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2016. godine, kada je ova ekipa na kraju imala četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Dižon.
Prošle sezone je nekadašnji drugoligaš zauzeo trinaesto mesto na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niži rang, pa dolazimo do zaključka da se nekadašnji osvajač Liga Kupa i Kupa Francuske prošle sezone jedva spasio ispadanja u četvrtu ligu, što bi svakako bila prava katastrofa za nekadašnjeg redovnog učesnika najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala.
Primarni cilj je i ovog puta plasman u Ligu 2, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da od toga neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se Nansi nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Nior, a kao što smo već napomenuli, dve najbolje prvoplasirane ekipe na tabeli će na kraju prvenstva obezbediti plasman u Ligu 2.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji osvajač francuskog Kupa je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to na gostovanju kod Dižona, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
U prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao jedan dosta dobar meč na svom stadionu protiv Orleana i slavio rezultatom 1:0, a utisak je da je taj trijumf domaćina mogao da bude i ubedljiviji.
Pre toga je nekadašnji redovni učesnik najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala remizirao u gostima kod Versaja, kada je bilo 1:1.
Inače, kada se radi o mečevima na gostovanjima, do sada je Nansi odigrao dvanaest mečeva na strani i utisak je da se ova ekipa do sada i nije proslavila, pošto je u tom periodu ostvarila samo četiri trijumfa, dva remija ali i šest poraza.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan veoma interesantan meč, a pre svega, očekujemo da fudbaleri Nansija krenu na sve ili ništa, što nam može pre svega doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.00.

Vrlo je moguće i da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 2.16.

Za kraj, mišljenja smo da će silno motivisan Nansi uspeti da odoli na ovom duelu protiv lidera na tabeli, pa vam hrabro predlažemo da se fokusirate na duplu šansu X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.