Tip dana košarka: Studentski centar – Partizan: Crno-beli nemaju prava na kiks!

Studentski centar će u okviru 24. kola ABA lige dočekati ekipu Partizana. Izabranici Željka Obradovića su na početku sezone izgubili upravo od ove ekipe u brobi za Super kup, te će sada sigurno dosta ozbiljnije ući u meč, pošto prava na kiks više nema. Utakmica je na programu od 17 časova.

Studentski centar: Znali su da naprave probleme Partizanu!

Konkurentan je tim iz Podgorice već sezonama unazad u ABA ligi i ove sezone su to samo još jednom potvrdili. I vjerovali ili ne ovaj tim je osvojio već 2 trofeja ove sezone! Prvi upravo protiv Partizana još ljetos u okviru Super kupa, a drugi u nacionalnom kupu protiv Budućnosti.
Studentski centar je osvojio trofej nakon što je savladao Budućnost u Tivtu posle produžetka – 81:80.
Studentima je to bilo treće slavlje u ovoj sezoni nad višestrukim prvakom Crne Gore. Prvo su ih savladali u četvrtfinalu Superkupa ABA lige, a potom stigli i do trofeja u istom takmičenju, a bili su bolji i u ligaškom dIJelu regionalnog takmičenja.
Studenti su trenutno na 9. mjestu na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 11 pobjeda i 12 poraza, a u poslednjem kolu ABA lige su poraženi od ekipe Mege. Košarkaši Mege pobjedili su na svom terenu u Beogradu Studentski centar 88:79, u utakmici 23. kola ABA lige.
Zanimljivo da je u jednom momentu gost imao značajnu prednost, najviše plus 14. Međutim, izabranici trenera Marka Baraća su reagovali u pravom momentu i došli do velikog preokreta i pobjede.
U ekipi iz Podgorice najefikasniji su bili Igor Drobnjak sa 15 poena, Mateo Drežnjak sa 12, David Mirković sa 11 poena uz sedam skokova i Emir Hadžibegović sa 11 poena.
Prethodno je tim iz Podgorice slavio protiv FMP-a na svom terenu. Sjajan meč su odigrali, a na ovoj utakmici je bio evidentan problem u odbrani gostujuće ekipe. FMP se držao dugo, imao čak i prednost, a onda u potpunosti stao u četvrtom kvartalu kada je domaćin ubacio sve što je šutnio što se i vidi jer su ubacili čak 34 poena u poslednjih 10 minuta.
Izvanredan je bio Drežnjak sa 26 poena, Hadžibegović je dodao 18, a Ivišić 17.
U prvom susretu ove dvije ekipe, Partizan je slavio rezultatom 99:76 na domaćem terenu, a večerašnji meč je biti ili ne biti za crno-bijele, pošto bi eventualnim porazom sebi značajno zakomplikovali bitku za 2. mjesto.

Partizan: Prava na kiks više nema!

Stajalo je na semaforu Arene 54:52 kada je Bruno Kaboklo pogodio trojku i bacio preko 20.000 ljudi u potpuni delirijum na 3.14 do kraja treće dionice. Svi su vjerovali da moćni Real Madrid može da padne, da šampion Evrope ima slabosti i da je došlo vrijeme da se barem dio nekih prošlosezonskih dugova naplate. Uslijedio je samo treptaj Partizana. Na istom onom semaforu u Areni, tri minuta i 14 sekundi kasnije, stajalo je 54:68. Meč je bio riješen, a Partizan i publika u Areni su vraćeni u realnost. Šampion Evrope je šampion sa razlogom.
U tom trominutnom treptaju Partizana, koš su zatrpali Fakundo Kampaco, Vlater Tavares, Mario Hezonja, Fabijan Kozer i Vensan Poirier za seriju 16-0 koja se produžila u četvrtoj četvrtini i na 22-2. Posle toga nije bilo povratka iako je zaigralo srce navijača kada je Panter pogodio za 74:84. Međutim, spasa za klub iz Humske u 31. kolu Evrolige nije bilo.
Partizan je ovim porazom ponovo prvi ispod crte za plej-in jer se Valensija sada popela na 10. mjesto.
Prvo u Beograd naredne nedelje dolazi moćni Olimpijakos koji je trenutno u nizu od tri pobjede. Već sada iz tabora šampiona ABA lige govore da su sve karte za taj meč rasprodate i da se očekuje spektakl ravan onom kada je Real bio na parketu. Posle toga slijedi jedino preostalo gostovanje. U teoriji najlakše – Berlin. Alba je odavno otpisana, bez ambicija, niko ih ni ne pominje zbog još jedne loše sezone. Trenutno su i u velikom nizu poraza, ali ko malo pomnije prati video je da se Alba ni na jednom meču nije predavala, čak je i gorepomenuti Real Madrid ozbiljno oznojila. Za kraj ono najvažnije. U poslednjem kolu ligaškog dijela u Arenu dolazi direktan konkurent, Valensija. Po svemu sudeći, sve će stati u taj jedan duel koji odlučuje ko će biti 10, a ko završava sezonu u elitnom takmičnju.
U slučaju da Partizan pobjedi, u plej-inu će morati da slavi još dva puta i to oba puta na gostovanjima što se ove sezone pokazalo kao izuzetno teško.
Pored borbe u Evropi, Partizan vodi veoma važnu bitku i u regionalnom takmičenju gdje ove sezone brane trofej. Trenutno su na 3. mjestu sa 17 trijumfa i 6 remija, pobjedom manje od drugoplasirane Budućnosti ali i sa mečom manje, te bi ovaj trijumf vratio crno-bijele na poziciju broj dva.

Naš prijedlog:

Jasno je da gosti kao ogromni favoriti ulaze u ovaj meč, a njihova pobjeda plaća se kvotom 1.20 u MozzartBet kladionici. Trijumf domaće ekipe plaća se kvotom 4.70.

Partizan jednostavno mora slaviti u ovoj utakmici, pošto bi eventualni poraz značajno zakomplikovao borbu za 2. poziciju. Kao glavni tip predlažemo igru 2/2 po kvoti 1.50 u MozzartBet kladionici, a hendikep pobjeda Partizana nam se takođe čini veoma primamljivo. Kvota na igru H2 (granica 8.5) plaća se kovotom 1.70 takođe u MozzartBet kladionici.

Za vas koji se opredijeljujete za poene igrača, predlažemo da pokušate sa igrom poeni (+) na Frenka Kaminskog i Aleksu Avramovića, koji bi po nama trebali imati značajnu rolu u ovom susretu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.