TIP DANA: Kipar – Srbija: Orlovi na popravnom ispitu!

U ponedeljak je veoma siromašna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali prijateljski duel između Kipra i Srbije koji će biti odigran u Larnaki.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 14 časova
.

Kipar: Može li domaćin do iznenađenja?

Fudbalska selekcija Kipra nema nekih značajnijih rezultata do sada, a pre svega, treba napomenuti da ova selekcija nikada do sada nije nastupila na nekom velikom takmičenju.
Prošle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će za nekoliko meseci biti odigrano u Nemačkoj, Kipar je završio na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova, što je svakako poražavajući podatak.
Na osam odigranih mečeva u kvalifikacijama ova selekcija je doživela isto toliko poraza, uz samo tri postignuta pogotka, a primljenih 25, što nam daje prosek od više od tri primljena gola po susretu, pa je opšti utisak da se Kipar blago rečeno nije proslavio u kvalifikacijama.
Ako se osvrnemo na prethodno učešće ove selekcije u Ligi nacija, pre svega trebamo reći da je Kipar nastupao u trećoj diviziji, ali se ni tu ova reprezentacija nije preterano istakla.
Nažalost, ponovo su izabranici Temura Kecabije završili na poslednjem mestu na tabeli, i nažalost ispali u četvrtu diviziju, ali utisak nije bio toliko loš kao u kvalifikacija za EURO.
Na šest odigranih susreta selekcija Kipra je sakupila pet osvojenih bodova, a treba napomenuti da je ova reprezentacija uspela da savlada Grčku, što je po svemu sudeći jedan od najznačajnijih trijumfa u istoriji ove reprezentacije. Taj meč je završen rezultatom 1:0, a junak meča bio je Cionis, koji je pogodio sredinom prvog dela igre. Preostala dva boda ova selekcija je osvojila u duelima sa Severnom Irskom, na domaćem terenu, ali i na strani, i zanimljivo je da su ove dve reprezentacije na kraju imale isti broj bodova, ali je Irska imala bolju razliku, zbog čega je Kipar i završio na poslednjem mestu na tabeli.
U poslednjem kolu su Kecabijini puleni doživeli debakl na gostovanju kod tkzv. Kosova, a taj susret je završen rezultatom 5:1.
Pomenimo još i to da je selekcija Kipra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje je 2022. godine odigrano u Kataru, završila na pretposlednjem mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova, ali treba biti realan pa priznati da grupa nije bila nimalo naivna, pošto su u njoj bili timovi poput Hrvatske, Rusije, Slovačke i Slovenije.
Nedavno je Kipar odigrao meč prijateljskog karaktera na svom terenu protiv Letonije, koji je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaćin bio veoma blizu trijumfa, pošto su Letonci do izjednačenja stigli u 85. minutu susreta, golom Cigankisa.
Što se tiče međusobnih mečeva sa Srbijom, do sada su ove dve reprezentacije pet puta odmerile snage i četiri puta su Orlovi bili bolji, dok je jednom bilo nerešeno, i to 2012. godine, kada nije bilo pogodaka.

Srbija: Katastrofalna partija protiv Rusije!

Istina je da je Srbija posle baš dosta vremena vezala učešće na dva velika takmičenja, međutim, stručnost legendarnog Piksija se sve više dovodi u pitanje.
Pre svega, moramo istaći da Orlovi nisu ni senka od one ekipe koja je u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Mundijal zauzela prvo mesto na tabeli, i to ispred favorizovane Portugalije, a sve to nakon trijumfa u poslednjem kolu nad ovom selekcijom, i to u sred Lisabona.
Usledilo je bolno prizemljenje na Mundijalu, gde je srpski nacionalni tim pomalo i neočekivano završio na poslednjem mestu na tabeli uz samo jedan osvojeni bod, i to u duelu protiv Kameruna.
Prepostala dva meča su Orlovi izgubili, prvo od Brazila, a potom i u poslednjem kolu od Švajcaraca, koji su tako drugi put zaredom bili kobni za našu reprezentaciju.
Pre početka Mundijala su Piksijevi puleni uspeli da dođu do prvog mesta u grupi Lige nacija i tako izbore plasman u A diviziju, što nije mala stvar.
Pre početka kvalifikacija selektor Srbije je obećao da će Orlovi doći do plasmana na EURO posle čak 24 godine posta, što se na kraju i desilo, međutim, opšti utisak je da reprezentacija nije blistala.
Na kraju su Aleksandar Mitrović i drugari zauzeli drugo mesto u grupi, uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Mađarsku, ali i tri boda viška od trećeplasirane Crne Gore.
Nije sve išlo najbolje u poslednjem kolu po naš nacionalni tim, pošto su u jednom trenutku Bugari vodili rezultatom 1:2, dok je u tom momentu Crna Gora imala prednost na gostovanju kod Mađarske, i to su bili rezultati koji Orlove nisu vodili dalje, međutim, u međuvremenu su Mađari preokrenuli, dok je Srbija golom Babića u finišu susreta poravnala na 2:2 i tako izborila plasman na Evropsko prvenstvo, što je naravno bio povod za veliko slavlje, iako je opšti utisak da Piksijevi puleni nisu briljirali u kvalifikacijama.
Prvi duel od tog novembarskog protiv Bugarske, naša selekcija je odigrala pre samo nekoliko dana u gostima kod Rusije, a na tom duelu je Zbornaja demolirala Srbiju i bez većih problema slavila rezultatom 4:0, a utisak je da je ta pobeda domaćina mogla da bude i ubedljivija. Još jednom se pokazalo da Orlovi imaju ogromnih problema u zadnjoj liniji tima, i da se prelako primaju golovi, a ostaje pitanje da li će ti problemi uspeti da se reše, pošto je do početka EURA u Nemačkoj ostalo još samo nekoliko meseci.
Za kraj, očekuje se naravno da Dragan Stojković malo promeša karte u odnosu na duel sa Zbornajom, a sve u nastojanju da Orlovi zabeleže prvi trijumf još od oktobra prošle godine kada je u Beogradu savladana Crna Gora sa 3:1.

Naš predlog

Sva je prilika da će izabranici Dragana Stojkovića dati sve od sebe da se iskupe za očajan duel protiv Rusije, a najbolji način za to je pobeda protiv Kipra, pa vam savetujemo da se fokusirate na prelaz 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.81.

Dosta puta smo pomenuli u analizama da Orlovi skoro na svakom meču primaju makar po jedan pogodak, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da to bude slučaj i danas zbog čega vam predlažemo da se oprobate sa igrom D1+ uz kvotu 1.93 u Meridianu.

Za kraj, možda i idealna kombinacija za ovaj prijateljski duel između Kipra i Srbije je igra 2&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.