TIP DANA: Espanjol – Tenerife: Katalonci jure ekspresni povratak u La Ligu!

U subotu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, širom Evrope nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali meč španske Segunde, koji će biti odigran u Kataloniji, gde će snage odmeriti Espanjol i Tenerife.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h
.

Espanjol: Katalonci bi ekspresno do povratka u La Ligu!

Nažalost, Espanjol je prošle sezone ispao iz najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, a na kraju je ova ekipa zauzela pretposlednje mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na sedamnaestoplasiranu Almeriju, koja je na kraju uspela da sačuva prvoligaški status.
Poznato je da su Katalonci samo godinu pre toga uspeli da se vrate u La Ligu, ali odmah ispali, i biće veoma zanimljivo ukoliko Espanjol ponovo ekspresno dođe do povratka u društvo najboljih, što naravno i jeste primarni cilj.
U ovom trenutku se tim iz Barselone nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Elče, ali i četiri boda manje od trenutno prvoplasirane ekipe Leganesa.
Naravno, podsećamo vas da će na kraju regularnog dela šampionata dve najbolje prvoplasirane ekipe na tabeli izboriti direktan plasman u La Ligu, dok će timovi od treće do šeste pozicije igrati u plej-ofu i sigurno je da će dojučerašnji prvoligaš pokušati da to izbegne i dođe do direktnog plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Na poslednjih pet mečeva Katalonci su bez poraza, a u tom periodu je trećeplasirani tim na tabeli ostvario tri trijumfa i dva remija. Generalno, Espanjol je do sada doživeo sedam poraza, ostvario četrnaest trijumfa ali i deset puta remizirao.
U prošlom kolu je Espanjol ostvario jedan veoma važan trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Saragose, a taj meč je završen rezultatom 0:1. Pre toga je tim iz Barselone vezao dva remija u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala, i to prvo na domaćem terenu protiv Ueske kada nije bilo pogodaka, a potom i na strani kod Alkorkona, kome gori pod nogama, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je dojučerašnji prvoligaš odigrao petnaest susreta na svom stadionu i ostvario čak devet trijumfa, pet remija uz samo jedan poraz i to od prvoplasiranog Leganesa sredinom oktobra, kada je bilo 0:1.

Tenerife: Loše partije na strani, borba za sredinu tabele!

Tenerife je osnovan davne 1922. godine, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji je svakako polufinale Kupa UEFA (današnja Liga Evrope) i to 1997. godine, kada je ova ekipa eliminisana od Šalkea, koji je kasnije u velikom finalu pobedio Inter i stigao do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Pored toga ne smemo zaboraviti ni polufinale Kupa Kralja iz 1994. godine, ali i čak četiri četvrtfinala u istom takmičenju.
Godinama unazad tim sa Kanarskih ostrva tavori u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala, a prošle sezone je ova ekipa zauzela deseto mesto na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na poslednji tim koji je stigao do plasmana u doigravanje, pa dolazimo do zaključka da Tenerife prošle sezone nije bio ni blizu plasmanu u plej-of, a naravno da je to glavni cilj i ovog puta.
U ovom trenutku se izabranici Asijera Garitana nalaze na trinaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Burgos, pa je utisak da će Tenerife ponovo jako teško stići do borbe za plasman u viši rang.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji polufinalista Liga Evrope je ostvario dva trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Santandera u jednom zaista sjajnom meču na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju bilo 4:2 za Rasing.
U prošlom kolu je trinaestoplasirani tim na tabeli samo remizirao na svom stadionu protiv Ueske, a ovaj duel između dva bivša prvoligaša je završen bez pogodaka, iako je domaćin bio dosta bolji tim na terenu.
Pre toga je tim sa Kanarskih ostrva kao što smo već pomenuli poražen od Santandera, a poslednji trijumf u Segundi ova simpatična ekipa je ostvarila početkom marta na svom stadionu protiv neugodnog Mirandesa, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Za kraj, kada se radi o mečevima na gostovanjima, do sada je Tenerife odigrao petnaest mečeva na strani i nije se proslavio pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario tri trijumfa, četiri remija uz čak osam poraza.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je zaista da je domaćin veliki favorit na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Čini se da će domaćin dati sve od sebe da pitanje pobednika ovog duela reši već u prvom delu igre, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.10.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se oprobate i sa igrom I2+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 3.80 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.