Tip dana košarka: Partizan – Olimpijakos: Pravo na grešku ne postoji, pobeda je jedina opcija!

Partizan će u okviru 32. kola Evrolige u rasprodatoj Štark Areni dočekati ekipu Olimpijakosa. Tri kola ostala su do kraja regularnog dijela sezone i svaka naredna utakmica je malo finale za crno-bijele. Gosti iz Pireja se nalaze u sjajnoj formi i sigurno je da neće biti nimalo lako trijumfovati prošlogodišnjeg finaliste ovog takmičenja. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Dati i više od 100% mogućnosti!

Posle završene poslednje duple sedmice Evrolige za ovu sezonu jasno je da će Real Madrid u plej-of sa vrha tabele, da Makabi Tel Aviv ne može ispod desetog mjesta što znači da je obezbijedio prolaz u drugu fazu i bar plej-in, dok je Partizan sa polovičnim učinkom i dalje u situaciji da sve drži u svojim rukama.
Ekipa Željka Obradovića nije uspijela da izdrži nalete madridskog Reala prethodnog četvrtka pa je morala da prihvati poraz. Suštinski, aktuelni šampion Jadranske lige i dalje zavisi isključivo od sebe i ostvarenih rezultata u poslednja tri kola. Taj benefit ostvario je jer ima pozitivan skor u odnosu sa gotovo kompletnom direktnom konkurencijom, izuzev minhenskog Bajerna koji je dobio crno-bijele u oba susreta. Dobra vijest za beogradski sastav je poraz Njemaca od Makabija iz Tel Aviva na svom parketu, što im drastično komplikuje posao u preostale tri runde jer, iako igra dva meča na svom parketu u goste dolaze Barselona i Panatinaikos, da bi u poslednjem kolu išli na noge Monaku. Dakle, Bajern igra sve protiv ekipa koje traže prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.
Što se Partizana tiče, situacija je nakon poslednjih rezultata takva da dalje od devetog mjesta praktično ne može. Čak i sa četvrtim uzastopnim porazom Virtusa, bolonjski sastav je takođe dobio oba okršaja sa Obradovićevim timom, pa je deveto mjesto maksimum koji može da izvuče. I deveto mjesto je jako teško dostižno jer Baskonija trenutno ima dvije pobjede više, s tim da bi u slučaju identičnog učinka na kraju prve faze Partizan bi imao prednost zbog odnosa u međusobnim susretima.
Izuzetno dobra stvar za Parni valjak je to što ima pozitivan učinak protiv maltene cijele konkurencije za deveto i deseto mjesto. Preciznije, u plus je protiv svih, osim protiv već pomenutog Bajerna, dok sa Valensijom tek treba da se sastane u poslednjem kolu 12. aprila u Beogradskoj areni. Iz prvog susreta Partizan već ima pobjedu rezultatom 72:67.
Posle 31 utakmice, šampion Jadranske lige nalazi se u krugu timova sa skorom 14-17. Tu su još milanska Olimpija koja je dobila tri od poslednja četiri meča u Evroligi, zatim Efes sa istom formom, te Valensija koja je poražena u četiri od minulih pet rundi. Baskonija, kako rekosmo već, ima 16-15, dok su Žalgiris i Bajern na po 13-18.
Kao uvertiru za ovaj meč, Partizan je slavio protiv veoma nezgodne ekipe Studentskog centra u Podgorici. Ko je pomno pratio ABA ligu i Partizan u prethodne dvije sezone, zna koliko je SC Derbi umio da namuči klub iz Humske. Bilo je senzacionalnih pobjeda studenata, ali ovoga puta profesorski je odigrao Džejms Naneli, a ulogu asistenta na predavanju imao je Balša Koprivica. Pomenuti tandem je održao čas košarke žilavim igračima SC Derbija koji su borili, ali na kraju su morali da priznaju da su u ovom momentu izabranici Željka Obradovića bolji u 24. kolu ABA lige konačnim rezultatom 78:84.
Jasno je svima u Partizanu da je pobjeda u duelu sa Olimpijakosom večeras imperativ i da prava na kiks – nema.

Olimpijakos: Prošle godine bez trijumfa u Areni!

Do prije sedam dana održavao je Olimpijakos seriju od 15 pobjeda u svim takmičenjima. Zatim je ubjedljivo poražen od Efesa u Istanbulu, pa se dva dana kasnije iskalio na Asvelu. Vikend su pirejski crveno-bijeli iskoristili za novu demonstraciju moći, ovoga puta u domaćem prvenstvu. Sa 30 razlike pregazili su fenjeraša Apolon iz Patrona (63:93) i pokazali da su naoštreni stigli u Beograd, na megdan Partizanu.
Jorgos Barcokas je posle tog meča postao Olimpijakosov rekorder. Pretekao je Dušana Dudu Ivkovića i profilisao se kao trener sa najviše pobjeda u ligaškom dijelu sezone grčkog šampionata u istoriji Olimpijakosa. Sada je na koti 113, a vjerovali ili ne, uspio je to da uradi iz samo 119 utakmica (nevjerovatnih 94,95 procenata).
Namjestio je grčki velikan nišanske sprave četiri dana prije sudara sa Partizanom. Ispalio 26 trojki i pogodio 13, a pobjedu izvojevao sa čak 28 timskih asistencija. Filip Petrušev je odmarao nakon povrede zarađene u meču sa Asvelom, a blistao je Ajzeja Kenan van linije 6,75 i pogodio pet od sedam šuteva za tri poena. I u Beogradu bi trebalo da bude moćno oružje Olimpijakosa.
Iz vizure Partizana okršaj koji je na programu u četvrtak biće jedan od najvažnijih od starta sezone, a imaće popriličnu težinu i ako pitate Barcokasa i njegove momke. Olimpijakos još nije osigurao mjesto među šest najboljih timova i u slučaju poraza od Partizana, Makabi bi mogao da zaprijeti.
Podsjetimo, u prvom dijelu sezone Partizan i Olimpijakos odigrali su tijesan meč u Pireju. Na kraju četvrte dionice bilo je 85:85, a grčki tim slavio je nakon produžetka sa 98:94.
Došlo je ono vrijeme sezone, kada popravnih nema, kada svaka lopta u Evroligi može da znači pobjeda ili poraz, nastavak borbe ili potpuno razočarenje. U stanju maksimalne borbene pripravnosti se nalazi čitava ekipa Partizana. Mora da se savlada jedan od kandidata za plasman na Fajnal-for kako bi se borba za mjesto među 10 nastavila, a ako neko ima igrače koji znaju kako je igrati u vatrenoj atmosferi, onda je to bez dileme klub iz Pireja. Tu su Kostas Papanikolau, Nikola Milutinov, Alek Peters, Najdžel Vilijams Gos, ali mnogi će da kažu da je duša ovog tima Šakil Mekisik. Neustrašivi polivalentni košarkaš prošao je mnogo toga u životu da bi došao do statusa čovjeka bez koga današnji Olimpijakos ne može da se zamisli.
Timu iz Pireja takođe ne manjka motiva pošto će probati da se domogne četvrte pozocije, koja bi mu donijela prednost domaćeg parketa u plej-ofu.

Naš prijedlog:

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na pobjedu crno-bijelih je 1.71 u SuperBet kladionici. Trijumf gostiju iz Pireja plaća se kvotom 2.14.

Sigurno je da nas očekuje ogromna borba na terenu i da će se oba tima pošteno oznojiti nebili slavili pobjedu u večerašnjem meču. Oba tima igraju napadački tokom čitave sezone, a bez obzira na važnost meča granica od 156.5 poena nam se čini veoma dostižno. Kvota na ovu igru je 1.77 upravo u gore pomenutoj SuperBet kladionici. U prvom meču smo gledali produžetke, a mišljenja smo da i večeras nijedan tim neće slaviti ubjedljivom razliku. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom H2 (granica 3.5) po kvoti 1.65. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1/1 po kvoti 2.55 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.