TIP DANA: Instituto – Argentinos Juniors: Tim sa “Maradone” na teškom ispitu u Kordobi!

Drugi dan zaredom smo za vas u okviru jedne od naših najpopularnijih rubrika “Tip dana” analizirali meč iz argentinskog Liga Kupa, a ovog puta je izbor pao na susret između Instituta i Argentinos Juniorsa.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 01:00h.

Instituto: Može li tim iz Kordobe do plasmana u doigravanje?

Instituto je klub iz Kordobe koji je osnovan 1918. godine, a najveći uspeh predstavljaju dva naslova prvaka u drugoj argentinskoj ligi, i to u sezonama 1998-99 i 2003-04.
Prošlu sezonu je ova ekipa završila na solidnom osamnaestom mestu na tabeli, a naravno, najbitnija stvar je da je Instituto obezbedio opstanak u društvu najboljih, što je bio primarni cilj.
Na kraju je ova ekipa sakupila 32 boda i imala primera radi samo četiri boda manjka u odnosu na dvanaestoplasirani Rasing iz Aveljanede, pa je zbirni utisak da se fudbalerima Instituta nema šta zameriti za prošlu sezonu.
Naravno, ovaj tim je nastupao i u Liga Kupu, gde je klub iz Kordobe zauzeo sedmo mesto na tabeli grupe A i na kraju imao tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Rosario, pa dolazimo do zaključka da je plasman u doigravanje zamalo izmakao.
Ovog puta će Instituto pokušati da dođe do završnice drugog po važnosti klupskog takmičenja u Argentini, a u ovom trenutku se izabranici Dijega Dabove nalaze na sedmom mestu na tabeli grupe A, uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Taljeres, što dalje znači da bi se Instituto eventualnom pobedom u duelu protiv Argentinos Juniorsa popeo na poziciju koja na kraju regularnog dela prvenstva donosi plasman u plej-of.
Na poslednjih pet mečeva u Liga Kupu, Dabovini puleni su ostvarili dva trijumfa uz tri poraza, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Veleza, kada je bilo 1:0.
Ni pre toga se tim iz Kordobe nije proslavio pošto je doživeo poraz na gostovanju kod Rosario, pa dolazimo do podatka da Instituto na dva vezana susreta nije uspeo da postigne niti jedan pogodak, što bi naravno moglo da se promeni već od ovog duela protiv Argentinosa.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je sedmoplasirani tim na tabeli grupe A odigrao šest mečeva na svom stadionu i ostvario dva trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, a poslednji trijumf u šampionatu ovaj tim je ostvario početkom marta, kada je na domaćem terenu savladan Urakan sa 2:0.

Argentinos Juniors: Blistave partije, pobeda donosi prvo mesto na tabeli!

Argentinos Juniors je osnovan pre 120 godina, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji je trofej u Kopa Libertadores, do kog je ova ekipa stigla 1985. godine.
Pored toga, tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” je čak tri puta osvajao i prvenstvo Argentine, a poslednji put je to bio slučaj 2010. godine, kada je klub iz Buenos Ajresa na kraju imao samo bod viška od drugoplasiranog Estudijantesa.
Prošlu sezonu je nekadašnji šampion Argentine završio na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, i deluje da su popularne Buve možda mogle i malo više.
Naravno, poznato je da argentinski šampionat još uvek nije počeo, pa izabranici Gabrijela Milita trenutno nastupaju u Liga Kupu, i u ovom trenutku se nekadašnji šampion ove zemlje nalazi na deobi prvog mesta na tabeli grupe A, uz isti broj bodova kao i River Plejt, ali i Velez.
Malo ko je sasvim sigurno očekivao da će tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” igrati ovako dobro u drugom po važnosti takmičenju u argentinskom fudbalu, a ono što moramo napomenuti je da će se fudbaleri Argentinosa ukoliko pobede na ovom veoma teškom gostovanju kod Instituta, osamiti na prvom mestu na tabeli grupe A.
Na poslednjih pet mečeva ovaj tim je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na gostovanju kod Independijentea, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
U prošlom kolu su Militovi puleni bez većih problema slavili na svom stadionu protiv Rosarija, a taj meč je završen rezultatom 3:0, uz napomenu da je već u 51. minutu susreta taj rezultat stajao na semaforu.
Pre toga je Argentinos Juniors uspeo da dođe i do plasmana u narednu fazu argentinskog Kupa, nakon što je eliminisana ekipa Himnazije i Tira, rezultatom 2:1.
Iako je Argentinos trenutno ubedljivo najbolji domaćin u Liga Kupu, pošto je ova ekipa na šest odigranih mečeva na svom stadionu ostvarila isto toliko trijumfa, Militovi puleni se nimalo nisu proslavili na strani i poražavajuće zvuči podatak da ovaj tim na pet odigranih mečeva još uvek ne zna za trijumf.
Naime, u tom periodu je tim koji se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli grupe A tri puta remizirao, uz dva poraza.

Naš predlog

Očekuje nas sasvim sigurno jedan veoma interesantan susret, a posebno je zanimljivo da Argentinos Juniors, koji se trenutno nalazi na deobi prvog mesta na tabeli još uvek nema niti jedan trijumf na strani, i kada se podvuče crta, utisak je da je pravo vreme da se tako nešto dogodi, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.30.

Deluje da je i više nego zahvalno da pokušate i sa duplom šansom X2, a sve to uz kvotu 1.62 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da Argentinos Juniors postigne makar dva pogotka na ovom duelu protiv Instituta, pa predlažemo da fokus usmerite na igru G2+ uz kvotu 3.80 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.