Tip dana košarka: Budućnost – Partizan: Direktna borba za drugu poziciji ali i prednost domaćeg terena!

Budućnost će u okviru pretposlednjeg kola Jadranske lige dočekati ekipu Partizana. Ovaj meč donijeće nam vjerovatno konačni odgovor na pitanje ko će u plej-of sa drugog mjesta – Budućnost ili Partizan. Utakmica je na programu od 19 časova i 30 minuta u dvorani Morača.

Budućnost: Bez trijumfa skoro 2 godine protiv Partizana!

Veoma turbulenta sezona za nekadašnjeg prvaka ABA lige, pošto se na početku sezone govorilo o napadu i na regionalno takmičenje ali i na Evrokup! Međutim kako je sezona tekla, sve je jasnije da od tih visokih ciljeva teško može nešto da bude. U Evropi nisu uspijeli da prođu ni prvu stepenicu, tj. da izađu iz grupe, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među navijačima.
Nakon toga na šokantan način ostali su bez još jednog trofeja, ovog puta u nacionalnom kupu. Njihova filijala Studentski centar je uspijela da posle velikog preokreta slavi u finalu i tako ovaj tim Budućnosti ostavi bez prestižnog odličja.
U ABA ligi su trenutno na diobi drugog mjesta zajedno sa večerašnjim protivnikom, sa skorom od 18 pobjeda i 6 poraza, a seriju dobrih rezultata i trijumfa, prekinuli su u poslednjem kolu kada su na gostovanju u Beogradu poraženi od ekipe FMP-a. Veliko iznenađenje viđeno je u Železniku. Košarkaši FMP-a pobjedili su na svom parketu Budućnost 84:76 u meču 24. kola regionalne ABA lige. FMP su do pobjede predvodili Aleksa Stepanović sa 30 i Ranko Simović sa 21 poenom.
Kod Budućnosti bolji od ostalih bio je Mekinli Rajt sa 30 poena. Panteri su na ovaj način napravili veliki uslugu Partizanu, te će Podgoričani eventualnim porazom u ovom meču pasti na treću poziciju, koja je znatno nepovoljnija.
Duel u Morači izvjesno će odrediti i ko će sa druge pozicije krenuti u plej-of regionalnog takmičenja i imati prednost domaćeg terena u potencijalnom polufinalu, pa otuda je i jasno zbog čega bi trebalo očekivati prepunu dvoranu.
Budućnost je željela tako nešto da iskoristi, pa su cijene karata za ovaj susret značajno skuplje. Naime, ukoliko želite da budete dio ovog susreta sa tribina, moraćete da izdvojite 25 i 30 evra.
Trebalo bi istaći da se cijene karata za utakmice Budućnosti na domaćem parketu kreću od dva do desetak evra u zavisnosti od protivnika. Ali, u slučaju Crvene zvezde i Partizana, cifra je značajno veća.

Partizan: Mnogo bitan meč!

Posle još jednog pucnja u koljeno, teško je pričati o lošoj sreći ili da se Partizanu bilo šta slučajno dogodilo kad je ispustio dvocifrenu prednost u Evroligi protiv Olimpijakosa. Realno gledano, ovosezonska ekipa Željka Obradovića je postala sinonim za loše finiše, propuštene šanse i sopstvenu glupost koja vodi u poraz. Nije lako objasniti sekvencu protiv Pirejaca u trenucima kad je klub iz Humske imao dvocifrenu prednost u završnici treće četvrtine na najbitnijem označenom meču, onom koji bi trebalo da uvede tim u plej-in kad, već nije uspio da se obezbijedi direktan plasman u plej-of.
A zašto nije ovaj tim uspio direktno da uđe u plej-of? Odgovor su vidjeli svi koji su bili u Areni ili pratili susret kraj malih ekrana. Ne zna se kome je bilo mučnije dok su posmatrali crno-bijele kako u jednom momentu izgledaju moćno, toliko da mogu da povedu protiv bilo koje ekipe na Starom kontinentu, a onda svega nekoliko minuta kasnije toliko padnu da ni ozbiljne dvocifrene prednosti nisu dovoljne da obezbijede trijumf.
Da se dogodilo samo protiv Olimijakosa, ne bi bilo vrijedno ozbiljne kritike. Sport je ovo… Košarka uvijek donosu prokrete, uzbuđenja, uspone i padove, ali ovo što je Partizan uspio da izvede ove sezone graniči se sa naučnom fantastikom.
Kevin Panter je prvi među jednakima, čija forma može da bude metafora za čitavu sezonu Partizana.
Kapiten crno-bijelih nikada nije bježao od odgovornosti, sjajno je počeo utakmicu, vukao sam. Umnogome pomogao da se obezbijedi velika prednost protiv Grka, a na kraju ispromašivao mnogo toga u nastojanju da spriječi propast.
Suludi porazi ove sezone su počeli baš sa Olimpijakosom. U četvrtom kolu u Pireju, Partizan je, baš kao i u prethodnom meču, imao dvocifrenu prednost na kraju treće dionice. Izgledalo je da ide ka veličanstvenom trijumfu, umjesto toga dogodio se težak poraz. Bio je to samo početak nevjerovatnog niza izgubljenih utakmica koje su realno mogle da se pobjede, da je bilo samo malo više fokusa u završnicama utakmica.
Sada crno-bijelima slijedi možda i najvažnija utakmica ovog djela sezone, gostovanje u Podgorici u kojem pobjednik uzima drugo mjesto!
U Humskoj su svjesni da momenat nije dobar posle Olimpijakosa, ali da sada imaju motiv više da u punoj Morači odigraju znatno bolju utakmicu i obezbijede drugu poziciju.

Naš prijedlog:

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju je 1.52 u PrimoBet kladionici. Pobjeda domaće ekipe plaća se kvotom 2.42.

Tačno je da se meč igra u Morači i da gostima neće biti nimalo lako, međutim poraz i u ovom meču zaista bi značio katastrofu za Partizan. Mišljenja smo da ovaj meč jednostavnu ne smiju izgubiti, te da će sve svoje raspoložive resure usmjeriti ka trijumfu, kom su dosta bliži od domaćina, po nama. Kvota na pobjedu gostiju je 1.52 kao što smo i napomenuli, a za igru 2/2 PrimoBet kladionica nudi kvotu 1.90. Za vas koji jurite nešto veću kvote predlažemo kombinaciju 2&UP- (granica 161.5) po kvoti 2.85 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.