Tiket dana (utorak, 02.04.2024)

Tiket dana

Sasvim sliodna je ponuda i ovog utorka, pre svega jer se u Premijer ligi igra vanredno kolo. Predložene kvote bile su aktuelne u vreme pisanja predloga.

Notingem Forest – Fulam – 1 @ 2.50 u SuperBet

Malo ko je mogao da pomisli da će se Šumari naći u ovako teškoj situaciji pred kraj sezone. Krivi su i fudbaleri zbog loših rezultata ali odgovornost snosi i uprava koja je dozvolila da ih Savez kazni sa 4 boda minusa zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Forest ima samo jedan trijumf u Premijer ligi u poslednjih deset kola a bez pobede su već šest rundi. U dva prethodna kola odigrali su nerešeno, prvo na gostovanju kod Lutona, pred pauzu, a onda i u subotu protiv Kristal Palasa na svom terenu. Treba reći da su imali jedan dobar niz rezultata i to u vreme kada je na klupu seo Nuno Espirito Santo. Portugalac je zamenio Stiva Kupera koji je dobio otkaz nakon serije loših rezultata. Na Siti Graund dolazi tim Fulama, jedna od ekipa koja nema nikakve brige i u poslednje vreme igra vrlo zanimljive mečeve. Pobedili su Totenhem sa 3:0 a posle toga jedva izvukli bod kod ”fenjeraša” Šefild Junajteda. Smatramo da će u ovom meču presuditi motiv a on je u potpunosti na strani domaćeg tima. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 2.50.

Lugano – Bazel – 1 @ 2.05 u SuperBet

Približio se plej-of u švajcarskoj Super ligi. Ostalo je još četiri kola i onda će se liga podeliti na dva dela. Prvih šest će igrati za titulu i evropske kupove a ostatak za opstanak. Pošto je ovo prva sezona sa ovakvim sistemom takmičenja videćemo kako će se on pokazati u zemlji satova, čokolade i sira. Sva je prilika da u plej-ofu nećemo gčedati ekipu Bazela, višestrukog šampiona ove zemlje. Bazel nikako da se prebaci u gornji dom a u prethodna četiri kola nemaju pobedu. Posle dva vezana poraza sada imaju dva remija, a u prošlom kolu su remirizali sa Cirihom na svom Sent Jakobu. Sada idu u Lugano, kod ekipe koja je u najboljoj formi u poslednje vreme. Tim iz italijanskog kantona je vezao pet pobeda, iskoristivši i nešto lakši raspored koji je imao. Učvrstio se Lugano na trećem mestu i sada diše za vrat Jang Bojsima i Servetu. Igraće se plej-of i postoji mogućnost da se ova ekipa uključi i u borbu za titulu. U međuvremenu se Lugano plasirao i u polufinale domaćeg kupa, a u četvrtfinalu su eliminisali baš Bazel i to kao gosti. Sada će gostovati lideru Čelendž lige Sionu i imaju veoma dobru priliku da se plasiraju u finale. Pored tog meča u kupu Lugano i Bazel siu igrali još dva u prvenstvu ove sezone, a oba su pripala gostujućim timovima, Bazel je slavio u Luganu sa 3:1, a onda je Lugano uzvratio na Sent Jakobu sa 1:0. Predlažemo jedinicu sa kvotom 2.05 u kladionici SuperBet.

Sarbriken – Kajzerslautern – 1x @ 1.53 u SuperBet

Domaća ekipa je najveće iznenađenje u evropskom fudbalu ove sezone. Sarbriken je trećeligaš i igra u polufinalu DFB kupa u Nemačkoj. Treba reći da do ove faze nisu stigli zahvaljujući sreći, već su eliminisali Bajern, Ajntraht i Menhengladah, tri bundesligaša, a Bavarci su najbolji tim Nemačke već više od decenije. U nemačkom kupu pravilo je da se utakmica igra na terenu tima koji je u nižem rangu, pa će tako Sarbriken i polufinale igrati pred svojim navijačima s obzirom da je Kajzerslautern tim iz Cvajte. Kraljevi su bivši nemački šampioni ali u prethodnom periodu se mnogo muče i tek su pre dve godine ponovo u drugoj ligi. Trenutno su u teškoj situaciji, u Cvajti se nalaze na 16. mestu a ta pozicija na kraju prvenstva donosi samo igranje baraža za opstanak. Njima je svaki meč u šampionatu kvalifikacioni, ali ovo je šansa da igraju u finalu DFB kupa, koji je u Nemačkoj veoma cenjen. Pored toga otvara se mogućnost da se naredne jeseni igra u Evropi, pogotovo ako znamo da je u drugom polufinalu Leverkuzen, najverovatnije novi šampion. Kajzerslautern je u dva prethodna kola u kupu pobedio takođe drugoligaše, Nirnberg i Hertu, ali je još u drugom kolu eliminisao Keln. Smatramo da je Sarbriken bliži finalu u Berlinu jer kada su pobedili Bajern i ostale bundesligaše, zašto ne bi i Kraljeve? Ipak, ograđujemo se dvoznakom, a za 1x kvota je 1.53 u kaldionici SuperBet.

Železničar – Radnik – 1 @ 1.72 u SuperBet

U Pančevu se sastaju dve poslednjeplasirane ekipe ali Železničar i Radnik nisu u istom vozu. Dok je domaćin sakupio 23 boda i blizu je timova koji su ispred njih, Surduličani su ”fenjeraši” sa samo 14 osvojenih bodova i malim izgledima da i naredne sezone igraju u eliti. Dizelka je u prošlom kolu osvojila vađan bod na gostovanju kod IMT-a, ali su lako mogli i sva tri jer su vodili golom u finišu, ali su Traktoristi ekspresno izjednačili. Tim iz Pančeva je debitant u Super ligi i za njih bi veliki uspeh bio da i naredne sezone igraju u društvu najboljih. Treba reći da imaju kvalitetan i iskusan tim i da uopšte ne bi bilo iznenađenje da ih od leta opet gledamo u najjačem rangu srpskog fudbala. Radniku se ne piše dobro, posle desenije u eliti Surduličani su na putu silaska i da nije bilo one pobede na Čairu sada bi imali niz od 10 uzastopnih poraza. Sve izgleda tragičnije kada znamo da je Radnik bio bez poraza u prvih pet kola nove sezone kada se u ovom gradiću na jugu Srbije razmišljalo i o borbi za Evropu. Jesenas su Pančevci pobedili u Surdulici sa 1:0 a nešto slično očekujemo i sada. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.72.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici SuperBet iznosi 13.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.