DERBI DANA: Mančester siti – Arsenal: Oslabljeni Siti gosti silno motivisane Tobdžije! Ko će do trijumfa?

Nedelja nam uvek donosi dosta veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a ovog puta se derbi dana bez ikakve sumnje igra na Etihadu, gde će snage odmeriti Mančester siti i Arsenal.
Ujedno, biće ovo i meč između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli, i nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Početak duela između Sitija i Arsenala je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester siti: Duel koji Građani prosto moraju da pobede!

Kada se podvuče crta, zaista teško da je prošla sezona mogla da bude uspešnija po Građane, koji su konačno uspeli da dođu do “ušatog” trofeja i to pošto su u velikom finalu bili bolji od italijanskog Intera, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Iako se u jednom trenutku činilo da Siti neće uspeti da odbrani naslov prvaka Engleske, izabranici Pepa Gvardiole su iskoristili loše partije Arsenala u drugom delu šampionata i po treći put zaredom osvojili Premijer ligu, a na kraju je čak ova ekipa imala i pristojnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Najzad, Građani su osvojili i FA Kup, gde je u finalu savladan gradski rival Mančester Junajted, a poznato je koliko navijačima ovog kluba prijaju pobede nad gradskim rivalom. Pored toga, pred početak ove sezone je osvojen Superku Evrope, nakon trijumfa nad ekipom Sevilje, a krajem godine su Građani došli i do trofeja na Svetskom klupskom šampionatu, posle pobede u finalu nad ekipom Fluminensea, pa dolazimo do zaključka da je engleska ekipa prošle sezone praktično osvojila sve što se moglo osvojiti.
Naravno, i ovog puta puleni Pepa Gvardiole imaju potpuno iste ambicije, a primarni cilj će kao i prošle sezone biti titula šampiona Evrope i naslov prvaka Engleske. U ovom trenutku se tim sa Etihada nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na Arsenal i Liverpul, koji trenutno dele prvo mesto i zaista prisustvujemo jednoj od najzanimljivijih šampionskih trka u poslednjoj deceniji.
U prošlom kolu su puleni Pepa Gvardiole u velikom derbiju remizirali na gostovanju kod Liverpula, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstatataciju da su Redsi bili bolji rival na tom derbiju.
Na poslednjih pet mečeva u najboljoj ligi na svetu Mančester siti je ostvario tri trijumfa, uz dva remija, i to protiv Čelsija kada je bilo 1:1, uz pomenuti meč prošlog kola.
Što se Lige šampiona tiče, Siti je bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog meta u grupi, ispred Lajpciga, Jang Bojsa i Crvene zvezde. U osmini finala je ova ekipa lagano eliminisala Kopenhagen, mada moramo biti realni pa priznati da je engleski predstavnik imao dosta sreće pri samom žrebu, pošto je aktuelni šampion Evrope na papiru izvukao najslabijeg rivala.
Ipak, to se ne može reći i za žreb za četvrtfinale, pošto će Građani odmeriti snage protiv Real Madrida, i po mnogim mišljenjima je taj duel okarakterisan kao finale pre finala, a prvi meč je na programu već za deset dana.

Arsenal: Tobdžije drže sve u svojim rukama!

Prethodna sezona će sasvim sigurno svim navijačima Arsenala jako dugo ostati u sećanju, pošto je baš malo nedostajalo da Tobdžije dođu do naslova prvaka Engleske.
Možda to ne izgleda tako kada bacimo pogled na tabelu, ali moramo podsetiti da je četa Mikela Artete u prvom delu šampionata igrala fenomenalan fudbal i tada je tim iz prestonice Engleske imao čak deset bodova viška u odnosu na Mančester siti, pa je tada malo ko verovato da bi Građani na kraju mogli da dođu do trećeg uzastopnog naslova prvaka Engleske. Ipak, kada je to bilo najmanje potrebno, Arsenal je odigrao nekoliko loših mečeva, Siti je ubacio u petu brzinu, i na kraju je ovaj tim ne previše teško stigao do šampionske titule, a ponavljamo da to u jednom trenutku nije bilo realno.
Bilo kako bilo, Arsenal je na kraju završio na drugom mestu na tabeli, što je svakako bio veliki uspeh, pošto su Tobdžije nakon nekoliko izuzetno “sušniih” godina stigle do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a upravo to i jeste bio primarni cilj godinama unazad.
Kada smo se već dotakli elitnog takmičenja,treba istaći da su Artetini puleni odigrali sjajno grupnu fazu Lige šampiona i na kraju završili na prvom mestu u grupi, uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV. Pored holandskog predstavnika, tu su još bili i Sevilja i Lans, pa je odmah jasno da se radi o jednoj nimalo naivnoj grupi. Na šest odigranih mečeva engleski predstavnik je ostvario četiri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz i to na gostovanju kod Lansa, koji poslednjih sezona igra nestvarno dobro na domaćem terenu.
Za rivala u osmini finala nekadašnji finalista elitnog takmičenja je dobio Porto koji je eliminisan uz dosta muke i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto su pre toga oba tima slavila na svom terenu sa minimalnim rezultatom. Protivnik u četvrtfinalu je Bajern i deluje zaista da će puleni Mikela Artete imati šta da poruče Bavarcima u tom četvrtfinalnom susretu.
Što se tiče englskog šampionata, apsolutno je sve podređeno tome da Tobdžije na kraju završe na prvom mestu na tabeli, pa ako se tako posmatraju stvari deluje da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo pošto se trenutno tim iz Londona nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Liverpul, ali i bod manjka u odnosu na trećeplasirani Mančester siti, kod koga Arsenal između ostalog i gostuje u ovo kolu. U prošlom kolu je tim iz Londona ostvario veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv nimalo naivnog Brentforda, a taj meč je završen rezultatom 2:1, uz napomenu da je to bio osmi vezani trijumf u prvenstvu za pulene Mikela Artete.

Naš predlog

Ono što moramo napomenuti je da Pep Gvardiola za ovaj susret neće moći da računa na dva veoma bitna fudbalera u zadnjoj liniji tima, a to su Stouns i Voker, pa samim tim rastu i šanse Arsenala za ovaj duel. Sve to će biti jedan od razloga zašto vam ovde preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.89.

Svi ovde očekuju golove, a kako je ulog ogroman, ne treba očekivati da ih bude previše, tako da vam toplo preporulujemo da se opredelite za igru 0-3 gola uz kvotu 1.42 u Meridianu.

Za kraj, možda je i najbolje da se oprobate sa kombinacijom pomenutih igara i fokusirate se na igru X2&0-3, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.