DERBI DANA: Benfika – Sporting: Lavovi čuvaju gol viška na La Lužu za finale!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a derbi dana se ovog puta igra u Lisabonu gde će gradski rivali Benfika i Sporting ukrstiti koplja u okviru revanš meča portugalskog Kupa.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 21:45h.

Benfika: Može li Benfika do finala?

Iako je Benfika u poslednjim danima prelaznog roka ostala bez Ramosa, koji je prešao u PSŽ, uprava kluba je tokom prošlog leta baš dosta investirala u ekipu, a sve u nastojanju da popularni Orlovi dođu do naslova prvaka Portugala, ali i pre svega do plasmana u nokaut fazu.
Ovo drugo se nije dogodilo, pošto je portugalski predstavnik u konkurenciji Intera, Sosijedada i Salcburga završio na trećem mestu na tabeli, a zanimljivo je da su Di Marija i drugari i do te treće pozicije stigli nakon trijumfa u poslednjem kolu na gostovanju kod Salcburga.
Sve to je timu iz Lisabona donelo nastavak takmičenja u Ligi Evrope, gde su Orlovi prvo eliminisali Tuluz, a potom i nimalo naivnu ekipu Rendžersa, čime je najtrofejniji portugalski tim obezbedio plasman u četvrtfinale, a tu će Benfika odmeriti snage protiv Marseja i na prvi pogled deluje da je Benfika favorit na tom dvomeču.
Dosta više smo od ovog tima očekivali u portugalskom šampionatu, iako se Benfika trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli, uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting.
Veliki problem je što gradski rival ima i meč manjka, pa bi Lavovi eventualnim trijumfom na zaostalom duelu pobegli svom najljućem rivalu na četiri boda viška, što bi možda bila i nenadoknadiva bodovna prednost.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Benfika je ostvarila četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod Porta, kada je tim iz Lisabona doživeo pravu katastrofu pošto je taj duel završen rezultatom 5:0.
Inače, u prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli na svom stadionu uz dosta muke savladao ekipu Čaveza, a taj duel je završen rezultatom 1:0, uz napomenu da su Di Marija i Neves promašili po jedan penal na tom susretu.
Za kraj, na domaćem terenu su do sada Orlovi odigrali četrnaest mečeva i ostvarili dvanaest trijumfa uz dva remija.

Sporting: Lavovi ruše sve pred sobom, titula na vidiku!

Sigurno je da su svi u Sportingu brzo zaboravili prošlu sezonu u kojoj se ova ekipa nije proslavila, a najbolji pokazatelj za to je i četvrto mesto na tabeli, što znači da portugalski velikan nije uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona, a upravo to je godinama unazad primarni cilj.
Morali su svi u klubu da se zadovolje sa grupnom fazom Liga Evrope, gde su popularni Lavovi na kraju završili na drugom mestu na tabeli iza prvoplasirane Atalante, što je značilo da ćemo Sporting gledati u šesnaestini finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Tamo je portugalski predstavnik bez većih problema eliminisao Jang Bojs, međutim, za izabranike Rubena Amorima je ponovo kobna bila Atalanta, koja je u dvomeču bila bolja od Orlova i potpuno zasluženo se plasirala u četvrtfinale.
Neće sasvim sigurno Amorimovi puleni previše žaliti zbog te eliminacije iz Liga Evrope, pošto trenutno stvari u nacionalnom šampionatu izgledaju dosta dobro.
Naime, sedam kola pred kraj prvenstva popularni Lavovi se nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, ali i uz podatak da Sporting ima meč manjka u odnosu na svog gradskog rivala, i kao što smo već napomenuli, ukoliko tim iz Lisabona slavi na tom zaostalom susretu doći će do četiri boda viška, što bi vrlo lako mogla da bude i nenadoknadiva bodovna prednost, pošto je opšte poznato da se timovi u portugalskoj Primeiri ne smenjuju tako često na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala Sporting je ostvario četiri trijumfa uz kiks na gostovanju kod Rio Avea, kada nije bilo pobednika, ali je to bio jedan sjajan meč na kom smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.
Inače, u prošlom kolu je lider na tabeli Primeire ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Estrelje, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Kada se radi o partijama na gostovanjima, portugalski velikan je do sada odigrao trinaest mečeva van svog terena i ostvario devet trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.

Naš predlog

Naravno, uvek je teško prognozirati najveći derbi Lisabona. Orlovi moraju da idu na sve ili ništa, pošto bi eventualno finale donekle pomalo spasilo za sada jako lošu sezonu, pa zbog svega toga prednost na ovom duelu ipak dajemo domaćinu i savetujemo vam da se opredelite za jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.50.

Deluje da će Benfika od prvog minuta meča krenuti ofanzivno ka golu Sportinga, pa vam predlažemo da se oprobate i sa prelazom 1-1 uz fantastičnu kvotu 4.10.


Za kraj, po svemu sudeći, Benfika će postići makar dva pogotka na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom D2+, a sve to uz kvotu 2.22 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.