MEČ DANA: Engleska – Brazil: Prijateljski sudar velikana na krcatom Vembliju!

Engleska će u okviru prijateljske utakmice na rasprodatom Vembliju dočekati selekciju Brazila. Oba tima će tako testirati svoje sastave pred važna takmičenja, Englezi za Evropsko prvenstvo, a Brazil za predstojeći Kopa Amerika. Utakmica je na programu od 20 časova.

Engleska: Sautgejt sve karte baca u napad!

I drugi od tri rivala Srbije iz grupe na Evropskom prvenstvu otkrio je karte za pretposlednju provjeru pred početak kontinentalne smotre.
Geret Sautgejt je objavio spisak od 25 imena za prijateljske utakmice sa Brazilom i Belgijom, i kao uvijek svojim izborom probudio određena pitanja kod fudbalske javnosti na Ostrvu.
Ona se prije svega tiču Sautgejtove odluke da u tim pozove Markusa Rašforda i Džordana Hendersona, dvojac iza kojeg najblaže rečeno nije najsjanija sezona. Rašford ne pruža ni izbliza dobre partije onim iz prošle sezone, dok je Henderson posle košmarne saudijske avanture zimus promjenio klub i sa Ajaksom na sedam utakmica koliko je odigrao ostvario samo jednu pobjedu.
Davno su na Ostrvu Hendersona okarakterisali kao Sautgejtovog miljenika, ali se fudbalska javnost i dalje čudi kako nije dao šansu Rubenu Loftus Čiku koji blista u Milanu, Kobiju Meinuu koji se ove sezone probio do prvog tima Mančester Junajteda i jedna je od svijetlih tačaka ekipe Erika Ten Haga, ili čak Rosu Barkliju, koji je, malo je reći, oživio karijeru od dolaska u Luton.
Pažnju engleskih novinara privuklo je i to što na spisku nema Bendžamina Vajta. Vajt je tokom Svjetskog prvenstva u Kataru napustio reprezentaciju usred takmičenja iz još uvek nepoznatih, ličnih razloga, a ostrvski mediji pisali su potom da se defanzivac Arsenala odlučio na takav potez zbog svađe sa pomoćnikom Stivom Holandom. Sautgejt pak tvrdi da nema nesuglasica između njih dvojice, ali je između redova najavio da ga neće zvati na Evropsko prvenstvo.
Na spisku nije bilo mjesta ni za Kalvina Filipsa, veznog fudbalera Mančester Sitija na pozajmici u Vest Hemu, kojem promjena sredine nije mnogo pomogla da se vrati u željenu formu.
Sve ostalo manje više očekivano, osim možda izostanka napadača Bornmuta Dominika Solankija, trećeg strelca Premijer lige, umjesto kojeg se pomalo iznenađujuće u reprezentaciji našao Ajvan Toni, koji se tek u drugoj polovini januara vratio na teren posle višemjesečne suspenzije. Debitantske pozive dobili su Njukaslov Entoni Gordon i Džarad Brantvajt, koji otkako se ljetos vratio sa pozajmice iz PSV Ajndhovena igra sjajno u dresu Evertona, dok je tandem Aston Vile Ezri Konsa – Oli Votkins nagrađen za odlične partije od starta sezone.
Engleska prvu utakmicu igra sa Brazilom večeras na Vembliju, a tri dana kasnije sastaće se sa Belgijom na istom stadionu. Neposredno prije početka Evropskog prvenstva, u prvoj polovini juna, Gordi albion odigraće još dvije kontrolne utakmice, protiv Bosne i Hercegovine i Islanda.

Brazil: Nova era počinje od ove godine!

Fudbalska reprezentacija Brazila uskoro kreće u pisanje novog poglavlja, koje bi kao epilog trebalo da ima finale Svjetskog prvenstva 2026. Za autora tog dijela izabran je Dorival Žunior, iskusni strateg koji je 2022. sa Flamengom pokorio Južnu Ameriku, što mu je uz dvije titule sa Santosom (2010, 2016) najveći uspijeh u trenerskoj karijeri. Nada se 61-godišnjak iz Ararakuare u Sao Paulu da je spreman za iskorak i velika dijela sa nacionalnim timom.
Govorio je o tome novi selektor tokom nedavne konferencije za medije povodom objave spiska igrača za prijateljske mečeve sa Engleskom i Španijom. Saopštio je Dorival Žunior 26 imena koja će konkurisati za glavne likove u njegovoj priči, barem kada je riječ o uvodnim utakmicama, ali je prinuđen da mjenja.
Zbog povreda će martovske obaveze u reprezentaciji morati da preskoče golman Mančester Sitija Ederson, štoper Pari Sen Žermena Markinjos i napadač Arsenala Gabrijel Martineli. Umjesto njih, selektor je pozvao trojicu debitanata, od kojih je samo jedan kroz mlađe selekcije u nekoliko navrata nosio žuti dres sa grbom petostrukih svjetskih prvaka.
Riječ je o golmanu Vasko da Game, Leu Žardimu, dok su pozivi naknadno upućeni još Flamengovom štoperu Fabrisiju Brunu i napadaču Porta Galenu. Potonji je svakako najzvučnije ime iz ovog trilinga, a s obzirom na sjajnu golgetersku formu u kojoj se nalazi više je nego zaslužio priliku da se nađe među odabranima.
U poslednje tri utakmice za plavo-bijele Galeno je dao četiri gola, od kojih su dva velikom rivalu Benfiki. Bio je strijelac i jedinog gola u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona sa Arsenalom, a u 13 mečeva ove godine osam puta se upisao u strijelce. Vidjećemo da li će mu i koliko povjerenje ukazati selektor, ali sigurno je da će ovaj poziv dodatno motivisati Portovog napadača da nastavi sa goleadom u narednim mečevima.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 2.05 u MaxBet kladionici. Trijumf Brazila plaća se kvotom 3.70.

O kvalitetu obje ekipe ne treba trošiti riječi, a napadački fudbal večeras ne bi trebalo da izostane. Obje ekipe će vjerujemo postići makar po gol, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.83 u MaxBet kladionici. Takođe igra 3+ izgleda veoma primamljivo, a kvota na ovu igru je okruglo 2.00. Engleska je u mnogo boljoj formi i već dugo su na okupu, dok Brazil čini se nema uigran tim. Prema tome predlažemo čistu jedinicu na domaćina po kvoti 2.05, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&3+ po kvoti 3.30 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.