Tiket dana tenis (nedelja, 24.03.2024)

Najbolji teniser sveta tek hvataju zalet na drugom mastersu u sezoni. U toku je Majami a stiglo se do dtreće runde i već su se uveliko uključili i nosioci. Predložene kvote i granice važile su u vreme sastavljanja predloga.

Tomaš Mahač – Endi Marej – 1 @ 1.68 u MaxBet

Malo poznati Čeh je napravio najveće iznenađenje u dosadašnjem toku mastersa u Majamiju. On je u drugoj rundi eliminisao šestog tenisera sveta Andreja Rubljova i to u dva seta. Bila je to najveća pobeda u karijeri ovog igrača i sigurno je sada pun samopouzdanja i veruje da može svakog da pobedi. Neće mu biti lako u trećoj rundi, s druge strane mreže imaće još veće ime nego što je to Rubljov i veće nego što će Rus, najverovatnije, ikad biti. Endi Marej je grend slem i olimpijski šampion, bivši Broj 1, ali teniser koji je na zalasku karijere. Britanac je u prva dva kola eliminisao dobre igrače, nekadašnjeg fialistu Vimbldona Matea Beretinija, koji se dosta sporo vraća tenisu posle povrede i Argentinca Ečeverija 30. tenisera planete. Mahač je do sada osvajao samo čelendžere a ove sezone je najdalje otišao na Australijen openu gde je igrao u trećem kolu i sada u Majamiju. Jedini međusobni meč Čeh i Marej su odigrali ove godine u Marseju i dobio ga je Mahač sa 2:0. I sada je, po nama, Tomaš Mahač favorit a za njegovu pobedu dobija se kvota 1.68 u kladionici MaxBet.

Mateo Arnaldi – Denis Šapovalov – 2 @ 1.85 u MaxBet

Arnaldi je samo jedan iz plejade novih teniskih asova iz Italije. Neverovatan broj kvalitetnih igrača se pojavio na ”čizmi” poslednjih godina i uz Amerikance, sada su Italijani preuzeli primat po broju igrača u Top 100. Azuri nisu više samo ”šljakaši”, igraju odlično na svim podogama, a na primeru Beretinija i Sinera videli smo da im sada leži i tvara. Što se Arnaldija tiče on je još bez ATP titule ali je stigao do 38. pozicije na listi. U prva dva kola u Majamiju je pobedio Filsa i Bublika, a ko zna dokle bi otišao u Indijen Velsu da mu se u drugom kolu nije isprečio Karlos Alkazar, kasniji osvajač turnira i drugi teniser sveta. Zanimljivo je da je Arnaldi samo u Brizbejnu, pre Majamija, prošao dva kola i ovde bi mogao da ostavri najbolji rezultat sezone do sada, ukoliko uspe da pobedi Denisa Šapovalova. Kanađanin se vratio na tur posle duge pauze zbog povrede, on je jedan od tenisera za koje se smatralo da će u ovo vreme vladati ”belim sportom”, ali ni on, ni Stefanos Cicipas, nisu opravdali očekivanja. Oni stariji se nisu povukli, a već su stigli Siner i Alkaraz. Šapovalov je dobio specijalnu pozivnicu za glavni žreb i u potpunosti je opravdao. Pobedio je Italijana Darderija u tri seta, i mnogo lakše Cicipasa u drugom kolu. Iskustvo je na strani Kanađanina i verujemo da će to presuditi. Za pobedu Šapovalova kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Nikolas Žari – Tijago Sejbot Vild – 2 @ 1.85 u MaxBet

Čileanac je preskočio prvo kolo u Majamiju s obzirom da je postavljen za nosioca dok je Brazilac morao da igra i dva kola kvalifikacija. Sejbot Vild je do glavnog žreba stigao preko Džumhura i Grenijera, u prvom kolu je izbacio Portugalca Borgesa da bi u drugom napravio malu senzaciju i eliminisao domaću uzdanicu Tejlora Frica. S obzirom da Južnoamerikancu viđe leži šljaka od betona, to svakako jeste prvorazredno iznenađenje. Žari je takođe Južnoamerikanac ali neko ko već ima zapažene rezultate i na tvrdim podlogama, čak mu u poslednje vreme one više i leže, mislimo pre svega na beton. Čileanac je stigao do 19. mesta na kraju prošle godine, sada je nazadovao par pozicija ali tek kreću turniri na kojima se od njega dosta očekujem. Ove godine je najviše pokazao u Buenos Ajresu gde je stigao do finala a uspeo je da pobedi i Alkaraza u glavnom gradu Argentine. Sejbot Vild je loše započeo godinu i tek je posle tog Buenos Ajresa počeo da pobeđuje. Imao je odlične rezultate i u Indijen Velsu i smatramo da bi mogao do još jedne pobede u Majamiju. Za trijumf Sejbot Vilda kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Jirži Lehečka – Aleksej Popirin – 1 @ 1.50 u MaxBet

Čeh je imao tu nesreću u Indijen Velsu da ga je žreb ”bacio” na Janika Sinera u četvrtfinalu, a pre duela sa, do tada neporaženim Italijanom u 2024. godini, izbacio je Nakašimu, Rubljova i Cicipasa. Svakako je Lehečka u dobroj formi, a pošto mu je ovo prvi meč u Majamiju imao je dosta vremena i da se odmori i prikupi snagu za još jedan dobar rezultat. Prvi rival će mu biti Aleksej Popirin, Australijanac ruskog porekla koji je već dve godine tu negde između 40. i 50. mesta na ATP listi. Čini nam se da je dosta nedorečen i da još uvek nema odgovarajuću igru za sve podloge. Beton mu jeste omiljen, ali je ove godine, pre Majamija, igrao samo na tri turnira Najuspešniji je bio u Dohi gde je poražen tek u polufinalu od Karena Hačanova. Preskočio je Indijen Vels a u prvom kolu Majamija je lako pobedio Argentinca Dijaza Akostu. Lehečka i Popirin se do sada nisu sastajali, a Australijanac je stariji dve godine. Po nama je Čeh favorit i verujemo da će proći u treću rundu. Za pobedu Lehečke u kladionici MaxBet dobija se koeficijent koji iznosi 1.50.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 8.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.