Tip dana košarka: Milano – Fenerbahče: Manekeni održavaju nadu, Fener napada drugo mesto!

Olimpija iz Milana će u okviru 31. kola Evrolige dočekati ekipu Fenerbahčea. Domaći sastav je trijumfom u Kneževini, protiv ekipe Monaka u prethodnom kolu, zadržao nadu da može do mjesta u plej-inu koje je udaljeno samo jednu pobjedu. Gosti posle trijumfa nad Barselonom u prethodnom kolu, imaju realne šanse za poziciju broj dva, pa će ovaj meč biti veoma važan za Jasikevišijuseve izabranike. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Milano: Nada poslednja umire!

Napravio je Partizan veliki korak ka plasmanu u plej-in trijumfom nad Baskonijom, ali su crno-bijeli sigurno kraičkom oka prije 2 večeri gledali ka Monaku. Gledali i nadali se da će dobiti luksuzan poklon od Saše Obradovića.
Međutim, Monako je protiv Olimpije iz Milana odigrao jedan od najslabijih mečeva u Evroligi sezone. Dovoljno da Olimpija stigne do pobjede u Kneževini (98:80), i izvrši dodatni pritisak na crno-bijele. Ima Partizan i dalje trijumf više u odnosu na skopocenu ekipu Etorea Mesine, ali će rasterećena Olimpija biti nagazna mina za sve evroligaške ekipe do kraja osnovnog dijela.
Jer, posle velikog broja očajnih utakmica mnogi su digli ruke od Olimpije. Ali, zapravo, to je izuzetno jak tim kada je na nivou realnih mogućnosti. Osjetio je to i Saša Obradović, koji nije mogao da našteluje ekipu da pruži iole ozbiljniji otpor Manekenima. Zakomplikovalo se na kraju, kada je domaćin spustio razliku na sedam poena sredinom poslednje četvrtine. Ali bilo je to sve.
Olimpija je igrala vrlo raznovrsno. Rasturali su gosti odbranu Saše Obradovića na različite načine. U prvom poluvremenu najjači adut Etorea Mesine bio je Madu Lo (na kraju meča stigao do 15 poena).
Ali je Nikola Mirotić u nastavku pregazio kao brzi voz Monako. Za skoro 30 minuta na parketu, čovjek velikog srca i humanih navika, postigao je 21 poen (šut za dva 6/7), imao pet skokova i ukupan indeks 22. Odličan je bio Devon Hol sa 14 poena i sedam asistencija, dok je Šabaz Nejpir imao osam poena i šest asistencija.
Nedavno se Rodni Mekgruder rastao sa šampionom Italije, kako je zvanično potvrđeno od strane kluba.
Ovaj 32-godišnji šuter je zbog privatnih razloga morao po hitnom postupku da se vrati u SAD, a klub iz Mediolanum foruma mu je izašao u susret i dao mu dozvolu da ide. Njegovim odlaskom spoljna linija Olimpije je doživjela još jedan udarac, pošto je nedavno obijelodanjeno da je i Bili Beron završio sezonu zbog problema sa laktom.

Fenerbahče: Sjajna forma u presudnom momentu!

Real je bio viđen kao broj jedan i tu će i da ostane. Ali ideja Barselone o drugom mjestu pred početak plej-ofa ozbiljno je uzdrmana ovog utorka u Istanbulu. Katalonci su uspijeli da se vrate iz mrtvih posle minusa od više od 20 poena, ali ih je žutih pola minuta Nikole Kalinića koštalo potpunog preokreta. Fenerbahče je nastavio juriš ka vrhu Evrolige nanizavši i četvrtu uzastopnu pobjedu, zanimljivo, četvrtu nad rivalima iz Španije – na kraju je bilo 88:74 u 30. kolu.
Fener je tako ozbiljno zakomplikovao situaciju u TOP 4 na tabeli Evrolige. Sada ima 19 pobjeda, koliko i Monako, jednu manje od Barselone. S tim da su u igri i dalje i grčki velikani Panatinaikos i Olimpijakos, za ostale je vjerovatno već kasno.
Podvig protiv Barselone svakako je timska zasluga, mada se jedan igrač posebno istakao, ne zbog konkretnog učinka u 30. kolu, no zbog toga što se upisao u istorijske almanahe. Nik Kalates je decenijski staž u Evroligi krunisao time što je postao rekorder po broju ukradenih lopti u elitnom takmičenju. Na toj poziciji do sada je bio legendarnio Dimitris Dijamantidis sa 434, ali od prije par dana je tu Kalates, trenutno na 437 „krađi“. Iza, daleko iza: Rudi Fernandez (364), Teodoros Papalukas (335), Jan Veseli (330).
U tom meču je Kalates bio relativno tih, 10 njegovih poena uz dvije asistencije i tri ukradene, ali su koševi bili ravnomjerno raspoređeni u Fenerovom timu. Skoti Vilbekin je prednjačio sa 18, Marko Gudurić je sa sedam povukao na početku, na kraju stao na 13 (8/9 sa penala), po 12 su dodali Tarik Biberović i Najdžel Hejs-Dejvis.
I djelovalo je isprva da će Fener da pregazi Barsu. Već sredinom druge dionice vodio je sa 40:15, na poluvremenu 46:25. I to samo zato što je Dario Brizuele vezao dvije trojke na kraju. Prije toga, Barsa je u jednom trenutku bila na 1/10 (ta jedna je bila Kalinićeva). Na poluvremenu procenat od 21 odsto, svega 35 za dva.
Pitanje je da li je Fener bio toliko dobar ili je Barselona bila toliko loša?
Početkom poslednjeg kvartala poeni Jana Veselog za 59:62, a zatim pola minuta koja su Barsi oduzela pravo da se nada preokretu. U režiji Nikole Kalinića. Prvo izgubljena lopta i odmah nesportska greška koju je Skoti Vilbekin kaznio sa dva bacanja i trojkom. Potom još jedna izgubljena lopta Kalinića, poeni Kalatesa i Fener opet odmiče na dvocifrenu prednost – 69:59.
Jasikevičijuseva ekipa se uzdigla u pravom momentu i čini se da kada im je šutersko veče, niko nema velike šanse protiv njih. Biće zanimljivo vidjeti ih u narednim eliminacionim mečevima u plejofu.

Naš prijedlog:

Gostujući sastav u ovaj meč ulazi kao blagi favorit, a njihova pobjeda plaća se kvotom 1.80 u SuperBet kladionici. Trijumf domaće ekipe plaća se kvotom 2.10.

Fenerabhče je po nama kvalitetnija ekipa i bez obzira na buđenje Olimpije mišljenja smo da su gosti bliži pobjedi u ovom meču. Prema tome predlažemo čistu dvojku po kvoti 1.80 u SuperBet kladionici. Jasno je da su obje ekipe popunjene sa sjajnim skorerima, te da ćemo prema tome gledati jedan efikasan meč sa velikim brojem postignutih poena. Kvota na igru UP+ (granica 157.5) je 1.75, a za vas nešto hrabrije preporučujemo da probate istu igru i po granici od 161.5 poena, po kvoti 2.05. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&UP+ (granica 157.5) po kvoti 3.30 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.