TIP DANA: Levante – Elče: Može li domaćin da se uključi u borbu za plasman u La Ligu?

U nedelju nije previše kvalitetna ponuda za klađenje, kao što je to slučaj bio primera radi prošle nedelje, međutim, i ovaj dan nam donosi nekoliko zanimljivih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Valensiji, gde će fudbaleri Levantea ugostiti Elče.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Levante: Sve manje su šanse da Levante ponovo gledamo u eliti!

Prošle sezone je vrlo malo nedostajalo da ekipu Levantea ponovo gledamo u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, gde ruku na srce ovom timu i jeste mesto.
Naime, regularni tok šampionata je ova ekipa završila na trećem mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Las Palmas, a poznato je da na kraju regularnog dela prvenstva dve najbolje prvoplasirane ekipe stiču pravo igranja u La Ligi naredne sezone.
Presudio je međusobni skor, a kako su oba meča završena nerešeno, presudilo je to što je Las Palmas u svom remiju u gostima kod Levantea postigao pogodak, u duelu koji je završen rezultatom 1:1.
Plasman u elitu tim iz Valensije je pokušao da izbori kroz baraž, gde je ova ekipa u polufinalu prvo demolirala Albasete, ali nakon toga u velikom finalu doživela poraz od Alavesa, pa se tako tim iz Baskije vratio u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Bio je to svakako bolan poraz za Levante, ali se uprkos tome primarni ciljevi nisu promenili ni ove sezone, ali će nažalost kako sada stvari stoje sve to biti daleko teži zadatak.
Naime, trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Burgos, a kao što smo već napomenuli, poznato je da je to šesto mesto ujedno i poslednje koje na kraju regularnog dela prvenstva donosi plasman u doigravanje.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Felipea Minambresa su ostvarili samo jedan trijumf, jedan poraz, uz čak tri remija, od čega se poslednji desio u prošlom kolu kada je nekadašnji prvoligaš na gostovanju kod upravo pomenutog Burgosa remizirao rezultatom 1:1. Deluje zaista da fudbaleri Levantea mogu da budu prezadovoljni sa osvojenim bodom sa tog susreta, pošto je domaća ekipa imala čak jedanaest udaraca u okvir gola, od čega je samo jedan završio u mreži gostiju iz Valensije.
Pre toga je Levante samo remizirao i na svom terenu protiv slabašne Andore, a taj duel je završen bez pogodaka.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada su Minambresovi puleni odigrali petnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili sedam trijumfa, šest remija i samo dva poraza, a sigurno je da je pobeda i ovog puta imperativ.

Elče: Tim iz Alikantea drži sve u svojim rukama!

Prošlu sezonu je tim iz Alikantea proveo u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, ali se tamo ova ekipa nije proslavila, pošto je Elče na kraju završio na poslednjem mestu na tabeli uz čak šesnaest bodova manjka u odnosu na timove koji su na kraju opstali u La Ligi, što znači da je iza ovog kluba jedna poprilično loša sezona.
Naravno, nema nikakve sumnje da će primarni cilj i ovog puta biti plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a kako sada stvari stoje nije isključeno da se to desi.
Naime, pre ovog kola se tim iz Alikantea nalazio na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leganes, a poznato je da će na kraju šampionata dve najbolje ekipe izboriti direktan plasman u La Ligu, dok će se timovi od trećeg do šestog mesta na tabeli kroz plej-of boriti za preostalo jedno mesto u elitnom rangu španskog fudbala.
Do sada je dojučerašnji prvoligaš odigrao 31 duel u ovogodišnjem izdanju Segunde i ostvario čak petnaest trijumfa uz osam remija i isto toliko poraza.
Inače, na poslednjih pet mečeva izabranici Sebastijana Bekaćećea su ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom stadionu protiv Eibara, kada nije bilo pogodaka.
U prošlom kolu je tim iz Alikantea odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu i savladao ekipu Albasetea, a na tom duelu smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2 za domaćina.
Gosti su prvi došli do prednosti, ali je domaćin relativno lako stigao do preokreta, međutim Albasete je ponovo izjednačio u 78. minutu, da bi domaća ekipa samo dva minuta kasnije postigla još jedan pogodak, što je bio konačan rezultat, čime se Elče učvrstio na drugom mestu na tabeli.
Pre toga je dojučerašnji prvoligaš slavio i na gostovanju kod drugog tima Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz konstataciju da je domaćin bio dosta bolji rival na tom duelu.
Poslednji međusobni susret između Levantea i Elčea je odigran krajem septembra prošle godine, a taj duel je završen bez pogodaka.
Za kraj, kada se radi o mečevima u gostima, do sada je tim iz Alikantea odigrao petnaest mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, doživeo isto toliko poraza, uz tri remija. Poslednji poraz na strani Elče je doživeo početkom februara kod Amorebiete, kada je bilo 1:0.

Naš predlog

Ovo je jedna od poslednjih prilika da Levante uhvati priključak sa timovima koji se bore za plasman u doigravanje, i mišljenja smo da domaćin mora da krene na sve ili ništa, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.49.

Na duelima Levantea na domaćem terenu u poslednje vreme nema previše pogodaka, a kako ulog nije nimalo mali, deluje da bi to slučaj mogao da bude i ovog puta, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola, a sve to uz kvotu 1.52 u Meridianu.

Za kraj, možda je i idealno da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3, za šta je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.