TIP DANA: Lil – Lans: Nastavlja se velika borba za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona!

Nakon nekoliko ne previše interesantnih dana, u petak je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni duel 26. kola francuske Lige 1 u kom će fudbaleri Lila ugostiti Lans.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Lil: Doge drže sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona!

Četiri puta do sada u svojoj istoriji su fudbaleri Lila dolazili do naslova prvaka Francuske, a poslednji put je to bio slučaj 2021. godine, kada je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli ispred drugoplasiranog PSŽ-a, i svakako da je ta titula popularnih Doga ogroman uspeh, pošto se od kako su Parižani dobili prebogate vlasnike ne dešava baš često da neki drugi klub osim njih dođe do naslova prvaka Francuske.
Ne treba naravno zaboraviti ni da je Lil čak šest puta dolazio do titule vicešampiona ove zemlje, a na sve to moramo dodati i šest trofeja u Kupu, ali i jedan u Liga Kupu, i sve to ovaj klub čini jednim od najtrofejnijih francuskih timova.
Prošle sezonu su Doge završile na petom mestu na tabeli, a to je ovom klubu donelo plasman u Ligu konferencije, gde je prvo francuski predstavnik sa prvog mesta došao do plasmana u nokaut fazu, a potom i preko Šturma obezbedio plasman u četvrtfinale, gde će izabranici Paula Fonseke odmeriti snage protiv Aston Vile, koja kako sada stvari stoje slovi za možda i glavnog kandidata za osvajanje trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala, stiče se utisak da svi navijači nekadašnjeg šampiona Francuske za sada imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, trenutno se Lil nalazi na četvrtom mestu na tabeli, koje od ove sezone donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Trenutno Fonsekini puleni imaju isti broj bodova kao i petoplasirana Nica, ali i samo bod viška u odnosu na šestoplasirani Lans, i upravo ova ekipa dolazi u goste u ovom kolu, što će po svemu sudeći biti veoma bitan duel i za jedne i za druge, u borbi za pomenutu četvrtu poziciju.
Na poslednjih pet mečeva u Ligi 1, nekadašnji šampion Francuske je ostvario dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, a u prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli remizirao u gostima kod drugoplasiranog Bresta, kada je bilo 1:1.
Za kraj, na domaćem terenu je Lil do sada odigrao dvanaest mečeva i ostvario osam trijumfa, tri remija i samo jedan poraz.

Lans: Može li Lans da ponovi prošlu sezonu?

Za razliku od Lila, Lans je samo jednom do sada dolazio do naslova prvaka Francuske, i to u sezoni 1997-98, a čak pet puta je ovaj tim dolazio do vicešampionske titule, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo prošle sezone, kada je ova ekipa imala samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.
Pored pomenute šampionske titule ne smemo a da se ne prisetimo ni tri trofeja u francuskom Kupu, i jednom u Liga Kupu ove zemlje, uz podsećanje da Lans igrao polufinale Kupa UEFA (današnja Liga Evrope) u sezoni 1999-00.
Kao što smo već napomenuli, prošla sezona je bila blistava, pošto je tim sa Boleara mimo svih očekivanja uspeo da dođe do drugog mesta na tabeli, a samim tim i direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Tu se francuski predstavnik u jednom veoma teškoj grupi, u kojoj su pored njih tu još bili i Arsenal, Sevilja i PSV, nimalo nije obrukao, pošto je Lans na kraju završio na trećem mestu na tabeli i izborio nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Nažalost, tu su izabranici trenera Eza ekspresno eliminisani od Frajburga, mada moramo reći da je već nakon ispadanja iz Lige šampiona, akcenat bio prebačen na francusko prvensto.
Nije aktuelni vicešampion započeo ove sezone onako dobro kao što je to bio slučaj prošle, međutim, kako je vreme prolazilo Samba i drugari su igrali sve bolje, pa je trenutno situacija takva da se Lans nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lil, a pomenućemo još jednom da ove sezone to četvrto mesto znači i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu, Ezeovi puleni su ostvarili dva trijumfa, doživeli isto toliko poraza i jednom remizirali. Inače, u prošlom kolu je aktuelni vicešampion Francuske doživeo poraz na svom stadionu od Nice, koja je direktni rival u borbi za to četvrto mesto na tabeli, a tom pobedom je tim sa Azurne obale sustigao Lans i trenutno ove dve ekipe imaju isti broj bodova.
Za kraj, kada se radi o mečevima na strani, do sada je ova ekipa ostvarila pet trijumfa, četiri remija i isto toliko poraza.

Naš predlog

Pre svega, na prvi pogled se vidi da je reč o jednom veoma zanimljivom duelu u kom će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da dođe do trijumfa, pa se vrlo lako može dogoditi da i Lil, ali i Lans postignu makar po jedan pogodak na ovom meču, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Lil čitavim tokom šampionata igra veoma dobro na domaćem terenu, a veoma zanimljivo je da i Lans u poslednje vreme igra dosta dobro van svog terena, što je još jedan od pokazatelja da je ovo veoma težak duel za prognoziranje, pa ćemo se shodno tome fokusirati samo na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.

Za kraj, Lil je na svakom od prethodna četiri meča na domaćem terenu postigao dva ili više pogotka, pa neće biti iznenađenje ako to slučaj bude i večeras, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom D2+ uz kvotu 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.