MEČ DANA: Vest Hem – Totenhem: Pevci žele osvetu za poraz iz prvog dela sezone!

Vest Hem će u okviru 31. kola Premijer lige dočekati gradskog rivala, ekipu Totenhema. Čekićari nisu slavili u šampionatu čitavih mjesec dana, dok su gosti iz sjevernog Londona u promjenljivoj formi u poslednje vrijeme. Utakmica je na programu od 21 čas i 15 minuta.

Vest Hem: Trijumf kod kuće u Premijer ligi se čeka još od februara!

Uspijela su Čekićari da savladaju Frajburg u osmini finala Lige Evrope i tako se plasiraju u četvrtfinale drugog po snazi takmičenja u Evropi, što je svakako veliki uspijeh za ovaj klub, koji ne namjerava da stane na toj stepenici.
Osvajanje Lige konferencija prethodne godine je samo podiglo apetite navijača i sada sigurno žele od svojih ljubimaca da što dalje doguraju u makar na papiru težem takmičenju i pokušaju da se dokopaju Lige šampiona!
U prethodnom kolu su odigrali jedan nevjerovatan meč, u kom su porazom od Njukasla produžili niz mečeva bez trijumfa na 3.
Sve je praktično od prvog minuta ukazivalo na to da će meč obilježiti veliki broj izglednih prilika, ali su strijelci nadmašili sva očekivanja. Posle prekršaja Vladimira Coufala na samom startu, Njukasl je poveo golom Aleksandera Isaka iz jedanaesterca već u šestom minutu. Igre defanzivaca oba tima odavale su utisak da se radi o igračima čiji je kvalitet primjereniji slabije plasiranim timovima Čempionšipa ili bolje rangiranim u Ligi 1.
Teška povreda Svena Botmana značajno smanjuje Njukaslove šanse da utjera čak i minimalno straha među protivničke napadače, a najbolje je to namirisao Majkl Antonio u 21. minutu. Lukas Paketa je jednim smislenijim dodavanjem unezvjerio Džamala Lasela i Fabijana Šera, a iskusni reprezentativac Jamajke došao je do četvrtog premijerligaškog pogotka u sezoni.
Uslijed brojnih provjera VAR sobe, prvo poluvrijeme produženo je za čak deset minuta, a Mohamed Kudus je na 54:02 doveo Vest Hem u vođstvo. Gol reprezentativca Gane bio je drugi najkasniji u prvim poluvremenima Premijer lige od sezone 2006/07, to jest od kada se pomenuta statistika bilježi precizno.
Činilo se da je sudbinu domaćih zapečatio Džerod Bouen golom u 48. minutu. Ovo je osma gostujuća utakmica u Premijer ligi ove sezone u kojoj je 28-godišnje desno krilo zatresao mrežu. Rekorder Vest Hema po tom parametru je Majk Smol, koji je to uradio jednom više tokom sezone 1991/92.
Aleksander Isak je realizovao i drugi penal na utakmici u 77. minutu, a bjesneo je kao ris na sudijske odluke pored aut-linije Dejvid Mojes. A onda je ušao Harvi Barns i pokupio svu slavu za sebe. Ušao je u igru u 67. minutu, a prvi put se upisao u strijelce u 83, kada je elegnanto bocnuo loptu ispod Alfonsa Areole. Posle bombe u 90. minutu stadion je ekslodirao, Edi Hau dobio još kredita, a Njukasl novu šansu da se uključi u borbu za evropske pozicije.
Vest Hem je trenutno na 7. mjestu na tabeli sa 44 osvojena boda, a poslednji trijumf ostvarili su prije tačno mjesec dana.

Totenhem: Bitno je nastaviti dobre partije!

Ušli su popularni “Pijevci” u ovu sezonu bez neke pretjerane pompe, ostali su bez najboljeg igrača i malo ko od njih je očekivao da mogu daleko da dobace ove sezone. Međutim igraju veoma atraktivan fudbal i čini se da je Postekoglu zaista naštimao ovaj tim, koji je trenutno na 5. mjestu na tabeli sa 56 osvojenih bodova, 8 bodva više od šestoplasiranog Mančester Junajteda i 3 manje od četvrtoplasirane Aston Vile.
Tottenham je u prethodnom kolu na svom stadionu slavio protiv Lutona rezultatom 2:1 nakon preokreta. Prvo je Čong doveo goste u vođstvo, u 3. minuti utakmice, da bi Spursi u drugom poluvremenu zahvaljujući autogolu Kaborea i pogotku Sona stigli do preokreta. Iako oslabljeni za čak deset igrača, ekipa Lutona pružila je kvalitetan otpor favoriziranim “Pijevcima”. Gosti iz Lutona šokiraju domaćine odmah na početku utakmice, u trećoj minuti. Iako su došli bez čak 10 povrijeđenih igrača, prvi su došli do pogotka. Tauzent je pretrčao neometano nekih 40-ak metara i dodao za Barklija, a nekadašnji igrač Čelsija na drugoj strani pronalazi Čonga koji sjajno pogađa u mrežu uz pomoć stative i dovodi Luton u vođstvo.
Spursi su se pokušali oporaviti od šoka do poluvremena, ali im je falilo malo sreće. Kuluševski u 15. minuti pronalazi Vernera, a Nijemac se sjajnim driblingom oslobađa Kaborea, no udarac slabijom lijevom nogom prolazi malo pored gola. Potom Son u 20. minuti dolazi u sjajnu priliku. Nakon oduzete lopte Spursa, njihov kapiten našao se u sjajnoj situaciji, prošao je pored golmana, ali njegov udarac samo je zatresao obje stative. Verner je naletio na odbitak, no bilo je blokirano od strane gostujućih igrača, da bi lopta potom došla do Sara čiji šut Mengi požrtvano čisti s gol crte. Tako se na odmor otišlo s vođstvom gostiju.
Domaći vraćaju stvari na početak u 50. minuti. Džonson je odigrao dupli pas sa Madisonom, poslao prizemni centaršut na drugu stativu, a Kabore nespretnom reakcijom pogađa u vlastitu mrežu. Londonski tim do potpunog preokreta dolazi u 86. minuti, a strijelac je Son. Luton je imao korner, a Son je pokrenuo kontru. Dodao je loptu do Vernera, njegov ubačaj dolazi do Džonsona, a ovaj ostavlja povratnu loptu za Sona koji uz malo sreće pogađa za preokret.
Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Totenham je ovom pobjedom oprao gorak okus sramnog poraza u pretprošlom kolu od Fulama, kada su stradali sa 3:0.

Naš prijedlog:

Gostujući tim ulazi kao blagi favorit u ovaj meč, a kvota na trijumf Totenhema je 2.20 u SuperBet kladionici. Pobjeda domaće ekipe plaća se kvotom 3.15.

Ofanzivan stil igre je nešto što obje ekipe forsiraju tokom čitave sezone, pa je prosto današnji meč kao stvoren za još jednu zanimljivu utakmicu ova dva tima i veliki broj pogodaka na meču. Prema tome predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.60 u SuperBet kladionici. Takođe igra 4+ po kvoti 2.00 se čini veoma primamljivo, pošto su oba tima na prosijeku od po skoro 4 gola na meču! Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa konačnim ishodom – X – po kvoti 3.90 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.