TIP DANA: Juventus – Lacio: I jedni i drugi igraju za spas sezone!

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali prvi polufinalni meč italijanskog Kupa, u kom će snage odmeriti Juventus i Lacio.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Juventus: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Juventus u poslednje vreme igra zaista loše, nakon čega je ova ekipa čak dovela u pitanje i svoje učešće u Ligi šampiona naredne sezone, iako je u jednom trenutku tim iz Torina bio u igri čak i za naslov prvaka Italije. Izabranici Masimilijana Alegrija imaju baš dosta problema u poslednje vreme, pa je tako najtrofejniji italijanski klub na poslednjih pet mečeva doživeo dva poraza, dva remija i ostvario samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Frosinonea, nakon pogotka u poslednjim trenucima susreta.
U prošlom kolu je Juve u velikom derbiju italijanskog fudbala gostovao kod Lacija, gde je ovaj tim ovog puta poražen sa minimalnim rezultatom i to golom Marušića u poslednjim sekundama meča.
U ovom trenutku se Bjankoneri nalaze na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, koja igra fenomenalno ove sezone i neće biti iznenađenje ako puleni Tijaga Mote na kraju uspeju i da preteknu italijanskog velikana na tabeli.
Poznato je da tim iz Torina zbog suspenzije ove sezone nije igrao u evropskim takmičenjima, i kada su svi očekivali da se Juve koji je odlično otvorio šampionat do kraja prvenstva bori sa Interom za naslov prvaka Italije, Bjankoneri su samo iz nekog nepoznatog razloga stali, i pored toga što fudbaleri Juventusa za razliku od Neroazura nisu imali obaveza u evropskim takmičenjima.
Moramo pohvaliti dobre partije Juventusa u Kupu, a u četvrtfinalu je ova ekipa eliminisala Frosinone na svom stadionu sa više nego ubedljivih 4:0, uz konsataciju da je Alegri na tom duelu pružio priliku nekolicini rezervista, pa je u tome ovaj podvig još veći, pogotovu što je Stara dama sa prvom postavom nedavno jedva izašla na kraj sa Frosinoneom.
Kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je Juventus odigrao petnaest susreta na svom stadionu i ostvario devet trijumfa, pet remija uz samo jedan poraz, i to mimo svih očekivanja od Udinezea, kada su Zebre slavile sa 0:1.
Sigurno je da fudbaleri Stare dame imaju veliki motiv da se revanširaju Laciju za poraz u prošlom kolu Serije A, međutim, ako uzmemo u obzir na koji način igraju puleni Masimilijana Alegrija u poslednje vreme, deluje da će sve to biti dosta težak zadatak.

Lacio: Može li Tudor da probudi uspavane Lacijale?

Lacio je ove sezone predstavljao Italiju i Ligi šampiona, a sve to nakon što je ova ekipa prošli šampionat završila na odličnom drugom mestu na tabeli, iza Napolija.
Veliki uspeh je sasvim sigurno i plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a u osmini finala je italijanski predstavnik nažalost eliminisan od Bajerna, i pored toga što je ova ekipa u prvom meču slavila pred svojim navijačima sa 1:0, ali su u revanšu Bavarci odigrali sjajno i potpuno zasluženo stigli do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa za ovu sezonu.
Dosta dobro Lacijali za sada igraju i italijanskom Kupu, pošto je ova ekipa preko svog gradskog rivala Rome stigla do plasmana u polufinale, a zanimljivo je da je Murinjo dobio otkaz upravo nakon tog poraza u gradskom derbiju.
Bilo kako bilo, Lacio ima lepu priliku da dođe do plasmana u novo finale italijanskog Kupa, pošto će protivnik u dvomeču biti Juventus, koji u drugom delu šampionata ima ogromnih problema.
Jedino takmičenje gde Lacijali za sada nisu pokazali ono što se od ovog kluba i očekuje je bez ikakve sumnje italijansko prvenstvo, pošto se trenutno tim iz prestonice Italije nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak četiri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu, koja na sve to ima i meč manjka.
Cenu loših rezultata u italijanskom šampionatu je nedavno platio Maurisio Sari, a na njegovo mesto je postavljen Igor Tudor, koga pamtimo iz perioda dok je sa dosta uspeha trenirao ekipu Verone, i kada se sve sabere i oduzme čini se da je uprava Lacija na čelu sa predsednikom Lotitom napravila sjajan posao.
Već na svom prvom zvaničnom meču na klupi novog tima, Igor Tudor je uspeo da savlada Juventus i to golom Marušića u poslednjim sekundama susreta, ali treba reći da su Rimljani čitavim tokom susreta bili bolja ekipa na terenu, i ako se po jutru dan poznaje, hrvatski stručnjak će u ekipu uneti dosta novina, što bi trebalo da znači i novi napad na poziciju broj šest i plasman u kvalifikacije za Ligu Evopes, što je od nedavno primarni cilj tima sa Olimpika za ovu sezonu.
Za kraj, u gostima je do sada Lacio ostvario sedam trijumfa, samo jednom je nekadašnji šampion Italije remizirao, dok su Rimljani doživeli i sadam poraza.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ova dva tima su odmerila snage pre samo nekoliko dana, kada je Lacio golom Marušića u poslednjim sekundama susreta slavio protiv Juventusa. Ovo je verovatno i meč sezone za Juventus, međutim, Stara dama ima dosta problema u poslednje vreme i mišljenja smo zaista da Lacio neće doživeti poraz ni na ovom duelu pa vam savetujemo da se fokuisirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.96 u kladionici Meridianbet.

Pored toga, utisak je da ponovo neće biti previše pogodaka, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.57 u Meridianu.

Za kraj, možda i idealna prognoza za ovaj susret u Torinu je kombinacija igara X2&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.