MEČ DANA: Ukrajina – Island: Ko je poslednji putnik na EURO?

Reprezentacija Ukrajine će na neutralnom terenu u Vroclavu dočekati selekciju Islanda, u okviru finalnog meča baraža za plasman na EURO 2024. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Ukrajina: Slaba igra u prethodnoj utakmici!

Bila je bajka, trajala je skoro pola sata, koliko je Bosna i Hercegovina imala prednost protiv Ukrajine, odnosno u džepu plasman u finale baraža za EURO u Njemačkoj, da bi se sve završilo kao ozbiljna sportska tragedija. Umjesto noći za nezaborav i velikog slavlja na Bilinom polju, pamtiće se preokret kakav se dešava jednom u ko zna koliko pokušaja na ovom nivou i u tako važnom susretu kakav je bio onaj u polufinalu baraža za EURO. U razmaku od 180 sekundi četa Save Miloševića uspijela je da prospe sve što je dugo gradila. Na kraju, u Zenici je bilo 1:2 za goste. Ukrajina je otišla u finale i protiv Islanda će na neutralnom terenu u Vroclavu (Poljska) pokušati da dođe do svog četvrtog vezanog plasmana na završni turnir.
Tri puta je Bosna ispadala u baražu i to tri puta zaredom, počevši od 2012. godine. Kada je Mikola Matvijenko posle ubacivanja Amara Dedića ćušnuo loptu u svoju mrežu – a igrao se 56. minut – činilo se da je napokon došao trenutak, da je ovo ta godina. Mada domaćini nisu imali nijedan udarac u okvir gola ni do tog momenta, ni kasnije, sve do samog finiša, utisak je da su zasluženo vodili, jer su tri puta skuplji i objektivno bolji sastav Ukrajine uspijeli da drže u šahu sve do 85. minuta, međutim onda se dogodio raspad sistema, a njemu su u dobroj mjeri doprinijele i povrede važnih igrača Zmajeva.
Prvo je van igre morao pomenuti Dedić, pa onda i pouzdani premijerligaški štoper Anel Ahmedhodžić. Još jedan ključni detalj dogodio se u 81. minutu, kada je Sergej Rebrov na teren poslao Romana Jaremčuka. Napadač Valensije prvo je odlično reagovao na pas Efima Konoplje sa desne strane, da bi tri minuta kasnije sa desnog boka poslao idealan centaršut na visokok Artema Dovbika, a golgeter Đerone zakucao glavom za preokret – 1:2.
Mada je sudija pokazao čak osam minuta nadoknade, BiH nije uspijela da se oporavi od ovog šoka. Do kraja nije uspijela da izvrši pritisak i Ukrajina se relativno lako odbranila.
Sada je pred ekipom Sergeja Rebrova još jedna veoma nezgodna i nepredvidiva ekipa kakav je Island, ali će motiv sigurno biti još veći.

Island: Plasman na EURO bi mnogo značio!

Ova samo na papiru omalena nacija je još jednom pokazala da obožava fudbal i da bez obzira na stanje na terenu, još uvijek može da iznenadi. Svi se sjećamo njihovog sjajnog iznadnja na Euru 2016. godine kada su dogurali do četvrtfinala, kada su iza sebe ostavljali velikane i mnogo jače protivnike na papiru, ali samo na papiru.
Moglo bi se reći da je tako bilo i u polufinalnoj utakmici baraža za EURO, u kojoj su protiv Izraela odigrali jedan sjajan meč. Iako im niko nije davao velike šanse za trijumf i plasman u finalni meč, još van svoje države, oni su još jednom uspijeli da ostvare jedan veliki i bitan trijumf.
Sjajnu utakmicu u okviru polufinala baraža za Evropsko prvenstvo odigrale su reprezentacije Izraela i Islanda, a pobjedu i okršaj sa Ukrajinom izborila je reprezentacija Islanda nakon pobjede od 1:4.
Uvodnih petnaest minuta pružilo je dobru igru, a prva prava prilika viđena je u 16. minuti kada je Vitor šutirao preko gola. Miguel Vitor je sjajno reagovao nakon centaršuta iz slobodnog udarca i matirao je golmana Islanda za vodstvo svoje reprezentacije.
Veliku priliku za izjednačenje imao je Island u 28. minuti. Traustason je bio u prilici, ali je na kraju šutirao pored gola iz jako dobre pozicije.
Dvije minute kasnije Gretarsson je skrivio penal za Izrael koji Zahavi pretvorio u pogodak i vodstvo za svoju reprezentaciju. Do poravnanja Island stiže u 39. minuti kada je Guđmunson postigao prelijep pogodak iz slobodnog udarca. Samo tri minute kasnije potpuni preokret Islanda za veliko slavlje svih navijača ove reprezentacije.
Arnor Traustason je pokupio jedan odbijanac na rubu kaznenog prostora i postigao jako lijep pogodak i tako doveo svoju reprezentaciju do vođstva. U posljednjim sekundama prvog poluvremena nova greška za Alberta Guđmunsona, ali nije bilo promjene rezultata.
U drugom poluvremenu prvo direktan crveni karton za Reviva u 73. minuti kada je Izrael ostao sa igračem manje.
Nakon toga je Izrael u 80. minuti imao priliku da sa bijele tačke dođe do izjednačenja, ali Zahavi ovaj put nije iskoristio penal, što je u potpunosti preokrenulo tok ovog meča. A onda za samo četiri minute dva brza gola Islanda, tačnije Guđmunsona koji je tako odveo svoju selekciju u finale baraža za Evropsko prvenstvo.

Prijedlog:

Ukrajina kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.50 u MeridianBet kladionici. Trijumf Islanda plaća se kvotom 7.75.

Ukrajina je po svemu kvalitetniji tim i vjerujemo da će ulogu favorita u ovom meču itekako opravdati, pa vam s toga predlažemo čistu jedinicu po kvoti 1.50. Takođe igra 1&2+ čini se veoma primamljivo, a plaća se kvotom 1.90 u MeridianBet kladionici. Island je veoma borbe reprezentacija, pa bi vrlo lako moglo da se dogodi da postignu gol na ovom meču. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&GG po kvoti 3.45 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.