TIP DANA: Vels – Poljska: Ko će na EURO?

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i tri duela baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će kroz par meseci biti odigrano u Nemačkoj.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Velse i Poljska koji će biti odigran u Kardifu sa početkom od 20 časova i 45 minuta.

Vels: Mogu li Velšani do plasmana na novo veliko takmičenje?

Podatak koji pre svega može da raduje sve Velšane je da je nacionalni fudbalski tim ove zemlje u poslednje vreme redovan na velikim takmičenjima.
Ostrvljane smo tako pre svega 2016. godine gledali na Evropskom prvenstvu koje je održano u Francuskoj, a tamo je ova selekcija mimo svih očekivanja stigla do plasmana u polufinale, što je naravno najveći uspeh u istoriji.
Propušteno je potom Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, ali je onda selekcija sa Ostrva došla do plasmana na EURO, koji je zbog kovida odigran 2021. godine, ali i do plasmana na Mundijal, 2022. godine u Kataru.
Treba biti realan pa reći da se ova reprezentacija nimalo nije proslavila na ta dva turnira, a sa Mundijala su Velšani eliminisani još u grupnoj fazi.
Nije to bila jedina loša vest za ovu selekciju, pošto je nakon tog turnira kopačke o klin okačio legendarni Garet Bejl, koji je godinama unazad bio najbolji fudbaler ove reprezentacije i dostojni naslednik Rajana Gigsa. Neretko je bivši fudbaler Real Madrida i Totenhema maltene sam donosio svojoj reprezentaciji plasmane na velika takmičenja, pa je pre Zmajevima bio izuzetno težak posao, da nadomeste učinak svog najboljeg fudbalera.
Prethodne kvalifikacije za prvenstvo Evrope koje će biti održano za nekoliko meseci u Nemačkoj, izabranici Roba Pejdža su završili na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Hrvatsku.
Utisak je da su fudbaleri Velsa sami sebe poslali u baraž, pošto je ova selekcija na dva poslednja meča u grupi isto toliko puta remizirala, a ako nerešen ishod na domaćem terenu protiv izuzetno kvalitetne Turske sigurno ne spada u loš rezultat, onda se to ne može reći i za gostovanje u pretposlednjem kolu kod Jermenije, kada je bilo samo 1:1.
Ipak, Zmajevi su zbili redove i u polufinalu baraža odigrali jedan sjajan meč na svom stadionu protiv neugodnih Finaca i slavili rezultatom 4:1, pa je tako ova reprezentacija zakazala sebi finalni duel sa selekcijom Poljske, a velika prednost za Velšane je što će taj duel biti odigran u Kardifu.

Poljska: Težak posao za Poljake!

Poljaci su poput Velšana, redovni učesnici velikih takmičenja u poslednjih nekoliko godina, a poslednje veliko takmičenje na kom se ova selekcija nije kvalifikovala bio je Mundijal u Brazilu 2014. godine.
Inače, ako se osvrnemo na istorijat, dva puta su Poljaci završavali na trećem mestu na Mundijalima, prvi put 1974. godine, a drugi put 1982. godine.
Ipak, najveći uspeh je osvajanje Olimpijskog zlata 1972. godine u Nemačkoj nakon trijumfa u velikom finalu nad selekcijom Mađarske.
Na prethodnom Mundijalu su Robert Levandovski i drugari došli do plasmana u nokaut fazu i to pošto su u konkurenciji Argentine, Meksika i Saudijske Arabije zauzeli drugo mesto u grupi uz četiri osvojena boda, a jedini trijumf je ova selekcija ostvarila u drugom kolu protiv Saudijske Arabije.
Nažalost, u osmini finala su Poljaci doživeli poraz od Francuske, a taj duel je završen rezultatom 3:1, međutim, generalni utisak je i više nego dobar, pošto je ostvaren primarni cilj, a to je uvek plasman u osminu finala.
Ako se osvrnemo na kvalifikacije za prvenstvo Evrope koje će za par meseci biti odigrano u Nemačkoj, na kraju je nekadašnji olimpijski šampion završio na trećem mestu na tabeli uz samo jedanaest osvojenih bodova, i mora se priznati da smo od Poljske u konkurenciji Albanije, Češke, Moldavije i Farskih Ostrva očekivali dosta više od treće pozicije.
Na osam odigranih mečeva u kvalifikacijama Robert Levandovski i drugari su ostvarili samo tri trijumfa, dva remija i čak tri poraza, što je svakako previše za tim koji je pre početka kvalifikacija slovio za prvog favorita u grupi. Na kraju je do prve pozicije mimo svih očekivanja stigla Albanija, na drugom mestu se našla Češka, uz podatak da su obe selekcije sakupile isti broj bodova, čak četiri više od trećeplasirane Poljske, koja će sasvim sigurno želeti što pre da zaboravi ovaj kvalifikacioni ciklus.
Ipak, u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo Poljaci su odigrali jedan fenomenalan meč i na svom terenu bez većih problema savladali selekciju Estonije, a taj duel je završen rezultatom 5:1, a bez ikakvog preterivanja je krajnji rezultat tog duela mogao da bude i ubedljiviji.

Naš predlog

Ulog je plasman na EURO, pa samim tim ne treba ovde očekivati veliki broj pogodaka, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.55 u Meridianu.

Pored toga, dosta puta smo već pominjali da Velšani po tradiciji igraju fantastično na domaćem terenu, a na sve to je isto tako poznato i da Poljaci imaju velikih problema na strani, zbog čega dajemo prednost domaćinu i savetujemo vam da pokušate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.39 u Meridianu.

Za kraj, možda je i najbolje da se oprobate sa kombinacijom igara 1X&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.