TIP DANA: Real Madrid – Atletik Bilbao: Tim iz Baskije bez trijumfa u prestonici skoro dve decenije!

U nedelju je veoma dobra ponuda za klađenje, a u moru interesantnih mečeva za vas smo ovog puta analizirali duel između Real Madrida i Atletik Bilbaa.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h
.

Real Madrid: Barsa pobedila, pritisak je sada na Realu!

Real Madrid iz sezone u sezonu ima iste ciljeve, a oni se pre svega odnose na naslov prvaka Španije, ali i na što bolji plasman u Ligi šampiona.
Kako sada stvari stoje, prva stvar koju smo pomenuli ne bi smela da se dovede u pitanje, pošto se u ovom trenutku Madriđani nalaze na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, koja ruku na srce ima i meč viška, pošto su Katalonci sinoć na svom stadionu savladali Las Palmas sa 1:0.
Izabranici Karla Ančelotija u poslednje vreme igraju dosta dobro u španskom šampionatu, pa je tako najtrofejniji evropski i svetski klub u prošlom kolu slavio na veoma teškom gostovanju kod Osasune, a taj duel je završen rezultatom 2:4.
Pre toga je kraljevski klub bio bolji i od Selte na svom stadionu kada je bilo 4:0, a ukoliko pobedi Bilbao, Real Madrid će ponovo imati osam bodova viška, što je na sedam kola pre kraja verovatno i razlika koju Barselona neće moći da stigne, pogotovu što se i Ćavijevi puleni dosta muče ove sezone.
Kada je u pitanju Liga šampiona, tu za sada stvari teku po planu. Prvo su Madriđani u konkurenciji Napolija, Union Berlina i Brage zauzeli prvo mesto u grupi sa maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, pa je dosta lakše nego što se očekivalo izboren plasman u osminu finala elitnog klupskog takmičenja.
Tamo je španski predstavnik u dvomeču odmerio snage protiv ekipe Lajpciga i generalni utisak je da su Ančelotijevi puleni u tim duelima imali dosta više sreće nego pameti, ali na kraju se pamti i piše prolazak među osam najboljih evropskih ekipa za ovu sezonu.
Žreb je ovog puta za kraljevski klub bio nemilosrdan, pa će tim sa Santjago Bernabea odmeriti snage protiv Mančester sitija, i iz ove perspektive gledano deluje da je to finale pre finala.
Podsećamo vas da je Real već došao do jednog trofeja ove sezone i to pošto je ova ekipa u velikom finalu Superkupa demolirala Barselonu sa 4:1 i dodala još jedan pehar u svoje vitrine.
Jedino takmičenje gde su Madriđani podbacili je Kup Kralja, pošto je ova ekipa još u četvrtfinalu eliminisana od svog gradskog rivala Atletika, koji je zanimljivo u polufinalu eliminisan od Bilbaa, a upravo ova ekipa gostuje večeras u Madridu u sklopu jednog od poslednjih mečeva 30. kola španske La Lige.

Atletik Bilbao: Može li tim iz Baskije do Lige šampiona?

Kao što smo to već dosta puta napomenuli, Atletik Bilbao je treći najtrofejniji klub u Španiji, a jedina dva tima koja imaju više trofeja u svojim vitrinama su naravno Real Madrid i Barselona.
Prošla sezona nije bila preterano uspešna za ponos Baskije, pošto ovaj tim posle duže vremena nije uspeo da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja i sigurno je da je upravo to označeno kao primarni cilj i ovog puta, uz konstataciju da oni najverniji navijači ovog kluba imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, trenutno se Atletik Bilbao nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na petoplasirani Atletiko Madrid a dobro poznato je da je ta četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu izabranici Ernesta Valverdea su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na gostovanju kod Betisa.
U prošlom kolu je ponos Baskije odigrao jedan veoma dobar meč na svom stadionu i slavio protiv Alavesa, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
Inače, moramo pomenuti podatak da je Atletik Bilbao poslednji trijumf na gostovanju kod Real Madrida ostvario još davne 2006. godine, što znači da ovaj tim na tri boda čeka skoro dve decenije.
Kada se radi o partijama na gostovanjima, do sada su crveno-beli odigrali četrnaest mečeva na strani i ostvarili pet trijumfa, isto toliko remija i četiri poraza.
Poslednji trijumf na strani četvrtoplasirani tim na tabeli je ostvario sredinom marta, kada je ova ekipa slavila kod Las Palmasa rezultatom 0:2.
Podsećamo vas da je ova sezona već uspešna što se tiče Bilbaa, pošto je ova ekipa uspela da izbori plasman u veliko finale Kupa Kralja, a na putu do toga, ovaj tim je imao dosta težak posao.
Naime, prvo su Baskijci u četvrtfinalu uspeli da eliminišu Barselonu, da bi u polufinalu Valverdeovi puleni bili bolji u dvomeču od Atletiko Madrida, koji je bio veliki favorit pre prvog duela, ali je Bilbao uspeo da slavi i na Vanda Metropolitanu, ali i na San Mamesu i ukupnim rezultatom 4:0 dođe do finala Kupa Kralja u kom će protivnik biti ekipa Majorke, a taj duel je na programu sledeće sedmice, i nije isključeno da Valverde malo promeša karte za ovaj večerašnji duel u prestonici Španije.

Naš predlog

Kao što smo već pomenuli, Bilbao je poslednji trijumf na gostovanju kod Real Madrida ostvario još 2006. godine, ali i bez toga je kraljevski klub veliki favorit na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.56.

Utisak je da će lider na tabeli španskog prvenstva dati sve od sebe da što pre reši pitanje pobednika, pa je izvesno da će izabranici Karla Ančelotija od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu gostiju iz Baskije, zbog čega vam predlažemo da se oprobate sa prelazom 1-1 uz sjajnu kvotu 2.28 u Meridianu.

Za kraj, pre svega nas očekuje jedan veoma efikasan duel i toplo vam preporučujemo da fokus usmerite na igru 3+, uz kvotu 1.77 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.